Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Milan": Piedāvājumus par Donnarummu neuzklausām, viņš netiks pārdots

Rolands Eliņš

"Milan": Piedāvājumus par Donnarummu neuzklausām, viņš netiks pārdots
Džanluidži Donnarumma
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas slavenā futbola kluba "AC Milan" prezidents Silvio Berluskoni paziņojis, ka ir pilnībā pārliecināts par talantīgā un vēl tikai 18 gadus vecā vārtsarga Džanluidži Donnarummas palikšanu komandā arī pēc viņa pašreizējā līguma beigām.

"Milan" jau ilgāku laiku nerāda to sniegumu, ar kuru iekaroja Eiropas futbola virsotnes. Eirokausiem komanda nav spējusi kvalificēties jau vairākus gadus un arī šosezon A Sērijā pagaidām ieņem tikai septīto vietu. Komandas pēdējo gadu pozitīvākais aspekts meklējams vārtsarga pozīcijā, kur spēlē ļoti talantīgais Džanluidži Donnarumma.

Par Donnarummu interesi izrādījuši vairāki šobrīd spēcīgākie un bagātākie Eiropas klubi ar "Juventus", Mančestras "United" un Mančestras "City" priekšgalā, taču "Milan" neesot noskaņota uzklausīt jelkādus piedāvājumus, paziņojis kluba prezidents Silvio Berluskoni.

"Donnarumma spēlētāju tirgū nav pieejams" izteicās Berluskoni. "Viņš ir daļa no Milānas kultūras. Donnarumma ir izcils mūsu jauniešu akadēmijas panākumu apliecinājums, un viņš ir ļoti lojāls mūsu komandai. Donnarumma mūsu klubā spēlē vienkārši lieliski."

18 gadus vecais Donnarumma jau iepriekšējā sezonā ieņēma "Milan" pamatvārtsarga pozīciju un šosezon izgājis pamatsastāvā visās 29 kluba spēlēs A Sērijā. Viņa publiskie izteikumi arī liecina par vēlmi palikt "Milan" sastāvā, tāpat zīmīga bija epizodē iepriekšējā spēlē Turīnā pret "Juventus", kad pēc mača beigām Donnarumma Juves līdzjutēju sektora priekšā izteiksmīgi noskūpstīja "Milan" emblēmu.

Taču Donnarummas pašreizējais līgums beigsies nākamajā vasarā un jauns pagaidām nav parakstīts, turklāt paredzēts, ka pavisam drīz Berluskoni īstenos sen gaidīto kluba pārdošanas darījumu Ķīnas investoram. Šis darījums gan ievilcies, jo Ķīnas uzņēmējs Jonhons Lī saskāries ar dažādām grūtībām naudas pārskaitījuma veikšanā. Šobrīd tiek paredzēts, ka darījums tiks oficiāli pabeigts 14. aprīlī.

Savukārt Donnarummam otrdien paredzēta trešā spēle Itālijas izlasē, izejot sākumsastāvā draudzības mačā pret Nīderlandi.

Izmantotie resursi:
AC Milan have no plans to sell Gianluigi...
Donnarumma to start Holland-Italy | Football...