Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

''Juventus'' Itālijas kausa finālā triumfē pār ''Milan'', Moratam uzvaras vārti

''Juventus'' Itālijas kausa finālā triumfē pār ''Milan'', Moratam uzvaras vārti
Alvaro Morata atzīmē savu uzvaras nesošo vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Itālijas kausa izcīņas finālā par čempioni tika kronēta Turīnas ''Juventus'', kas rezultātu atklāja tikai 110. minūtē un pārspēja ''Milan'' ar 1:0. Vienīgie vārti no maiņas nākušā Alvaro Moratas kontā.

Pirms spēles

''Milan'' šovakar nācās iespringt vairāk, kā līdz šim. Kluba prezidents Silvio Berluskoni nesen piedraudēja futbolistiem, ka zaudējuma gadījumā neizmaksās algas. Lai arī tiesiski tā rīkoties nedrīkst, tomēr prezidenta neapmierinātību varēja saprast – komandā vairs nespēlē pasaules klases futbolisti un sasniegumu jau vairākus gadus praktiski nav. Turīnas ''Juventus'' gan šovakar ne par ko nebija jāsatraucas. Turīnas spēcīgākā komanda bez lielām grūtībām triumfēja A Sērijā, demonstrēdama pārliecinošu sniegumu un šovakar varēja izcīnīt savu kārtējo trofeju.

Sastāvi

Milānas galvenais treneris Kristians Boči uzbrukuma smailē sūtīja Karlosu Baku un malās Džiokamo Bonaventura un Kaisuke Honda, taču rezervē tādi futbolisti kā Mbajē Niangs, Džeremijs Menezs, Mario Balotelli un Luizs Andrianu. Vārtos 1999. gadā dzimušais talants Džaluidži Donaruma.
''Juventus'' spēli uzsāka ar maksimāli spēcīgāko sastāvu, laukumā laižot draudīgo uzbrucēju duetu Paulo Divalu un Mario Mandžukiču, kā arī nepārprotami talantīgo Polu Pogbā. Aizsardzībā kā ierasts trīs aizsargi – Andrea Barzagli, Džordžio Kjelini un Daniele Rugani, turklāt pamatsastāvā arī 22 gadus jaunais Gabonas spēlētājs Mario Lemina. Rezervē šoreiz palika arī leģendārais Džanluidži Bufons, kura vietā brazīlis Neto.

Pamatlaiks bez gūtiem vārtiem un uzmanīgu spēli abu komandu izpildījumā

Dueļa nominālā favorīte ''Juventus'' pirmo puslaiku aizvadīja ar uzmanīgu spēli, neveicot riskantas darbības un nesūtot uzbrukumā visus spēlētājus. Arī Milānai pavērās vairākas iespējas, tomēr tās bieži vien aprāvās pēc paviršām futbolistu kļūdām. Kādā no epizodēm Honda piespēlēja bumbu tieši pa sitienam Jurajam Kuckam, kurš uzsita pagalam neveiksmīgi. Nedaudz vēlāk atkal negatīvi izcēlās Kucka, kad futbolists pieļāva dažas kļūdainas piespēles.

''Juventus'', jūtot, ka tuvojas spēles beigas uzbruka ar vien aktīvāk, neļaujot vairs izvērsties Milānai. Pirmā reālā vārtu gūšanas epizode radās pēc viltīga Pogbā sitiena, kuru atvairīja Donaruma, tomēr neviens no turīniešiem pie atlēkušās bumbas nepaspēja pirmais. Milāna devās dažos pretuzbrukumos, taču neviens no tiem neradīja reālas briesmas Neto vārtiem. Milānieši teju pēc katras epizodes uzbrukumā regulāri uzkurināja savus līdzjutējus, tomēr tas nelīdzēja un pamatlaiks noslēdzās bez gūtajiem vārtiem.

Morata nāk no maiņas un gūst uzvaru nesošos vārtus

Arī papildlaikā spēle nekļuva dinamiskāka un abas komandas turpināja mierīgi saspēlēties. Rezultātu gandrīz atklāja Pogbā, kura sitienu slaidā lēcienā atvairīja Donaruma. Uzreiz pēc tam pretuzbrukumā devās Milāna, tomēr kārtējo reizi tas izgāzās, jo spēlētāji pieļāva nesaprotamas kļūdas. Vēl nedaudz vēlāk negaidīti, bet skaisti uzsita Baka, tomēr bumba aizlidoja pavisam nedaudz pāri vārtiem. Papildlaika otrajā pusē Masimiliano Alegri veica spēlētāju maiņu - laukumā nāca Alavaro Morata un tā izrādījās liktenīgā maiņa. ''Juventus'' aizskrēja ātrā pretuzbrukumā, kad divi no maiņas nākuši spēlētāji izkārtoja vārtu guvumu. Huans Kvadrado precīzi centrēja Moratam, kurš panāca 1:0, piesakot ''Juventus'' čempionu titulu. Turpinājumā Milāna centās atspēlēties, tomēr viņu centieni bija nesekmīgi, tādējādi komandai kārtējo reizi palika tukšā, bet ''Juventus'' savukārt papildināja savu čempionu kontu ar vēl vienu trofeju.

''Coppa Italia'' fināls 2015/16

DuelisRezultātsVārtu guvēji
Milan – Juventus0:1 (0:0)Morata 110'

Uzvarētāji pēdējos 10 gados

GadsČempionsFinālistsRezultāts
2014/15.JuventusLazio2:1
2013/14.NapoliFiorentina3:1
2012/13.NapoliAtalanta3:0
2011/12.LazioRoma1:0
2010/11.NapoliJuventus2:0
2009/10.InterPalermo3:1
2008/09.InterRoma1:0
2007/08.LazioSampdoria1:1 (6:5 11m sitienos)
2006/07.RomaInter2:1
2005/06.RomaInter7:4 (6:2 pirmā spēle)

     [+] [-]

, 2016-05-22 00:32, pirms 8 gadiem
Stabilitāte priecē. Gaidam transferu atrisinajumus un lielisku nākamo sezonu!
Forza Juve!
..un skatamies apbalvošanu!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-22 00:32, pirms 8 gadiem
Varēja redzēt, ka Milan spēlētāji atdeva visus spēkus, bet spēles kvalitāte vienkārši briesmīga, 4 piespēles nevarēja salikt kopā. Centrējumi vispār katastrofāli.

  -4 [+] [-]

, 2016-05-22 00:33, pirms 8 gadiem
Papildlaikā vajadzēja iedot pendeli uz Juventus vārtiem!

  -1 [+] [-]

, 2016-05-22 00:35, pirms 8 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Papildlikā vajadzēja iedot pendeli uz Juventus vārtiem!
Tak nebija tur par ko pendeli dot.

     [+] [-]

, 2016-05-22 00:53, pirms 8 gadiem
tagad interesantaakais kas ar Morattu vasaraa notiks,vai Real prezidents tieshaam kritiis tik zemu,ka laidiis lietaa izpirkuma maksu par 30milj,lai peec tam vareetu nedaudz nopelniit(ap 10-20milj)nopaardodot vinju kaadam citam,kaa runaa Arsenal.

nedaudz uz Real,Barcas,MU,PSG un citu mega teereetaaju klubu fona

     [+] [-]

, 2016-05-22 01:01, pirms 8 gadiem
Tad jau tagad "Milan" speeleetaaji paliek bez algaam, kaa to soliija Berluskoni, ja neuzvaees sho speeli-neuzvareeja...

  +1 [+] [-]

, 2016-05-22 01:28, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: tagad interesantaakais kas ar Morattu vasaraa notiks,vai Real prezidents tieshaam kritiis tik zemu,ka laidiis lietaa izpirkuma maksu par 30milj,lai peec tam vareetu nedaudz nopelniit(ap 10-20milj)nopaardodot vinju kaadam citam,kaa runaa Arsenal.

nedaudz uz Real,Barcas,MU,PSG un citu mega teereetaaju klubu fona
Pastāv jau variants arī, ka paturēs paši, uzbrucēju vasarā vajadzētu dabūt. Plus neredzu neko sliktu arī ja izpirks un pārdos, neviens Juventusam neliedz nopirkt atpakaļ, kā nekā futbols ir bizness.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-22 01:39, pirms 8 gadiem
blah rakstīja: Pastāv jau variants arī, ka paturēs paši, uzbrucēju vasarā vajadzētu dabūt. Plus neredzu neko sliktu arī ja izpirks un pārdos, neviens Juventusam neliedz nopirkt atpakaļ, kā nekā futbols ir bizness.
tas ir apmeeram tas pats variants,kad Barca visiem saviem iziireetajiem speeleetaajiem ljauj speeleet pret savu maates klubu,bet klubiem,kuros ir iziireets speeleetaajs no Real,vienmeer Real jaaatskaita vismaz 100stukas ,lai speeleetaajs vareetu piedaliities speelee,biznes un tikai biznes

  +2 [+] [-]

, 2016-05-22 02:10, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: tas ir apmeeram tas pats variants,kad Barca visiem saviem iziireetajiem speeleetaajiem ljauj speeleet pret savu maates klubu,bet klubiem,kuros ir iziireets speeleetaajs no Real,vienmeer Real jaaatskaita vismaz 100stukas ,lai speeleetaajs vareetu piedaliities speelee,biznes un tikai biznes
Bizness ir visur, kaut kā neesmu manījis, ka Barca par paldies spēlētu un nauda neinteresētu. Savukārt par īri, nejau Real ir vienīgais klubs, kurš aizliedz saviem īrētajiem spēlētājiem spēlēt pret sevi. Neredzu tur neko īpašu, uzskatu spēlētājiem vispār nevajadzētu spēlēt pret savu mātes klubu, un nejau Real rausta tie 100k, neesmu redzējis ka kādam prasītu, jo nav arī neviens tik dumjš lai maksātu, ņemot vērā ka paši parakstīja līgumu. Real tās klauzas laikam liek visiem defaultā un nejau tāpēc, ka baidītos ka Medrans Getafe sastāvā tagad ņems un iznesīs Real...

  -1 [+] [-]

, 2016-05-22 15:41, pirms 8 gadiem
Morata nāk no maiņas...
Maķītī????