Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Alvess: "Futbols nes divkosību, greizsirdību, melus un viltus draugus"

Rolands Eliņš

Alvess: "Futbols nes divkosību, greizsirdību, melus un viltus draugus"
Dani Alvess
Foto: Orlando Sentinel/TNS/Sipa USA/Scanpix

Turīnas "Juventus" futbolists Dani Alvess intervijā Spānijas laikrakstam ABC ļoti asi kritizēja sava bijušā kluba "Barcelona" vadību, piesaucot tādus vārdus kā "viltus draugi" un "cieņas trūkums". Tāpat Alvess atklāti atzina, ka futbolista slava viņam lielu prieku nesagādā.

"Man patīk būt labi ieredzētam, un, ja es kādam nepatīku, tad es labāk aizeju," sacīja 33 gadus vecais Brazīlijas futbolists Dani Alvess, kurš "Barcelona" pārstāvēja no 2008. līdz 2016. gada vasarai. "Barselonas atstāšana brīvā aģenta statusā bija trieciens, taču centos to paveikt cienīgi. Jau pēdējos trīs gados klubā pastāvīgi dzirdēju runas, ka esmu ceļā prom no komandas, taču direktors tā arī man neko personīgi nepateica."

"Viņiem nebija pašcieņas, lai to man pateiktu," turpināja Alvess. "Viņi mānījās, un bija ļoti nepatīkami. Līguma pagarināšanas iespēju es saņēmu tikai tad, kad viņiem FIFA soda dēļ nebija iespējas veikt transfērus. Tas bija brīdis, kad parakstīju līgumu ar iespēju to pašam lauzt. Tie, kas šobrīd vada "Barcelona", nesaprot, ko nozīmē pareizi un cienīgi izturēties pret saviem spēlētājiem."

Alvess arī raksturoja savas attiecības ar "Real" superzvaigzni Krištianu Ronaldu, norādot, ka ļoti ciena portugāļu uzbrucēju: "Kad es teicu, ka viņš ir pārāk daudz uzmanības centrā, es to nedomāju kā apvainojumu, proti, kad uzvari, tad visi tevi slavē, bet kad zaudē, tad visi tev uzbrūk. Un to pašu domāju arī par Lionelu Mesi un Neimāru. Mediji sagrozīja manus vārdus, paziņoja, ka es slikti izrunājos par Ronaldu, un tas noveda pie tā, ka viņš ar mani nesarokojās 2015. gada "Ballon d`Or" ceremonijā. Taču vēlāk viņš saprata, kā viss bija patiesībā, un nākamajā "El Classico" pats pienāca pie manis un sasveicinājās. Tās ir šī stāsta beigas."

Alvess gan arī uzsvēra, ka neienīst medijus, kā dažiem patīk teikt: "Tā nav tiesa. Man vienkārši nepatīk, ka daži izdomā lietas un sagroza vārdus. Es šeit domāju sporta medijus Madridē un Barselonā. Taču visi ir cilvēki un visi ir pelnījuši cieņu, arī ārpus futbola laukuma."

Taču kopumā Alvess nav augstās domās par futbola sabiedrību un savu statusu kā vienu no šī sporta veida zvaigznēm: "Futbola pasaule ir ļoti divkosīga. Tā mani nomāc. Slava ir nevērtīga. Kad biju jauns puiks, trenējos sniegt autogrāfus, jo sapņoju, ka kādu dienu varēšu to darīt. Taču tā ir bērna domāšana - nemaz nezināju, ko tas nozīmē. Tagad esmu slavens, esmu aptvēris, ka cilvēki neuztver slavenības par to, kas viņi patiesībā ir. Futbols nes greizsirdību, divkosību, melus un viltus draugus, kas ir kopā ar tevi tikai labajās dienās."

Savā intervijā Alvess arī izteicās, ka pret sevi vērstus rasistiskus izgājienus neuztver kā kaut ko aizvainojošo un vienkārši cenšas to ignorēt, ko uzskata par labāko veidu cīņai ar rasismu. Tāpat Alvess nepalaida garām iespēju paust viedokli par Madrides "Real", kad to vadīja Žuzē Morinju: "Morinju vadītā "Real" neprata zaudēt. Viņi spēlēja netīri."

Alvess, kurš Brazīlijas izlasē aizvadījis veselas 99 spēles, pēc "Barcelona" atstāšanas atradis savu vietu Turīnā un kopā ar "Juventus" droši soļo pretim Itālijas čempionu titulam, turklāt šonedēļ arī uzsāks Čempionu līgas astotdaļfināla dueli pret Portugāles "Porto". Pirmais mačs paredzēts trešdien Portugālē.

Izmantorie resursi:
Dani Alves: "Mourinho’s Madrid were bad...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-20 19:12, pirms 7 gadiem
Ne jau futbols pie kaut kā vainīgs....tā ir lielà nauda, kas var visu sačakarēt augstàk minētajà...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-20 22:35, pirms 7 gadiem
Neņemos spriest, kas tur bijis starp Dani un Barcas vadību, bet džekam visu cieņu gan par to, ko rāda laukumā, gan par tiešu runu bez aplinkiem - un tomēr pieklājības robežās. Iesaku izlasīt pilno interviju.