Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Igvainam atkal uzvaras vārti pret "Napoli", "Juventus" turpina dominēt Turīnā

Rolands Eliņš

Igvainam atkal uzvaras vārti pret "Napoli", "Juventus" turpina dominēt Turīnā
Gonsalo Igvains
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas kausa pusfināla pirmajā spēlē "Juventus" uzvarēja 12. spēli savā laukumā pēc kārtas, ar 3:1 pārspējot "Napoli". Viesu komanda pēc pirmā puslaika bija vadībā, taču otrajā puslaikā Paulo Divala realizēja divas pendeles (otrā sekoja pēc ļoti diskutabla tiesneša lēmuma), bet uzvaras vārti atkal Gonsalo Igvaina rēķinā. Savā laukumā "Juventus" nav zaudējusi jau 44 spēlēs pēc kārtas.

Gonsalo Igvainam šī bija otrā tikšanās ar savu bijušo klubu "Napoli" un arī iepriekš oktobrī tieši viņš guva uzvaras vārtus, nokārtojot "Juventus" panākumu 2:1 A Sērijas spēlē. Igvains pirms pārcelšanās uz Turīnu pagājušajā vasarā pavadīja "Napoli" rindās trīs sezonas, bet šodien gūtie vārti ir viņa 23. "Juventus" sastāvā šosezon.

Šoreiz mačs tika aizvadīts Itālijas kausa ietvaros, un abas komandas savus vislabākos sastāvus laukumā nesūtīja. "Juventus" rezervē atstāja leģendāro vārtsargu Džanluidži Bufonu, bet vārtos stājās Netu. Savukārt "Napoli" sākumsastāvā iekļāva divus iepriekš maz spēlējušus horvātus (aizsargu Ivaru Striniču un jauno pussargu Marko Rogu), tāpat uzbrukuma smailē bija tikai nesen smagu traumu izārstējušais poli Arkadiušs Miliks.

"Napoli" pirmajā puslaikā bumbu kontrolēja daudz vairāk, bet "Juventus" aizsardzība spēlēja veiksmīgi. Brīžiem gan arī pārdroši, pāris reizes saspēlējoties zaudējot bumbu savu vārtu tuvumā. Taču "Napoli" rezultātu neizdevās atklāt līdz 36. minūtei, kad improvizējot tika veikta lieliska izspēle un pie tālā vārtu stabu bumbu sagaidīja nenosegtais Hosē Kallehons (1:0). Turīnai puslaika beigās gan bija jāpanāk 1:1, taču Neapoles vārtsargs Pepe Reina vispirms teicami noreaģēja uz Mario Mandžukiča sitienu no soda laukuma vidus, bet uzreiz pēc tam patraucēja arī pavisam brīvajam Stefanam Lihtšteineram.

Otrā puslaika sākumā "Juventus" ātri panāca neizšķirtu. Kalidū Kulibalī soda laukumā uzkāpa uz kājas Paulo Divalam, kurš pats arī realizēja 11m soda sitienu. Jau 57. minūtē nedaudz nesaprotami tika nomainīts "Napoli" vidējās līnijas motors Mareks Hamšīks, un jau līdz 70. minūtei "Juventus" bija vadībā ar 3:1.

Vispirms pēc Reinas neveiksmīgas spēles izgājienā Igvains no asa leņķa iesita bumbu tukšos vārtos (demonstratīvi nesvinot vārtu guvumu), bet tad "Juventus" ātrajā uzbrukumā divi pret vienu Divala piespēlēja otrā malā pilnīgi brīvajam Huanam Kvadrado, kuru Reina nogāza. Reina gan aizķēra arī bumbu, kas padarīja epizodi visai strīdīgu, taču tiesnesis lēma par dzelteno kartīti un pendeli, ko atkal realizēja Divala. Mirkli iepriekš laukuma pretējā pusē tiesnesis bija noignorējis Raula Albiola kritienu soda laukumā...

Pēdējo divu Itālijas kausa izcīņu uzvarētāja "Juventus" Turīnā, spēlējot savā laukumā, uzvarējusi jau 12 oficiālos mačos pēc kārtas (visos turnīros), bet zaudējusi nav jau 44 spēlēs (visos turnīros) pēc kārtas. Pēdējoreiz sakāvi savā laukumā "Juventus" cieta 2015. gada augustā pret "Udinese" Itālijas čempionāta spēlē. Pēc tam "Juventus" uzvarējusi 30 (!) A Sērijas spēlēs savā laukumā pēc kārtas.

Atbildes spēle šajā duelī paredzēta piektajā aprīlī Neapolē, kamēr otrā pusfinālā pirmā spēle tiks aizvadīta rīt, un tajā emocijas sitīs ne mazāk augstu vilni, jo gaidāms Romas derbijas - "Roma" pret "Lazio".

     [+] [-]

, 2017-03-01 09:10, pirms 7 gadiem
Pārvērtēti

     [+] [-]

, 2017-03-01 09:40, pirms 7 gadiem
SerieA līmenis pašreiz tāds, ka šādas sērijas var saniegt

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 10:01, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: SerieA līmenis pašreiz tāds, ka šādas sērijas var saniegt
Nezināju, ka piebilde ''visos turnīros'' nozīmē tikai Serie A. Tad jau baigi tā līga izpletusies!

     [+] [-]

, 2017-03-01 11:10, pirms 7 gadiem
Paņemtas 30 spēles A Sērijā pēc kārtas!
Higuains ir vnk labākais uzbrucējs pasaulē, cik nu esmu redzējis viņa sniegumu šogad!
Tiešām žēl, ka Madridē ar savu jaunību nopūdelēja tik daudz golu!!