Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Covid-19 Itālijas futbolā – inficēšanās "Napoli", "Torino" un "Brescia" komandās

Covid-19 Itālijas futbolā – inficēšanās "Napoli", "Torino" un "Brescia" komandās
Andrea Petanja. Foto: Zumapress.com

Vairākas Itālijas futbola komandas ziņo, ka to sastāvos konstatēta saslimšana ar Covid-19. A Sērijas jaunās sezonas sākums paredzēts septembra vidū.

„Napoli” šodien apstiprināja, ka ar Covid-19 inficējies uzbrucējs Andrea Petanja. Viņš komandai pievienojās ziemā, taču tika uzreiz izīrēts atpakaļ SPAL vienībai. Tagad Petaņjam bija paredzēts sākt sezonu „Napoli” sastāvā, taču treniņnometnes sākšanas vietā viņam tagad noteikta karantīna.

Petanja Covid-19 testu veica pēc tam, kad vīruss tika konstatēts viņa brālim. „Napoli” ziņo, ka ar viņš ir bez slimības simptomiem un pievienosies komandai pēc negatīva Covid-19 testa veikšanas.

Pirms treniņnometnes sākšanas testus visai komandai veica arī „Torino”, un tajos atklājies, ka saslimuši divu futbolisti, kuru vārdi netiek nosaukti. Arī viņiem abiem nav slimības simptomu, taču viņi iepriekšējo dienu laikā bijuši tiešā kontaktā ar trim citiem „Torino” pirmās komandas futbolistiem, kuriem tagad tiks veikti papildus testi.

Par Covid-19 gadījumu tiek ziņots arī B Sērijas komandā „Brescia”, kur pēc atgriešanās no atvaļinājuma ir saslimis viens spēlētājs. Arī viņš bijis tiešā kontaktā ar citiem komandas futbolistiem, kuriem tagad tiks veiktas papildus pārbaudes.

Itālijas futbola sezona ziemā tika pārtraukta kā pirmā Eiropā, taču vasarā veiksmīgi novadīta līdz galam. Nākamā sezona sāksies septembra vidū – A Sērijas pirmais mačs paredzēts 19. septembrī.

Itālijā vakardien oficiāli apstiprināti 629 Covid-19 saslimšanas gadījumi, taču uz Eiropas fona saslimšanas gadījumu skaits Itālijā nav tik augsts, un Latvijas SPKC arī šobrīd nav iekļāvusi Itāliju to ES valstu vidū, uz kurām nav rekomendēts doties un no kurām atgriežoties Latvijā jāievēro pašizolācija.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/157...
https://www.football-italia.net/157...
https://www.football-italia.net/157...


Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix
1

Tiesa piespriež "Juventus" izmaksāt Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro

LETA--AP. Itālijas tiesa piespriedusi Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" izmaksāt portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro.
Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.