Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Baloteli: "Es pārāk ilgi biju mazs puika, tagad jākļūst par vīru"

Rolands Eliņš

Baloteli: "Es pārāk ilgi biju mazs puika, tagad jākļūst par vīru"
Mario Baloteli
Foto: NEWPRESS/IPA/SIPA/Scanpix

Ganiešu izcelsmes Itālijas futbolists Mario Baloteli atklātā intervijā laikrakstam "Gazzeta dello Sport" pateicas "Milan" vadībai par sev dāvāto iespēju, kā arī norādīja, ka vairāku savas personīgās dzīves notikumu iespaidā ir gatavs beidzot izkāpt no jaunā un nevaldāmā puiša biksēm.

"Siniša Mihajlovičs mani pazīst jau sen," izteicās Mario Baloteli. "Viņš zina, ka problēma nekad nav bijusi manas spēles kvalitāte, bet gan mans raksturs un attieksme. Cilvēki par mani dzird daudzas lietas, medijos tās vēl tiek pārspīlētas. Jā, pareizi tiek rakstīts par manām dārgajām sporta mašīnām, taču neviens neraksta par manu parasto mašīnu, ar kuru svētdienās vedu mammu uz baznīcu. Un pilnīgi pareizi, ka treneris vēlējās ielūkoties man acīs un saprast, vai man vēl ir motivācija kaut ko paveikt."

"Treneris uzklausīja mani personīgi, neņemot vērā, ko par mani iepriekš teikuši vai rakstījuši citi, un par to esmu pateicīgs. Teicu, ka esmu sapratis savas kļūdas un nepievilšu viņu. Apsolīju, ka trenera labā atdošu visu, ko vien varu. Teicu, ka pieņemšu jebkuru viņa lēmumu. Mihajlovičs neskatās uz tevi kā futbolistu, bet gan kā uz cilvēku. Viņš ir uzņēmies milzu risku, pieņemot mani atpakaļ. Esmu viņam parādā."

Baloteli arī pauda savu pārsteigumu par "Milan" īpašnieka Silvio Berluskoni piekrišanu šim darījumam: "Es to nekad nebūtu paredzējis, tas bija liels pārsteigums. Iepriekš viņš mani nosauca par sapuvušu ābolu, jā, taču tie bija vārdi uzreiz pēc karsta strīda. Vairs es neesmu sapuvis ābols. Es pārāk ilgu laiku biju mazs puika, tagad jākļūst par vīru. Un esmu gatavs attaisnot Berluskoni izrādīto uzticību."

Baloteli vasaras sākumā piedzīvoja ģimenes traģēdiju, kad pēc ilgstošas slimības 86 gadu vecumā mūžībā aizgāja viņa audžutēvs Frančesko. Futbolistam tuvi cilvēki norādījuši, ka Frančesko aiziešana ļoti nopietni ietekmējusi Mario, turklāt viņš uzskatot, ka atstājis savam tēvam nepiepildītus solījumus, starp tiem arī sava potenciāla piepildīšana futbola laukumā.

"Esmu devis solījumus, kuri man ir jāievēro - solījums sev, ģimenei, Milānai, Mihajlovičam, aģentam Raiolam un visiem, kuri mani atbalsta... man jāsāk no paša sākuma," sacīja Baloteli. "Zinu, ka man vairs nav tiesību pieļaut kļūdas. Nevaru neko pieprasīt vai lūgt, esmu nodevis sevi komandas rīcībā. Man būs vieta sastāvā tikai tad, ja to nopelnīšu. Man ir 25 gadi, neesmu vairs puika. Pārāk daudz iespējas esmu izmetis vējā, taču tad nāk smagā dzīves mācībstunda, ko nevar ieplānot. Ir situācijas, kuras liek cilvēkam nobriest."

Itālijas mediji gan vēsta, ka tīri ar plikiem solījumiem vien "Milan" nav uzņēmusi Baloteli atpakaļ. Viņam sastādīts ļoti stingrs līgums, kurš vairāk raksturīgs armijas, nevis futbola kluba režīmam. "Milan" aizliegusi futbolistam sociālajos tīklos izteikt viedokli par klubā notiekošo, pavēlējusi ieturēt pieticīgāku ģērbšanās stilu un vairs neizcelties ar ekstravagantām frizūrām. Tāpat viņam liegts smēķēt un arī alkoholu ļauts lietot tikai minimālās devās. Šo un vairāku citu publiski neatklātu noteikumu pārkāpšanas gadījumā Baloteli saņems iespaidīgus naudas un disciplinārsodus. Par Baloteli galvojumu kluba vadībai sniedzis Mihajlovičs personīgi, tādējādi noliekot sevi pašu pa sitienam.

Baloteli arī uzņēmās pilnu atbildību par savām neveiksmēm Liverpūlē, taču norādīja, ka Brendana Rodžersa piedāvātajā spēlē nespētu iekļauties jebkurā gadījumā: "Jau pašā sākumā es izniekoja vairākas labas iespējas, bet pēc tam tās vairs neradās tik bieži. Nedaudz nepaveicās, pāris traumas un rezultātā haoss. Taču es nekad neprotestēju, bet gan pieņēmu trenera lēmumus. Nekādus skandālu pagājušajā sezonā neradīju, bet gan turpināju trenēties. Ja nebūtu to darījis, vakardienas treniņā pie Mihajloviča būtu nomiris - tik smags tas bija."

"Kā izdevās sakārtot manu atgriešanos Milānā? Tas bija ļoti pēkšņi," sacīja Baloteli. "Aģents man sestdien pateica, lai kravāju somas un sēžos privātajā lidmašīnā. Taču pēc tās nebija nekādas vajadzības, mierīgi atlidoja ar parasto reisu. Jau iepriekš zināju, ka komandu sev atradīšu, taču esmu pateicīgs Milānai, jo, patiesību sakot, neticēju, ka viņi varētu mani pieņemt atpakaļ. Šī ir mana otrā iespēja, un ir ļoti daudzi cilvēki, kuri tādu nemaz nesaņem."

Izmantotie resursi:
Balotelli: "Milan, obbedisco. E torno in

  +3 [+] [-]

, 2015-08-27 16:23, pirms 9 gadiem
Ticu, ka Balo vel var klut par pasaules klases uzbruceju, tikai vinam beidzot ir jabeidz runat un jasak darit, pedejais laiks.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-27 16:25, pirms 9 gadiem
Vai tik nav par vēlu. ..

  -3 [+] [-]

, 2015-08-27 16:26, pirms 9 gadiem
Gan jau ka driz bus labakais uzbrucejs pasaule.

     [+] [-]

, 2015-08-27 16:27, pirms 9 gadiem
Mihajlovičs neskatās uz tevi kā futbolistu, bet gan kā uz futbolistu. - em... ko?

Bet nu potenciāls viņam ir, ja to realizēs, būs pasaulē viens no labākājiem uzbrucējiem.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-27 16:28, pirms 9 gadiem
Tiešām ceru, ka Balo izdosies!

  +4 [+] [-]

, 2015-08-27 16:31, pirms 9 gadiem
Veiksmi Balo.

     [+] [-]

, 2015-08-27 16:31, pirms 9 gadiem
nu tad frizūra arī jāmaina

  +1 [+] [-]

, 2015-08-27 16:43, pirms 9 gadiem
Justifiable rakstīja: Mihajlovičs neskatās uz tevi kā futbolistu, bet gan kā uz futbolistu. - em... ko?
Droši vien neveiksmīgs šīs frāzes tulkojums "Guarda l'uomo, non solo il calciatore." Skatās kā uz cilvēku, ne tikai kā uz futbolistu

  -1 [+] [-]

, 2015-08-27 16:44, pirms 9 gadiem
Nekāda vieglā dzīve jau nav, ja tev līgumā rakstīti personīgās dzīves ierobežojumi, bet nu ja tev algā ir miljoni, tad jāpiecieš jau ir.
Lai jau izdodas tam gailim uzlabot sniegumu un iesist kaut divus vārtus šosezon.

     [+] [-]

, 2015-08-27 16:44, pirms 9 gadiem
CR7#HALAMADRID rakstīja: Gan jau ka driz bus labakais uzbrucejs pasaule.
hahaaaahaahaha

     [+] [-]

, 2015-08-27 22:32, pirms 9 gadiem
toklauna statusu viņa būs grūti zaudēt

  -1 [+] [-]

, 2015-08-30 21:34, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: toklauna statusu viņa būs grūti zaudēt
Tev arī,bet tāpēc jau tu nebeidz komentēt.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-16 19:59, pirms 9 gadiem
Man Baloteli vienmēr kritis uz nerviem, bet , lasot šo interviju, gribas novēlēt, lai viņam izdodas piepildīt to, ko viņš tagad sola. Ja tā būs, tad būs ok.