Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Spaleti: "Toti jāsaprot, ka būt kapteinim – tas nozīmē ziedošanos komandas labā"

Spaleti: "Toti jāsaprot, ka būt kapteinim – tas nozīmē ziedošanos komandas labā"
Frančesko Toti
Foto: LaPresse/Scanpix

Rīt ardievas futbolam teiks Itālijas kluba "AS Roma" ilggadējais kapteinis Frančesko Toti, kurš 2006. gadā virs galvas cēla Pasaules kausu. Pirms atvadu mača romiešu galvenais treneris Lučiano Spaleti kritizēja Toti savtīgumu un norādīja, ka mediji izmantojuši pussargu, lai klubā radītu nesaskaņas.

"Rīt Toti laukumā pavadīs spēles lielāko daļu, svarīgāko daļu," pirms atvadu mača teica "Roma" galvenais treneris Lučiano Spaleti. "Man ir paveicies, jo esmu redzējis viņu ne tikai laukumā, bet arī to, kādu ģēniju līmenī viņš lasa spēli. Esmu stāvējis laukuma malā un redzējis viņu gūstam daudzus vārtus. Tagad gaidām, ko viņš vēlēsies darīt nākotnē, jo viņš neko nav teicis. Gribu redzēt viņu laimīgu pēc pieņemtā lēmuma."

"Spilgtākās atmiņas ir par viņa kvalitāti laukumā un raksturu. Ātrums, tehnika, fiziskā sagatavotība ir svarīgas, taču raksturs ir pats svarīgākais," turpināja Spaleti. "Kad atrodies situācijā, kurā visi pārējie tevi dara nervozu, ņem situāciju savās rokās, pieprasi bumbu un saki: nu es jums parādīšu…"

"Bija situācijas, kad mūsu viedokļi atšķīrās, un šobrīd domāju, ka pie vainas esam mēs visi," teica Romas kluba galvenais treneris. "Reizēm viņam jāsaprot vairāk, jo būt kapteinim nozīmē situācijas, kad jāziedojas komandas labā. Viņš droši vien to ir darījis un darītu atkal, bet citi to neievēroja."

"Jebkura iznākuma gadījumā viņš vienmēr tika izvirzīts priekšplānā, nenovērtējot citus futbolistus. Uzvarēt vajadzētu "Roma", nevis Toti," teica Spaleti. "Toti ir uzvarējis daudz, taču viņš viens pats nevar paveikt neko, un viņš to zina. Atkal esam šeit un runājam par to, ka "Roma" nav ieguvusi titulus."

"Trenerim ir jātiek galā ar 20 futbolistiem, nevis tikai vienu. Bija situācija, kad Toti neiesita sešas pendeles pēc kārtas. Gāju pie citiem un jautāju, vai viņi nevēlas sist turpinājumā. Visi atteicās, neviens negribēja atņemt Toti godu. Pendeles ilgtermiņā ir ļoti svarīgas. Ja neiesit 100, bet joprojām uzstāj, ka tās jāizpilda tev – tā nav godīga attieksme pret pārējiem," teica Spaleti. Karjeras laikā Toti realizējis 86 no 104 11 metru soda sitieniem.

"Toti ir dāvana, kas piešķirta futbolam. Taču reizēm viņš nav izmantots pareizajā veidā. Virsraksti un pirmās lapas izmantoto Toti, lai izveidotu stāstus un situācijas," norādīja Spaleti, kurš pirms sezonas teica – ja neizcīnīšu titulu, tad aiziešu. Tiek lēsts, ka speciālists varētu stāties pie Milānas "Inter" stūres.

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...


, 2017-05-27 19:15, pirms 7 gadiem
Vai tad viņš to nesaprot, vai nav ziedojies??!

Spaleti ir grūti pašam palikt kāda ēnā ...
, 2017-05-27 22:07, pirms 7 gadiem
Spaleti laikam mēģina atrast iemeslu, lai savas neveiksmes noveltu uz Toti un komandu vispār. Nu nemācēja viņš būt galvenais diriģents, un šādas atrunas tikai to apliecina.
Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix
1

Tiesa piespriež "Juventus" izmaksāt Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro

LETA--AP. Itālijas tiesa piespriedusi Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" izmaksāt portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro.
Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.