Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Ronaldu ar lielisku vārtu guvumu aizēno Bufona rekordu

Ints Megnis
Ints Megnis

Ronaldu ar lielisku vārtu guvumu aizēno Bufona rekordu
Leonardo Bonuči, Džanluidži Bufons un Krištianu Ronaldu. Foto: AFP/Scanpix

Portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu trešdien guva skaistus vārtus Itālijas A sērijas futbola čempionāta spēlē, palīdzot Turīnas "Juventus" viesos ar rezultātu 2:1 (2:1) apspēlēt "Sampdoria". Šajā mačā "Juventus" vārtsargs Džanluidži Bufons atkārtoja līgas rekordu nospēlēto spēļu skaita ziņā.

41 gadu vecais Bufons piedalījās 647. Itālijas augstākās līgas spēlē, panākot Paolo Maldīni rekordu. Tāpat Bufons ar 479. spēli apsteidza Alesandro del Pjēro rekordu "Juventus" komandā nospēlētajos mačos visos turnīros.

Trešdienas spēlē rezultātu atklāja "Juventus" futbolists Paulo Divala, kurš raidīja bumbu vārtos pēc tālas piespēles. Turpinājumā Džanluka Kapri panāca izlīdzinājumu, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā Ronaldu augstā lidojumā izrāva savai komandai uzvaru ar 2:1.

Bufons savu karjeru sāka "Parma" komandā, kuras rindās 1999. gadā uzvarēja UEFA kausā un arī Itālijas kausā, bet divus gadus vēlāk viņš pārgāja uz Turīnu. Ar "Juventus" vārtsargs deviņas reizes uzvarējis Itālijas čempionātā, četras reizes Itālijas kausā un divreiz spēlējis UEFA Čempionu līgas finālā. 2018. gadā viņš pārgāja uz "Paris St-Germain", vienīgajā sezonā triumfējot Francijas čempionātā, bet gadu vēlāk atgriezās Turīnā. Tāpat bijušais Itālijas izlases kapeinis 2006. gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā un viņam pieder arī rekords nacionālajā valstsvienībā aizvadīto spēļu skaita ziņā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2019-12-19 00:08, pirms 4 gadiem
Principā viena no labākajām, ja ne labākā spēle CR7 izpildījumā šajā sezonā, un tam ne tik daudz skara ar vārtu guvumu, lai arī tas bija iespaidīgs...vismaz ne mazāk iespaidīgs par Divalas šedevru.
Dži Dži, protams, visu cieņu, kā jau visu laiku izcilākajam planētas vārtsargam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-12-19 00:51, pirms 4 gadiem
Divala iesita vārtus,tad Kapri panāca izlīdzinājumu un tad Ronaldo arī panāca izlīdzinājumu 1:1? Pat bērnudārzā sīkie raksta sakarīgāk nekā dažs labs sportacentra darbonis. Negribas viņus saukt par žurnalistiem.