Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

''Chelsea'' izīrē ''Inter'' bijušo Nigērijas izlases pussargu Mouzesu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Chelsea'' izīrē ''Inter'' bijušo Nigērijas izlases pussargu Mouzesu
Viktors Mouzess. Foto: Reuters/Scanpix

Milānas ''Inter'' pastiprinājusi sastāvu ar nigēriešu pussargu Viktoru Mouzesu, kurš izīrēts no Londonas ''Chelsea''.

29 gadus vecais Viktors Mouzess ''Chelsea'' pievienojās 2012. gadā, bet kopš tā laika ticis izīrēts jau piecām komandām. Pirms gada uzbrūkošais pussargs tika izīrēts Stambulas ''Fenerbache'' komandai Turcijas čempionātā, kur līdz šim aizvadītajās 20 spēlēs bija guvis piecus vārtus.

Tagad Mouzess pārcēlies uz Itālijas A Sēriju, pievienojoties Milānas ''Inter''. Nigērietim tā būs atkalapvienošanās ar ''Inter'' galveno treneri Antonio Konti, kura vadībā Mouzess 2016./17. gadā kopā ar ''Chelsea'' kļuva par Anglijas Premjerlīgas čempionu.

''Esmu ļoti priecīgs, ka varēšu atkal strādāt kopā ar treneri Konti,'' atzina Mouzess, ''esmu jau ar viņu runājis, viņš man izskaidroja kluba plānus. Gribu būt daļa no tiem, esmu ļoti priecīgs būt šeit un atdošu visus spēkus, lai palīdzētu komandai. Mūsu sastāvs ir ļoti kvalitatīvs, gribu parādīt savu labāko sniegumu uz laukuma un izbaudīt spēlēšanu šeit. Tas ir pats svarīgākais.''

Īres līgums parakstīts uz termiņu līdz šīs sezonas beigām, bet tajā arī iekļauta iespēja pārpirkt Mouzesu no ''Chelsea'' pavisam. Šomēnes ''Inter'' papildināja sastāvu arī ar Anglijas izlases futbolistu Ešliju Jangu. A Sērijas kopvērtējumā ''Inter'' ar 47 punktiem 20 spēlēs ieņem otro vietu, no līderes ''Juventus'' atpaliekot par četriem punktiem. Milānas komandai šosezon vēl priekšā arī cīņas UEFA Eiropas līgā, kur pirmajā izslēgšanas kārtā jātiekas ar Bulgārijas ''Ludogorets''.

Mouzess no 2012. līdz 2018. gadam aizvadīja 38 spēles arī Nigērijas izlasē, gūstot 12 vārtus. Pussargs pārstāvēja valstsvienību arī 2014. un 2018. gada Pasaules kausa izcīņas turnīros, pēc PK izcīņas Krievijā arī noslēdzot karjeru izlasē. 2013. gadā Mouzess Nigērijas izlases sastāvā kļuva par Āfrikas Nāciju kausa čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.france24.com/en/2020012...
https://www.goal.com/en/news/victor...

     [+] [-]

, 2020-01-23 21:30, pirms 4 gadiem
Bija ļoti labs spēlētājs zem Kontes. Ceru, ka spēs atgriezties vecajā formā!