Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Atalanta" aizraujošā mačā pārspēj "Lazio", Itālijas kausa pusfinālā iekļūst arī "Juventus"

Rūdis Mālmeisters
Rūdis Mālmeisters

"Atalanta" aizraujošā mačā pārspēj "Lazio", Itālijas kausa pusfinālā iekļūst arī "Juventus"
"Atalanta" pret "Lazio". Foto: AP/Scanpix

Šovakar turpinājās Itālijas futbola kausa ceturtdaļfināla spēles. Pirmo maču aizvadīja "Atalanta", kas ar 3:2 (2:2) pārspēja "Lazio", savukārt noslēdzošajā šī vakara spēlē Turīnas "Juventus" ar 4:0 (2:0) uzvarēja "Spal".

Vakar aizraujošā cīņā par pirmo pusfinālisti kļuva Milānas "Inter", kas otrā puslaika kompensācijas laika septītajā minūtē izrāva uzvaru pār "Milan" ar rezultātu 2:1. Šajā mačā netrūka arī asumu – pirmā puslaika beigās Zlatans Ibrahīmovičs saķērās ar Romelu Lukaku, saņemot dzelteno kartīti. Vēlāk "Milan" līderis tika pie vēl viena brīdinājuma, līdz ar to viņam nācās pamest laukumu un atstāt savu komandu mazākumā.

Šī vakara pirmajā Itālijas kausa ceturtdaļfināla mačā "Atalanta" uzņēma "Lazio". Viesi šogad vēl nav piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu, turklāt šobrīd "Lazio" ir piecu uzvaru sērija. Arī “Atalanta” nevar bēdāties par savu sniegumu – pēdējais zaudējums piedzīvots pagājušā gada 28. novembrī pret "Verona" ar 0:2.

Jau septītajā minūtē vadībā izvirzījās mājinieki – vārtus guva Berats Djimsiti. Pēc tam "Atalanta" nopelnīja divas dzeltenās kartītes, līdz 17. minūtē "Lazio" pēc Vedata Muriči sitiena ar galvu panāca neizšķirtu. Līdzīgi kā mājinieki pēc sava vārtu guvuma nopelnīja divas dzeltenās kartītes, arī viesi atbildēja ar to pašu. Pirmo reizi vadībā izvirzījās "Lazio", kas pēc lieliskā Aserbi sitiena panāca 2:1. Viesu svinības gan ilgi neturpinājās – pēc trim minūtēm “Atalanta” panāca 2:2. Šoreiz izcēlās Ruslans Malinovskis. Pirmais puslaiks noslēdzās ar aizraujošu neizšķirtu. Lai arī mājinieki nedaudz mazāk kontrolēja bumbu, "Atalanta" izdarīja par trim sitieniem vairāk vārtu rāmī nekā "Lazio".

Otrajā puslaikā turpinājās interesanta cīņa. 54. minūtē "Atalanta" aizsargs Hosē Palomino saņēma sarkano kartīti, līdz ar to viņam nācās pamest laukumu. Tas gan netraucēja mājiniekiem izvirzīties vadībā - pēc četrām minūtēm vārtus guva Aleksejs Mirančuks, panākot 3:2 "Atalanta" labā. Otrā puslaika vidū "Atalanta" ar soda sitienu varēja dubultot savu pārsvaru, tomēr iespēja palika nerealizēta. Lai arī viesiem bija liels pārsvars bumbas kontrolē, "Lazio" neizdevās izraut neizšķirtu.

Šīs dienas otrajā Itālijas kausa ceturtdaļfinālā "Juventus" uzņēma Itālijas B Sērijas klubu "Spal". Turīnas klubs pēdējo zaudējumu piedzīvoja pirms desmit dienām, ar 0:2 piekāpjoties Milānas "Inter". Savukārt viesiem bija iekrāta četru nezaudētu spēļu sērija, turklāt Itālijas kausa astotdaļfinālā ar 2:0 tika pieveikta "Sassuolo". Mājinieku sastāvā šovakar netika pieteikts Krištianu Ronaldu, Rodrigo Bentankurs un Paulo Divala.

Jau devītajā minūtē Alvaro Moratam bija iespēja izvirzīt savu komandu vadībā, tomēr iespēja netika izmantota. Pēc neilga brīža "Spal" aizsargam tika fiksēts pārkāpums, piešķirot "Juventus" 11 metru soda sitienu. Šo iespēju Alvaro Morata nelaida garām, ar 1:0 izvirzot vadībā mājiniekus. Pirmā puslaika otrajā pusē mājinieki dubultoja pārsvaru, vārtus gūstot Džanlukam Frabottam.

Otrais puslaiks iesākās ar dzelteno kartīti "Spal" aizsargam. 53. minūtē laba iespēja palielināt mājinieku pārsvaru bija Dejanam Kuluševskim, tomēr šoreiz pārāks bija pretinieku vārtsargs. Puslaika beigās pussargam izdevās gūt vārtus, izvirzot "Juventus" vadībā ar 3:0. Kompensācijas laikā spēlei punktu pielika Federiko Kjēza, mājiniekiem izcīnot pārliecinošu uzvaru un iekļūstot Itālijas kausa pusfinālā.

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Inter – Milan2:1 (0:1)Lukaku 71'(11m) Ēriksens 90'+7 - Ibrahīmovičs 31'
Atalanta – Lazio3:2(2:2)Djimsiti 7' Malinovskis 37' Mirančuks 58'- Muriči 17' Aserbi 34'
Juventus – SPAL (II)4:0(2:0)Morata 16'(11m) Frabotta 33' Kuluševskis 79' Kjēza 90+4'
Napoli - Spezia28.01.

Pusfināli

MājinieceViešņa
Napoli/SpeziaAtalanta
JuventusInter

     [+] [-]

, 2021-01-27 21:09, pirms 3 gadiem
..pēc nopelnītas sarkanās likās, ka briest sū..., bet beigu beigās šiem pat bija iespēja uzvarēt pārliecinošāk prieks.