Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Roma" un "Inter" apspriež maiņas darījumu - Džeko pret Sančesu

Aigars Jančauskis
Aigars Jančauskis

"Roma" un "Inter" apspriež maiņas darījumu - Džeko pret Sančesu
Aleksis Sančess. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Divi Itālijas futbola grandi - Milānas "Inter" un AS "Roma" - patlaban mēģina vienoties par maiņas darījumu, kurā būtu iesaistīti Edins Džeko un Aleksis Sančess. Zināms, ka potenciālās maiņas iniciators ir Romas futbola klubs.

Bosniešu uzbrucēja Edina Džeko nākotne AS "Roma" sastāvā kļuva apdraudēta tāpēc, ka spēlētājam radās domstarpības ar kluba galveno treneri Paulo Fonseku. Džeko pārstāv Romas komandu jau kopš 2015. gada. Sākumā "Roma" irēja Džeko no Mančestras "City", taču īres līgumā tika iestrādāts punkts, ka gadījumā, ja Džeko sniegums būs veiksmīgs un futbolists izpildīs līgumā rakstītos nosacījumus, viņš automātiski kļūs par pilnvērtīgu "Roma" īpašumu. Tā arī notika, un līdz šim brīdim Džeko AS "Roma" sastāvā visos turnīros ir aizvadījis 187 spēles, kurās guvis 85 vārtus. Džeko šobrīd ir 34 gadus vecs (17. martā viņam apritēs 35 gadi).

Arī Čīles izlases futbolists Aleksis Sančess savam pašreizējam klubam sākotnēji pievienojās uz īres līguma pamata. Tas notika pirms 2019./20. gada sezonas. Pēc tās sezonas beigām tika izbeigta Sančesa sadarbība ar Mančestras "United", un spēlētājs kā brīvais aģents pievienojās Milānas "Inter", ar kuru noslēdza līgumu uz trim gadiem. Šosezon "Inter" sastāvā čīlietis ir aizvadījis 12 spēles, kuru laikā guvis divus vārtus. Bez iepriekš minētajām komandām Sančess Eiropā ir pārstāvējis arī "Udinese", "Barcelona" un "Arsenal" vienības. Sančess šobrīd ir 32 gadus vecs.

Milānas "Inter" galvenais treneris Antonio Konte ir izteicies, ka viņš ir gatavs šķirties no Sančesa. Itālijas A sērijas turnīra tabulā abas komandas atrodas pirmajā trijniekā - "Inter" ar 19 spēlēs izcīnītu 41 punktu ir otrajā vietā, bet "Roma" ar tikpat spēlēs izcīnītiem 37 punktiem ieņem trešo pozīciju. Itālijas kausa pusfinālu no abām komandām ir sasniegusi tikai Milānas "Inter", kas pusfinālā spēkosies pret Turīnas "Juventus". Savukārt Eirokausu sezonu turpina tikai AS "Roma", kas UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā spēlēs pret Portugāles vienību "Braga", kamēr "Inter" savā UEFA Čempionu līgas grupā palika pēdējā vietā.

Interesanti, ka Aleksis Sančess var kļūt par visai unikālu futbolistu. Proti, viņš varētu tikt iesaistīts jau otrajā maiņas darījumā savā futbolista karjerā, lai arī maiņas darījumi Eiropas futbola augstākajās līgās notiek reti. 2018. gada janvārī notika maiņas darījums starp Londonas "Arsenal" un Mančestras "United", kura rezultātā Sančess nonāca sarkano velnu sastāvā, bet lielgabalnieku rindās nokļuva armēnis Henrihs Mhitarjans.

Paradoksāli, ka iepriekš minētā maiņas darījuma rezultātā abas iesaistītās komandas neko neieguva, varētu pat teikt, ka galarezultātā abas komandas bija vīlušās. Sančess Mančestras "United" sastāvā aizvadīja tikai pusotru sezonu un neparādīja neko no tā lieliskā snieguma, kuru čīlietis pirms tam demonstrēja Londonas "Arsenal". Lai arī Sančess pārgāja uz "Inter" bez transfēra maksas, Mančestras klubs tāpat bija priecīgs, ka atbrīvojās no viņa, jo "United" vairs nebija jāmaksā čīlietim viņa lielā alga. Arī Mhitarjana laiks "Arsenal" komandā drīzāk bija uzskatāms par neveiksmīgu, katrā ziņā armēnis nespēja pienācīgi aizstāt Sančesu. Interesanti, ka šobrīd Mhitarjans pārstāv AS "Roma", līdz ar to Sančess un Mhitarjans drīzumā varētu kļūt par komandas biedriem.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2021-01-29 13:35, pirms 3 gadiem
autor, varēji jau pierakstīt, ka Mhitarjans šobrīd pārstāv tieši Roma vienību.