Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

A sērijas rekordists Bufons: "Tas ir vienkārši grandiozi!"

A sērijas rekordists Bufons: "Tas ir vienkārši grandiozi!"
Leonardo Bonuči, Džanluidži Bufons un Krištianu Ronaldu. Foto: AFP/Scanpix

Komentārus pēc Turīnas "Juventus" izcīnītā devītā Itālijas A sērijas čempiontitula pēc kārtas izteica vienības leģendārākie spēlētāji vārtsargs Džanluidži Bufons un Krištianu Ronaldu.

Par Itālijas čempionāta rekordistu kļuvušais 42 gadus vecais Bufons izcīnīto titulu savā "Twitter" kontā komentēja šādi: "Uzvarēt ir grūti. Aizstāvēt iepriekš iegūto titulu - vēl grūtāk. Taču uzvarēt vairāk kā trīs tūkstoš dienu, deviņus gadus pēc kārtas - tas ir vienkārši grandiozi!"

Neviens cits futbolists Itālijas čempionātā nav triumfējis desmit reizes. Tāpat Bufonam pieder A sērijā aizvadīto maču rekords - 648 spēles. Šosezon leģendārais vārtsargs "vecās senjores" sastāvā laukumā visos turnīros kopā devies 14 reizes.

Bufons "Juventus" sastāvā ir jau kopš 2001. gada. Vienīgo sezonu ārpus Itālijas vārtsargs aizvadīja 2018./19. gadā, kad kopā ar Parīzes "Saint-Germain" uzvarēja Francijas "Ligue 1" čempionātā.

Savukārt šosezon A sērija 31 reizi rezultatīvi izcēlušais portugālis Ronaldu "Instagram" vidē izteica atzinību komandas biedriem: "Esmu laimīgs par otrā čempiona titula pēc kārtas iegūšanu, laimīgs turpināt veidot šī izcilā kluba vēsturi. Šis tituls ir veltīts visiem “Juventus” līdzjutējiem, īpaši tiem, kuri cieta un cieš no koronavīrusa pandēmijas, kas mūs visus pārsteidza, apgriežot pasauli ar kājām gaisā. Tas nebija viegli. Jūsu drosme, attieksme un apņēmība kļuva par to spēku, kas mums bija vajadzīgs šajā saspringtajā čempionātā un cīņā par titulu. Visus cieši apskauju!"

Ronaldu ir viena rezultatīva sitiena attālumā no Feličes Boreljas rekorda - 32 vārtiem A sērijas 1933./34. gada sezonā.

Izmantotie avoti:
https://twitter.com/gianluigibuffon
https://www.instagram.com/cristiano/


, 2020-07-27 11:16, pirms 4 gadiem
Immobilem ir jau 34 vārti šosezon, tātad viņš rekordu jau ir pārspējis, cienījamais autora kungs.
, 2020-07-27 11:23, pirms 4 gadiem
Boxy rakstīja: Immobilem ir jau 34 vārti šosezon, tātad viņš rekordu jau ir pārspējis, cienījamais autora kungs.
Šķiet, domāts Juventus rekords, jo A Sērijas rekords ir Iguainam ar 36 vārtiem.
, 2020-07-27 11:53, pirms 4 gadiem
Domāts bija Juves rekords.
Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix
1

Tiesa piespriež "Juventus" izmaksāt Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro

LETA--AP. Itālijas tiesa piespriedusi Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" izmaksāt portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro.
Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.