Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Inter" par 45 miljoniem iegūst Mariu, Dzadza no Turīnas uz Premjerlīgu

Rolands Eliņš

"Inter" par 45 miljoniem iegūst Mariu, Dzadza no Turīnas uz Premjerlīgu
Simone Dzadza
Foto: AFP/Scanpix

Turīnas „Juventus” beidzot oficiāli nokārtojusi uzbrucēja Simones Dzadzas pārdošanu uz Premjerlīgas klubu „West Ham”, kamēr Milānas „Inter” veikusi savu otro nozīmīgo vasaras pirkumu, iegūstot portugāli Žuau Mariu no „Sporting” par 40-45 miljoniem eiro.

„West Ham United” apstiprinājusi, ka tās sastāvam pievienosies 25 gadus vecais itāliešu uzbrucējs Simone Dzadza. Tehniski viņš tiek izīrēts par piecu miljonu eiro lielu samaksu, taču jau pēc dažām aizvadītām oficiālām spēlēm „West Ham” sastāvā stāsies spēkā līguma punkts, kas paredz obligātu transfēru 20 miljonu eiro apmērā (plus potenciālos bonusus 3 miljonu apmērā) un piecu gadu līgumu ar Dzadzu.

Dzadza „Juventus” īpašumā nonāca pirms trim gadiem, taču pavadīja gadu īrē „Sassuolo”, kurai vēlāk arī tika pārdots par desmit miljoniem. „Sassuolo” rindās divās sezonās Dzadza guva 20 vārtus A Sērijā, un „Juventus” izmantoja transfēra līgumā iekļauto iespēju atpirkt uzbrucēju par 18 miljoniem.

Spēcīgās „Juventus” sastāvā gan viņš pamatsastāvā tika salīdzinoši reti un aizvadītajā sezonā guva piecus vārtus, taču kļuva par A Sērijas čempionu un tieši Dzadzas 88. minūtē gūtie vārti februārī nokārtoja svarīgu uzvaru pret sīvāko konkurenti „Napoli”. Dzadza piedalījās „Euro 2016” finālturnīrā, kur palīdzēja Itālijas izlasei iekļūt ceturtdaļfinālā, bet viņa neveiksmīgā pendele izrādījās viens no apstākļiem, kas neļāva pēcspēles sitienu sērijā pārspēt Vāciju.

Dzadzam „West Ham” būs pirmais klubs ārpus Itālijas, bet „Juventus” vadība atkal var apmierināti sist sev uz pleca. Tiešais ieguvums no Dzadzas iegādes un pārdošanas būs apmēram 20 miljoni, kas iegūti par komandas hiearhijas ceturto uzbrucēju (aiz Igvaina, Divalas, Mandžukiča, tāpat „Juventus” noteikti ir ieinteresēta šovasar nopirktā horvātu talanta Pjacas iespēlēšanā un attīstībā). Jāatgādina, ka šovasar „Juventus” arī nokārtoja visu laiku lielāko viena futbolista pāreju, pārdodot tiesības uz Pola Pogbā pakalpojumiem Mančestras „United”
.
Milānas „Inter” tikmēr oficiāli nokārtojusi Žuau Mariu pāreju no Portugāles „Sporting”. Milānas komanda šovasar bijusi salīdzinoši klusa un vienīgais lielais pirkums līdz šim bija Antonio Kandrevas ierašanās no „Lazio” par 19 miljoniem, bet par Mariu kopumā tiks samaksāti 40 miljoni plus pieci miljoni iespējamajās prēmijās.

„Inter” sākotnēji gan vēlējās parakstīt īres līgumu uz gadu par desmit miljoniem ar obligātu prasību veikt 35 miljonu vērtu transfēru pēc gada, taču „Sporting” paziņojumā norādīts, ka Mariu transfērs veikts jau šobrīd. Pārejas summa ir lielākā „Sporting” kluba vēsturē, kā arī ir atkārtots Portugāles līgas rekords, dalot šo godu ar Hamesa Rodrigesa pāreju uz „Monaco” 2013. gadā.

23 gadus vecais Mariu šovasar Portugāles izlases sastāvā kļuva par Eiropas čempionu un nospēlēja pilnu maču arī finālā pret Franciju, bet līdz šim pārstāvēja slaveno „Sporting” vienību. Tās sastāvā portugāļu pussargs 64 vietējā čempionāta spēlēs izcēlās ar 11 vārtiem. Portugāles izlases rindās Mariu piedalījies 18 mačos, taču pirmos vārtus vēl nav guvis.

Izmantotie resursi:
Hammers land Italy star Zaza | West Ham United
João Mário biggest sale in club's history |...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-28 12:38, pirms 8 gadiem
Hahahah labs. Cerams vins ari premjerlīgā priecēs ar smukām pendelēm

     [+] [-]

, 2016-08-28 13:28, pirms 8 gadiem
WHU labs pirkums. Par pendelēm nav ko uztraukties, jo parasti tās Noubls izpilda. Joao Mario ir interesants un riskants pirkums. Redzēs vai būs flops vai komandas līderis.

     [+] [-]

, 2016-08-28 13:33, pirms 8 gadiem
Tomeer Inter, gribeejaas vinju redzeet Premjerliigaa. Noteikti buus jaapseko vinja gaitaam Itaalijaa un ceru, ka labi tur iejutiisies, tomeer ljoti talantiigs ir shis speeleetaajs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-28 13:52, pirms 8 gadiem
fc klubs rakstīja: Mariu pret Latviju laikam speelees. Pasaules ccempionaata kvalifikaacijaa. Ja tiks izsaukts uz izlasi.
Noteikti vinjam vajadzeetu speeleet. Tomeer EC speeleeja ljoti svariigu lomu POR izlasee.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-28 16:09, pirms 8 gadiem
fc klubs rakstīja: Laikam Latvijas izlasei atkal nekas nespiidees ar Portugaali. Kas tik tur nespeelee Ronaldu, Pepe. Tagad veel Mariu no Inter.
Lai POR tgd arii nebuutu Eiropas Cempioni, un lai kas tur arii nespeeleetu, bet taa nebuut nav taa komanda, pret kuru nevar ciiniities, arii LV. Luuk, tev piemeers...

     [+] [-]

, 2016-08-28 16:09, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-08-28 16:10, pirms 8 gadiem
Taa bija EC 2016 kvalifikaacijas pirmaa speelee POR. Nu ok, toreiz vinjiem CR gan nespeeleeja.

     [+] [-]

, 2016-08-28 16:14, pirms 8 gadiem
fc klubs rakstīja: Atliek tikai visu laiku uztraukties. Kur paliek muusu talanti,
? Kaa Sabala utt.
Pats labi zini, kaa mums ar tiem talantiem. Ja speeleetu, tad veel taa, bet ja seezh uz sola, tad tas ir pavisam beediigi.