Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijā tiek dota atļauja atsākt treniņus, par spēlēm vēl neskaidrība

Rolands Eliņš

Itālijā tiek dota atļauja atsākt treniņus, par spēlēm vēl neskaidrība
Krištianu Ronaldu. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage/Scanpix

Itālijas valsts premjerministrs Džuzepe Konte publiskā uzrunā pavēstīja, ka Itālija no ceturtā maija atvieglinās koronavīrusa pandēmijas noteiktos ierobežojumus. A Sērijas futbola klubu spēlētāji varēs atsākt treniņus individuāli, bet kopējie treniņi tiks atļauti no 18. maija. Pastāv cerība jūnija sākuma atsākt A Sērijas izspēli, taču šis plāns vēl nav apstiprināts.

Itālija, pirmā Eiropas valsts, kas plaši cieta no koronavīrusa izplatības, pavēstījusi par saviem nolūkiem sākt atgūšanos no pandēmijas un drošības pasākumu pakāpenisku atcelšanu. Ceturtajā maijā paredzēta karantīnas stāvokļa noņemšanas otrā fāze.

Ciktāl tas attiecas uz futbolu, ceturtajā maijā A Sērijas klubu spēlētājiem būs atļauts atsākt individuālos treniņus kluba treniņbāzēs. Paredzēts, ka nākamā fāze sāksies 18. maijā, kad klubi saņems atļauju rīkot kopējos treniņus.

Itālijas premjerministrs savā uzrunā uzsvēra, ka par A Sērijas sezonas atsākšanos varēs runāt tikai tad, ja nākamo nedēļu laikā izdosies izpildīt vairākus kritērijus: „Pēc kopējo treniņu atsākšanās izvērtēsim, vai situācija pieļauj sezonas atsākšanos. Šobrīd mums galvenais ir nodrošināt, lai sezonu varētu atsākt veselībai drošā veidā. Mēs cienām sportu un vēlamies, lai mūsu sportisti ir veseli. Es aizraujos ar futbolu un līdzīgi kā citi mani tautieši sākumā par dīvainu uzskatīju iespēju, ka sezona varētu tikt pārtraukta vai apturēta. Taču domāju, ka pat kvēlākie futbola fani saprata, ka mums nebija citas iespējas.”

Itālijas Futbola federācija jau izveidojusi savu protokolu spēlētāju un kluba darbinieku testēšanai Covid-19 slimības sakarā. Atsākot treniņus, katrs klubs izveidos spēlētāju grupas, kurām tiks veiktas pārbaudes un pēc tam dzīvos kopā treniņnometnē. Federācija arī ņem vērā, ka šāds plāns prasīs daudz testus, tādēļ par katru izmantoto testa komplektu federācija un klubi plāno ziedot piecus testa komplektus, lai nesaņemtu pārmetumus, ka futbolisti izmanto testus, kuri vairāk nepieciešami citās nozarēs.

A Sērijā atlikušas 12 kārtas, un pastāv cerība sezonu atsākt jūnija sākumā. Vietējā futbola federācija oficiālo sezonas beigu datumu pārbīdīs no 30. jūnija uz otro augustu, lai divos mēnešos varētu paspēt izspēlēt atlikušās spēles. Jāpiemin gan, ka Itālijas klubiem nav vienbalsīga viedokļa par sezonas atsākšanos – „Brescia” prezidents ir pret šādu iespēju un publiski izteicies par savas komandas nesūtīšanu laukumā arī tad, ja tiks dota atļauja spēlēm.

Ja spēles atsāksies, tās tik un tā norisināsies bez skatītāju pūļiem tribīnēs. Iepriekš Itālijas mediji ziņoja, ka līdzjutēju atgriešanās tribīnēs ir vairāku mēnešu jautājums un varētu netikt atļauta līdz pat gada beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.football-italia.net/152...

  -1 [+] [-]

, 2020-04-27 09:43, pirms 4 gadiem
Būs ārkārtīgi interesanti, ja, piemēram, pirms Juventus- Lazio spēles izrādīes, ka Ronaldo vai Immobile ir pozitīvi.

     [+] [-]

, 2020-04-27 10:50, pirms 4 gadiem
Paveicās tām komandām,kas jau ir spēlējušas viesos pret Atalanta (Bergamo)- uz covid epicentru nebūs jābrauc.

     [+] [-]

, 2020-04-27 11:19, pirms 4 gadiem
srcandza rakstīja: Paveicās tām komandām,kas jau ir spēlējušas viesos pret Atalanta (Bergamo)- uz covid epicentru nebūs jābrauc.
Spēlēs bez faniem, nav iespējams futbolā vairs tā epicentra Bergamo.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-27 11:55, pirms 4 gadiem
Sen bija laiks sākt

     [+] [-]

, 2020-04-27 13:13, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Būs ārkārtīgi interesanti, ja, piemēram, pirms Juventus- Lazio spēles izrādīes, ka Ronaldo vai Immobile ir pozitīvi.
Viņi nevar būt pozitīvi. Būs tikai negatīvi.
https://www.gazzetta.it/Calcio/Seri...

     [+] [-]

, 2020-04-27 14:13, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Viņi nevar būt pozitīvi. Būs tikai negatīvi.
https://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/21-04-2020/lukaku-all-inter-gennaio-tutti-malati-io-skriniar-370373530738.shtml
Jā, šis ir labs

     [+] [-]

, 2020-04-27 16:24, pirms 4 gadiem
Ilgi jāgaida līdz jūnijam.