Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Milāna pendelēs nolauž ''Juventus'' un septīto reizi triumfē Superkausā

Milāna pendelēs nolauž ''Juventus'' un septīto reizi triumfē Superkausā
Milāna atzīmē vienīgo vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Itālijas Superkausā A Sērijas čempione Turīnas ''Juventus'' mērojās spēkiem ar ''Milan''. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, arī papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, taču 11 metru sitienu sērijā uzvaru 4:3 svinēja Milāna.

Itālijas Superkausu ik gadu izspēlē aizvadītās sezonas A Sērijas un Itālijas kausa uzvarētājas. Pagājušajā sezonā tās bija attiecīgi ‘’Juventus’’ un ‘’Lazio’’, un šajā duelī uzvaru svinēja turīnieši. Superkauss Itālijā radās 1988. gadā, kad par pirmo trofejas turētāju kļuva ‘’Milan’’, uzvarot ‘’Sampdoria’’ 3:1.

Masimiljano Alegri šovakar mačam nevarēja pieteikt traumētos aizsargus Dani Alvešu un Leonardo Bonuči, savukārt Milānai nācās iztikt bez Rikardo Montolivo un Davides Kalabriā. Lai arī ‘’Milan’’ šosezon A Sērijas ietvaros uzvarēja Itālijas čempioni, tomēr ‘’Juventus’’ vienalga šajā mačā bija nomināla favorīte.

Turīnas ’’Juventus’’: Bufons – Sandro (Evrā 33’), Kjelīni, Rugani, Lihšteiners – Sturaro (Lemina 79') Markisio, Kedira – Mandžukičs, Pjaničs (Divala 67’), Igvains

’’Milan’’: Donnaruma – De Šiljo, Romanjoli, Paleta, Abate (Antonelli 102')– Bertolači, Lokatelli (Pasaličs 74'), Kucka – Bonaventura, Baka (Lapadula 102') Suso

Jau no pirmajām minūtēm ‘’Juventus’’ pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, vien dažas reizes ļaujot Milānai pietuvoties savam soda laukumam. Teicama iespēja bija Stefano Sturaro, kurš savāca atlēkušo bumbu pēc draudīga Gonsalo Igvaina sitiena, tomēr bumbu vārtos netrāpīja. Pēc brīža ‘’Juventus’’ guva likumsakarīgus vārtus, kad Džordžo Kjelīni izcīnīja bumbu otrajā stāvā un sita to tīklā, turklāt šoreiz, ne ar galvu – 1:0

Puslaika turpinājumā Turīnas sastāvā traumu guva vēl viens aizsargs, šoreiz Alekss Sandro, kura vietā laukumā nāca Patrīss Evrā. Nedaudz vēlāk Džiokamo Bonaventura izcēlās ar elegantu vārtu guvumu, sitot bumbu precīzi tālajā stūrī ar galvu. Pirmais puslaiks tādējādi noslēdzās neizšķirti 1:1.

Otrajā mača nogrieznī Milāna gandrīz ieguva pārsteidzošu pārsvaru, kad pēc centrējuma Manuels Lokateli sita ar galvu, taču trāpīja pa pārliktni. Turīnieši turpināja daudz uzbrukt, tomēr ar vārtu gūšanu tik labi nesekmējās. Kādā no epizodēm pieredzējušais Džanluidži Bufons demonstrēja fantastisku reakciju, bumbu pēc Karlosa Bakas sitiena apstādinot uz pašas vārtu līnijas.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un papildlaikā Baka kārtējo reizi varēja panākt pārsvaru, tomēr viņam bumbu sist pustukšos vārtos pēdējā brīdī patraucēja Kjelīni. Nedaudz vēlāk savainojumu guva Ignacio Abate, turklāt laukumu atstāja arī Baka. Papildlaikā beigu daļā Paulo Divala izniekoja lielisku iespēju un sita augstu pāri vārtiem no apmēram 10 metriem. Pašās beigās Evrā trāpīja pa roku Milānas futbolistam pretinieku soda laukumā, taču tiesneša svilpe klusēja, kas izraisīja pamatīgas domstarpības starp futbolistiem un tiesnesi.

11 metru sitienu sēriju sāka ‘’Juventus’’. Markisio savu iespēju realizēja, bet Džanluka Lapadula gan ne. Nākamais pie bumbas stājās Mandžukičs, kurš trāpīja pa pārliktni, taču Milānas rindās pendeli realizēja Bonaventura. Nekļūdīgs bija arī Igvains, kura piemēram sekoja Kucka. Arī Kedira un Suso bija precīzi, bet kļūdu pieļāva Divala. Liktenīgo sitienu izpildīja Mario Pašaličs, ļaujot Milānai svinēt septīto uzvaru Superkausa vēsturē.

Itālijas Superkauss 2016

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Juventus – Milan1:1 (1:1)*Kjelīni 18’ Bonaventura 38’

* 11 metru sitienu sērijā 4:3 uzvarēja Milāna

Itālijas Superkausa uzvarētāji pēdējos 10 gados

GadsSpēleRezultāts
2016.Juventus – Milan1:1 (3:4)
2015.Juventus - Lazio2:0
2014.Juventus - Napoli2:2 (5:6)
2013.Juventus - Lazio4:0
2012.Juventus - Napoli4:2
2011.Milan - Inter2:1
2010.Inter - Roma3:1
2009.Inter - Lazio1:2
2008.Inter - Roma2:2 (6:5)
2007.Inter - Roma0:1

  +2 [+] [-]

, 2016-12-23 21:37, pirms 7 gadiem
Milan lēnām atgriežas elitē?

  +2 [+] [-]

, 2016-12-23 21:59, pirms 7 gadiem
Beidzot, pēc tik ilgām ciešanām un rūgtām sakāvēm, trofeja. Kudos Juvei par super sniegumu. Atgriezies prieks skatīties katru spēli, Montellas stils, kas īpaši labi patīk Suso ir tas, kas šosezon spēlē izšķirošo lomu. Ceru tikai, ka Montella turpinās iesākto arī nākamsezon, jo par tikšanu sešiniekā nešaubos. Ja vien izdotos parakstīt kādu labu pussargu. Visu cieņu Lokatelli, bet, ja grib cīnīties par spēlēšanu Eiropā, būs vajadzīgs kas vairāk (sapnī redzēju Fabregasu, lol). Caurumi sastāvā ir konkrēti, bet līdzekļi - tieši otrādi. Lai nu kā, prieks par jauno Milan.

Forza Milan!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-23 22:10, pirms 7 gadiem
milānai ir samērā jauna talantīga komanda dažās pozīcijās,nākamgad ir jātiek ČL!

     [+] [-]

, 2016-12-23 23:50, pirms 7 gadiem
ACM un FCB mani klubi kopš 80tiem
par godu oranžajiem

  +2 [+] [-]

, 2016-12-24 03:37, pirms 7 gadiem
ZX rakstīja: Beidzot, pēc tik ilgām ciešanām un rūgtām sakāvēm, trofeja. Kudos Juvei par super sniegumu. Atgriezies prieks skatīties katru spēli, Montellas stils, kas īpaši labi patīk Suso ir tas, kas šosezon spēlē izšķirošo lomu. Ceru tikai, ka Montella turpinās iesākto arī nākamsezon, jo par tikšanu sešiniekā nešaubos. Ja vien izdotos parakstīt kādu labu pussargu. Visu cieņu Lokatelli, bet, ja grib cīnīties par spēlēšanu Eiropā, būs vajadzīgs kas vairāk (sapnī redzēju Fabregasu, lol). Caurumi sastāvā ir konkrēti, bet līdzekļi - tieši otrādi. Lai nu kā, prieks par jauno Milan.

Forza Milan!
Prieks protams par Rossoneri ilgi gaidīto triumfu - tas pamudinās, motivēs, stimulēs, iedvesmos visus spēlētājus un komandas darbiniekus.
Piekrītu - neapšaubāmi - robi ir....aizsardzība kaut necik, vārtos protams Gigio attīstās un ar katru spēli krāj savu pieredzi un pilnveido skillus.
P.S. starp citu pirmā oficiālā savstarpējā cīņa tieši 11 metru sitienos..starp abiem GianLuigi....abi atvairīja pa vienam sitienam....Buffons pierāda ka vēl negrasās atdot savas pilnvaras Gli Azzuri rindās
...turpinot par robiem....jā tā ir viduslīnija, Montolivo guva traumu - protams tas atstāj iespaidu, bet arī ja viņš būtu ierindā, nekas kardināli nemainītos....Pasalic, Locatelli, tie ir jauni - protams ar degsmi bet laiks ir tas kas vajadzīgs viņiem....lai būtu kaut cik pielīdzināmi Pirlo...kas protams ir nereāli, Milānai vajag tiešām uguni....bremzē visu Ķīniešu "jaunie" īpašnieki it kā ir - it kā nav, dilemma, kas turpinās jau pusgadu, neviens viņus nav redzējis pat acīs, bet viņi esot, gatavi investēt Milānas kluba attīstībā un jauno stadionu būvniecībā Portello apkaimē, turpat Milānā, bet viens liels bet...tad Berlusconi nevar atvadīties un patriotisko jūtu vadīts nevēlas atvadīties no kluba akciju turētāja paketes, tad investori bremzē....viss ir gluži kā Albionas miglā tīts, kā jau Itālijā....katrā ziņā skaidrs ir viens Janvārī redzēsim, kādi pirkumi sekos, viduslīnijā ir nepieciešams papildinājums, uzbrukumā Bacca taisās doties atpakaļ uz Sevilla, ja tā, tad noteikti arī uzbrukuma līnijā vajadzēs papildinājumu

Forza Milan!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-24 09:24, pirms 7 gadiem
jo aatraak Milaana atdzims,jo labaak gan Itaalijas A seerijai,gan visai Eiropai

  +1 [+] [-]

, 2016-12-24 16:15, pirms 7 gadiem
Apsveicu Milan ar pelnītu uzvaru. Spēle bija interesanta, skatāma un baudāma pateicoties abām komandām un jo īpaši - to vārtsargiem.
Forza Juve!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-24 17:10, pirms 7 gadiem
Lielisks vārtsargu duelis. Patiešām prieks skatīties. Īpašas nožēlas par šo neizcīnīto trofeju nav, jo ir citas prioritātes un uzdevumi.