Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Palermo" gatava Balotelli dot iespēju

Andrejs Siliņš

"Palermo" gatava Balotelli dot iespēju
Mario Balotelli
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas A sērijas futbola kluba "Palermo" vadība izteikusi piedāvājumu Anglijas Premjerlīgas vienībai "Liverpool" par itāliešu uzbrucēju Mario Balotelli, kurš zaudējis vietu Liverpūles komandā un meklē iespējas karjeras turpināšanai.

26 gadus vecais Balotelli savulaik ar diezgan lielu troksni sevi pieteica Eiropas futbolā, tomēr savas uzvedības un attieksmes dēļ gan laukumā, gan ārpus tā pēdējos karjeras gados piedzīvojis lielu stagnāciju. Šovasar "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops paziņoja, ka Balotelli vairs nav vietas galvenajā komandā un labāk būtu, ja viņš atrastu sev jaunu darba vietu.

Daudz ziņu bijušas par to, ka visdažādāko līmeņu klubi ir ieinteresēti, piemēram, franču "Nice", Anglijas Čempionāta "Wanderers" vai Šveices "Sion", tomēr nekas vairāk par interesi nav bijis. Tāpat izskanējis, ka daži Itālijas klubi vēlētos Balotelli, tomēr vismaz "Sassuolo" gadījumā bija pretēji - spēlētājs tika piedāvāts klubam, bet klubs nevēlējās riskēt.

Tikmēr viena no līgas pastarītēm "Palermo" patiešām būtu gatava dot iespēju Balotelli pierādīt to, ko viņš sacījis vārdiem - ka saprot pagātnes kļūdas, tagad ir mainījies un arvien sapņo kļūt par labāko spēlētāju pasaulē. 1990. gadā Balotelli piedzima tieši Palermo pilsētā, bet jau divu gadu vecumā pārcēlās uz Itālijas ziemeļiem. "Šis ir ļoti sarežģīts darījums, bet mēs cenšamies. Tā būtu lieliska dāvana visiem mūsu līdzjutējiem," Palermo kluba viceprezidents Guljelmo Mičike. "Viņš šeit piedzima un uzskatām viņu par Palermo iedzīvotāju. Pilsēta viņu pieņemtu ar atvērtām rokām - viņš šeit tiktu apbrīnots," turpināja Mičike. "Arī mūsu klubam tas būtu sapnis iegūt šādu spēlētāju, viņš varētu kļūt par mūsu komandas līderi."

Kluba prezidents Mauricio Camparīni atklājis, ka jau saņēmis pozitīvu atbildi no paša Balotelli: "Esam izteikuši piedāvājumu, tagad bumba ir "Liverpool" un spēlētāja pārstāvju pusē. Viņam ir liels atalgojums un daudz sponsoru, tāpēc šis nav viegls darījums, bet "Palermo" varētu būt īstā vieta viņam. Zvanīju viņa aģentam un viņš iedeva tālruni Balotelli. Mario nekavējoties atzina, ka būtu laimīgs doties uz Palermo. Runājām arī par ekonomisko situāciju un izskaidroju viņam, ka mēs varam atļauties maksāt tikai līdz noteiktam līmenim. Šī viņam būtu iespēja, bet viņam nāktos upurēties, lai atjaunotu savu karjeru. Mēs būtu ļoti priecīgi redzēt viņu savā komandā vismaz gadu, palīdzot viņam kļūt par pasaules klases uzbrucēju, kāds viņš reiz jau bija."

Sicīlijas komanda pagājušajā sezonā palika viena punkta attālumā no izkrišanas uz B sēriju, bet jauno A sērijas sezonu sākusi ar zaudējumu (0:1) mājās pret "Sassuolo". Pēdējo 12 gadu laikā komanda sešas reizes spējusi sezonu noslēgt tabulas pirmajā astoņniekā, bet šai laikā vienu reizi, 2013./2014. gada sezonā, spēlēts arī B sērijā. 2011. gadā "Palermo" tika Itālijas kausa finālā, kur atzina Milānas "Inter" pārākumu, bet tas ir lielākais kluba sasniegums Itālijas augstākajā līmenī.

Vienlaicīgi šobrīd norit sarunas par iespējamo kluba pārdošanu amerikāņu uzņēmējiem.

Izmantotie resursi:
ESPN
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  +2 [+] [-]

, 2016-08-27 15:30, pirms 8 gadiem
Lai veicas Palermo

     [+] [-]

, 2016-08-27 15:44, pirms 8 gadiem
Tik jautaajums, vai Balotelli sho iespeeju izmantos...

     [+] [-]

, 2016-08-27 21:05, pirms 8 gadiem
"bet jau divu gadu vecumā pārcēlās uz Itālijas ziemeļiem."
Nevis pārcēlās, bet tika adoptēts.