Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Genoa" spēlē ietur 43 minūšu ilgu klusumu, pieminot traģēdijā mirušos

Rolands Eliņš

"Genoa" spēlē ietur 43 minūšu ilgu klusumu, pieminot traģēdijā mirušos
Dženovas stadions vakardienas spēlē
Foto: AP/Scanpix

Vakar vakarā Itālijas A Sērijas spēle starp „Genoa” un „Empoli” norisinājās sēru apstākļos, pieminot pirms divām nedēļām notikušo Morandi tilta sabrukšanas traģēdiju. Dženovas komandas līdzjutēji šajā spēlē izrādīja cieņu un līdzjūtību traģēdijā cietušajiem, ieturot klusumu līdz 43. spēles minūtei.

„Genoa” aizvadīja savu pirmo sezonas spēli, jo komandas pirmās kārtas mačs bija pārcelts Morandi tilta katastrofas dēļ. 14. augustā Dženovas pilsētā dzīvību zaudēja 43 cilvēki, kuri cieta tilta sabrukšanas rezultātā.

„Genoa” līdzjutēji tika aicināti ieturēt nevis tikai klusuma brīdi pirms spēles, bet gan pēc tam arī vienu minūti ilgu klusuma brīdi par katru traģēdijā bojā gājušo cilvēku. Kopumā 43 spēles pirmās minūtes aizritēja teju pilnīgā klusumā (neskaitot spēles skaņas).

Klusumu dažbrīd pārtrauca apslāpēti savas komandas uzmundrinājumi, kad tā devās uzbrukumā, taču pat uz „Genoa” diviem vārtu guvumiem spēles pirmajās 20 minūtēs līdzjutēju reakcija bija klusa. Spēles 43. minūtē uz stadiona tablo parādījās visu traģēdijā bojā gājušo cilvēku vārdi, kuri tika pavadīti ar aplausiem, un futbola spēle turpinājās jau ierastākā atmosfērā. „

Genoa” izdevās izcīnīt uzvaru ar 2:1. Abu vārtu guvumos ar rezultatīvām piespēlēm piedalījās komandas kapteinis Domeniko Krišito, kurš laukumā uz spēli izgāja kopā ar Andrea Čerulli, 11 gadus vecu zēnu, kura tēvs bija starp bojā gājušajiem.

„Genoa” stadionā bija arī izlikts milzīgs plakāts, kurā līdzjutēji norādīja, ka klusuma brīdi velta notikušajai katastrofai. Savukārt „Genoa” futbolisti spēli aizvadīja ar sēru lentītēm uz krekliem, bet brīvā vieta, kas parasti bija paredzēta sponsoru logo, šoreiz bija atstāta tukša.

Izmantotie resursi:
Genoa fans stay silent for 43 minutes to honour...

     [+] [-]

, 2018-08-27 13:02, pirms 6 gadiem
Diezgan skaļš tas klusuma brīdis ir bijis.

  -3 [+] [-]

, 2018-08-27 16:08, pirms 6 gadiem
kam interese?