Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" labo savu transfēru rekordu, par 40 miljoniem iegūstot meksikāni Losano

Rolands Eliņš

"Napoli" labo savu transfēru rekordu, par 40 miljoniem iegūstot meksikāni Losano
Irvings Losano PK2018 finālturnīrā atzīmē vārtu guvumu pret Vāciju. Foto: AFP/Scanpix

Oficiāli apstiprināts darījums, kā rezultātā Itālijas klubs „Napoli” ieguvusi tiesības uz meksikāņu uzbrucēju Irvingu Losano, bet Nīderlandes komanda „PSV Eindhoven” saņems 40 miljonus eiro. Tas ir „Napoli” vēsturē lielākais pirkums.

Napoli” interese par Irvingu Losano tika apspriesta jau ziemā, un pārrunas ar spēlētāju un Eindhovenas klubu noritēja visas vasaras garumā, bet nu tās vainagojušās ar oficiāli apstiprinātu transfēra darījumu. Tiek ziņots, ka par Losano Neapoles klubs samaksās 38 miljonus eiro, bet dažādu bonusu veidā paredzēti vēl divi miljoni eiro.

Darījuma kopējā summa (40 miljoni eiro) ir vērtīgākais darījums „Napoli” vēsturē, pavisam nedaudz pārspējot Gonsalo Igvaina pāreju no Madrides „Real” 2013. gadā. Jāpiemin, ka šovasar „Napoli” veica vēl vienu dārgu transfēru, par 36 miljoniem no „Roma” iegūstot aizsargu Konstantinosu Manolasu.

24 gadus vecais malējais uzbrucējs Losano Eiropā ieradās pirms diviem gadiem. Viņš palīdzēja PSV vienībai kļūt par 2018. gada Nīderlandes čempioni un 60 vietējā čempionāta spēlēs šajās divās sezonās guva 34 vārtus. Uz vislielākās futbola skatuves Losano sevi veiksmīgi pieteica pagājušā gada Pasaules kausa izcīņā, kad palīdzēja Meksikas izlasei iekļūt astotdaļfinālā, turklāt tieši Losano guva uzvaras vārtus apakšgrupas spēlē pret Vāciju.

Savukārt Francijas medijs „L`Equipe” vēsta, ka portugāļu pussargs Renatu Sanšešs drīzumā pievienosies „Lille” vienībai. Sanšešs iepriekš publiski pavēstīja, ka vēlas atstāt Minhenes „Bayern”, kas viņam nenodrošina pietiekamas spēles laika iespējas, un par saviem izteikumiem un trenera kritiku Sanšešs saņēma naudas sodu no „Bayern”.

Minhenes un Lilles klubi ir panākuši principiālu vienošanos par transfēra summu 20 miljonu eiro apmērā (ieskaitot bonusus), kas būs „Lille” transfēru rekords. Sanšešam vēl paredzētas medicīniskās pārbaudes, turklāt vēl jāpanāk vienošanās par līgumu ar „Lille”.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/143...
https://www.getfootballnewsfrance.c...