Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Džeko paliek rezervē, "Roma" Itālijas sezonu sāk ar bezvārtu neizšķirtu

Džeko paliek rezervē, "Roma" Itālijas sezonu sāk ar bezvārtu neizšķirtu
"Roma" futbolists Lorenco Pellegrīni. Foto: Reuters/Scanpix

Ar divām spēlēm sākusies Itālijas futbola čempionāta jaunā sezona. Pie uzvaras mājās tika Florences "Fiorentina", bet "Roma" samierinājās ar bezvārtu neizšķirtu.

Sezona sākās ar spēli Florencē, kurā "Fiorentina" savā laukumā pārspēja "Torino" (1:0). Mājinieki pirmos vārtus guva otrā puslaika ievadā, tomēr Kristjāno Biragi, kurš atgriezās no īres Milānas "Inter", tika fiksēta aizmugure. 78. minūtē gan nekādas aizmugures vairs nebija, un Gaetāno Kastrovilli tukšos vārtos pielaboja ļoti labu Federiko Kjēzas piespēli - 1:0.

"Roma" rindās pamatsastāvā debitēja pieredzējušais spānis Pedro Rodrigess, kurš kā brīvais aģents pārnāca no Londonas "Chelsea", taču visu maču no malas noraudzījās uzbrukuma līderis Edins Džeko, kurš visdrīzāk tuvākajā laikā pievienosies Turīnas "Juventus". Pirmajā puslaikā krietni vairāk sitienu izdarīja romieši, taču tuvāk vārtu guvumam bija mājiniece "Hellas Verona" – vārtsargs ar vārtu konstrukcijas palīdzību glāba pēc trīsarpus miljonu vērtā kamerūniešu jaunpienācēja Adrjēna Tamezē sitiena.

Kamēr mājinieki bija izdarījuši jau četras maiņas, "Roma" pirmo maiņu veica tikai 72. minūtē un arī izskaņā pie 0:0 nesūtīja laukumā Džeko. 82. minūtē mājinieki atkal norībināja vārtu konstrukciju, bet četras minūtes vēlāk ar to pašu atbildēja romiešu pusaizsargs Leonardo Spinadzola, neizmantojot pēdējo lielo iespēju spēlē. Jau nākamajā kārtā "Roma" aizvadīs lielu spēli pret čempioni Turīnas "Juventus", kas mājās sāks pret Dženovas "Sampdoria".

A sērija, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Fiorentina – Torino1:0 (0:0)Kastrovilli 78'
Verona – Roma0:0
Parma – Napoli13:30
Genoa – Crotone16:00
Sassuolo – Cagliari19:00
Juventus – Sampdoria21:45
Milan – Bologna21:45
Benevento - Inter30.09.
Udinese - Spezia30.09.
Lazio - Atalanta30.09.

Mirklis pēc Arkadiuša Milika vārtu guvuma. Foto: Juventus FC

"Lazio" spēj dzēst divu vārtu deficītu, taču "Juventus" galotnē tiek kausa finālā

22. reizi vēsturē Itālijas kausa izcīņas finālu sasniedzis sacensību titulētākais klubs Turīnas "Juventus", pusfināla otrajā cīņā izbraukumā gan piekāpjoties (1:2) Romas "Lazio", taču summā izrādoties pārāka ar 3:2.
Markuss Tirams. Foto: Zumapress.com/Scanpix
2

Milānas "Inter" uzvar derbijā un izcīna divdesmito Itālijas titulu

Pēc trīs gadu pārtraukuma un divdesmito reizi vēsturē par Itālijas futbola čempionvienību kļuvusi Milānas "Inter", kas šovakar ar rezultātu 2:1 uzvarēja Milānas derbijā un līderu duelī un piecas kārtas līdz sezonas beigām nodrošināja pirmo vietu.
Fabio Kannavaro. Foto: AFP/Scanpix

"Udinese" cīņā par palikšanu A sērijā vedīs 2006. gada pasaules labākais spēlētājs Kannavaro

Itālijas futbola klubs "Udinese" pavēstījis par galvenā trenera Gabrieles Čofi un divu viņa palīgu atbrīvošanu, bet līdz sezonas beigām komandu vadīs Fabio Kannavaro, kuram palīdzēs gan brālis Paolo, gan arī ilggadējais "Udinese" pussargs Džampjēro Pinci.