Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Itālijas Olimpiskās komitejas prezidents: "Tēlošana futbolā ir sliktāka par rasismu"

Itālijas Olimpiskās komitejas prezidents: "Tēlošana futbolā ir sliktāka par rasismu"
Itālijas Olimpiskās komitejas prezidents Džovanni Malago. Foto: imago images / Xinhua / Scanpix

Ar pretrunīgiem komentāriem izcēlies Itālijas Olimpiskās komitejas (CONI) prezidents Džovanni Malago, izsakoties, ka tēlošana futbolā ir sliktāka par rasismu.

Bijušais telpu futbola spēlētājs, kurš gatavojas vadīt 2026. gada olimpisko spēļu orgkomiteju, intervijā "Radio24" paudis, ka spēlētāji, kuri tēlo rīkojas "nepareizāk" par tiem, kuri rasistiski aizvaino viņus.

"Fani, kuri izsauc rasistiskus saukļus, rīkojas nepareizi," teica Malago. "Tomēr vēl nepareizāk ir, ka kāds, kurš pelna trīs miljonus eiro, tēlo soda laukumā un tad priecīgi izpilda soda sitienu."

Malago izteikumi seko pēc vairākiem rasistiskiem incidentiem, kas piedzīvoti šajā sezonā. Vēl pagājušajā svētdienā pēc rasistiskiem saukļiem tika īslaicīgi apturēta A sērijas spēle starp "Atalanta" un "Fiorentina" komandām, bet pirms tam Milānas "Inter" uzbrucējam Romelu Lukaku bija jāklausās mērkaķu skaņas atdarināšana, kad viņš izpildīja 11 metru soda sitienu spēlē pret "Cagliari".

FIFA prezidents Džovanni Infantīno izteicies, ka cilvēkiem, kas veic rasistiskus aizvainojumus, ir jāliedz atrasties stadionā. "Sabiedrībā un futbolā nedrīkst būt rasisms," izteicās Infantīno. "Situācija Itālijā nav uzlabojusies. Pret rasismu jācīnās ar izglītošanu, nosodīšanu un sarunām. Jāidentificē vainīgos un viņus jāizsviež no stadioniem. Jābūt tikpat skaidriem sodiem kā Anglijā. Nedrīksti baidīties no rasistu nosodīšanas. Mums jācīnās pret viņiem, kamēr viņi apstāsies."

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...


, 2019-09-26 16:40, pirms 5 gadiem
"Vēl ļaunāka lieta par tēlošanu un rasismu ir tikai tēlojošs melnais."
, 2019-09-27 08:00, pirms 5 gadiem
itāļi ir malači...
nekautrējas no patiesības...
, 2019-09-27 09:42, pirms 5 gadiem
Pēc tādas tēlošanas jāparedz sods. Lai 10 min.pasēd malā...
Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix
1

Tiesa piespriež "Juventus" izmaksāt Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro

LETA--AP. Itālijas tiesa piespriedusi Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" izmaksāt portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro.
Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.