Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Vārtsargs Donnaruma kļūst par jaunāko futbolistu Itālijas izlasē kopš 1911. gada

Rolands Eliņš

Vārtsargs Donnaruma kļūst par jaunāko futbolistu Itālijas izlasē kopš 1911. gada
Džanluidži Donnaruma
Foto: LaPresse/Spada/Scanpix

Itālijas futbola izlase sāk darbu ar jauno galveno treneri Džampjēro Venturu, kurš savā pirmajā izsaukumā iekļāvis arī 17 gadus un sešus mēnešus veco vārtsargu Džanluidži Donnarumu.

Džanluidži Donnarumam pieaugušo futbols nav nekāds jaunums, jo viņš jau iepriekšējā sezonā iekļuva slavenās „AC Milan” pamatsastāvā un aizvadīja 30 spēles A Sērijā. Šosezon viņš ir stabils komandas pamatvārtsargs, turklāt sezonas pirmajā spēlē kļuva par mača varoni, kompensācijas laikā atvairot pendeli, un izpelnījies savu pirmo izsaukumu uz Itālijas izlasi.

17 gadus vecais Donnaruma līdz ar to ierakstījis sevi vēsturē kā Itālijas izlases jaunākais dalībnieks pēdējos simts gados. Iepriekš tikai Rodolfo Gavineli un Renco de Veki tikuši izsaukti uz izlasi jaunāki nekā Donnaruma, un viņi Itālijas izlasē spēlēja 1910. un 1911. gadā.

Itālijas izlases pamatvārtsargs jau vairākus gadus ir Donnarumas vārda brālis Džanluidži Bufons, kurš arī izsaukts uz izlasi pārbaudes spēlei pret Franciju pirmajā septembrī un PK 2018 atlases ievadmačam pret Izraēlu. Donnaruma Itālijā jau tiek salīdzināts ar Bufonu un piesaukts kā viņa iespējamais pēctecis, taču skaidrs, ka viņam līdz tam vēl tālu. Kā nekā, Donnaruma piedzima divus gadus pēc Bufona debijas Itālijas izlasē.

Uz Itālijas izlasi izsaukti arī divi citi U21 izlases pārstāvji - „Milan” aizsargs Alesio Romaņoli un „Juventus” aizsargs Daniele Rugani. Tāpat vietu izlasē atguvis Seviljā blāvu sezonu aizvadījušais Čīro Imobile, kurš nu pārstāv „Lazio”. Svarīga arī Andrea Bardzalji parādīšanās kandidātu sarakstā, jo tas apstiprina baumas par viņa atgriešanos izlasē. Pēc „Euro 2016” finālturnīra Bardzalji bija nolēmis aiziet no izlases, taču pārdomājis.

Jāatgādina, ka „Euro 2016” finālturnīrā Itālija ar gados jaunu un traumu mocītu izlasi iekļuva ceturtdaļfinālā, kur tikai pēcspēles sitienos piekāpās Vācijai.

Izmantotie resursi:
Italy: Ventura calls new faces | Football Italia

     [+] [-]

, 2016-08-27 17:37, pirms 8 gadiem
Cerēsim, ka arī šis vārtu vīrs Džanluidži kļūs par leģendu!

     [+] [-]

, 2016-08-27 19:19, pirms 8 gadiem
Es domāju, ka Buffonam maiņa gatava. Tiešām, ļoti jauns un talantīgs GK.