Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Atceļ "Juventus" prezidenta diskvalifikāciju, bet pieckāršo naudas sodu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atceļ "Juventus" prezidenta diskvalifikāciju, bet pieckāršo naudas sodu
Andrea Anjelli
Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Itālijas Futbola federācija (FIGC) atcēlusi valsts čempionvienības Turīnas "Juventus" prezidentam Andream Anjelli piespriesto diskvalifikāciju, bet pieckāršojusi naudas sodu, vēsta FIGC.

FIGC par biļešu tirgošanu tā dēvētajām "ultrām", jeb futbola huligāniem, no kuriem daļa bijusi saistīta ar kriminālajiem grupējumiem, septembrī uz 15 mēnešiem no Itālijas futbola diskvalificēja Anjelli, kā arī piespieda viņam 20 000 eiro lielu soda naudu.

Apelācijas tiesa lēmusi, ka diskvalifikācija ir jāatceļ, toties sods jāpalielina līdz 100 000 eiro.

Tikmēr "Juventus" komandai sākotnēji tika piespriests 300 000 eiro naudas sods, bet tagad tas dubultots. Tikmēr vienam no kluba menedžeriem Frančesko Kalvo piespriesta gada diskvalifikācija un 20 000 eiro sods, kamēr kluba drošības dienesta un biļešu tirdzniecības dienesta vadītājiem diskvalifikācijas un sodi atcelti.

Anjelli tika vainots nelikumīgā biļešu tirdzniecībā kluba ekstrēmākajiem līdzjutējiem, no kuriem daļa bijusi saistīta ar kriminālo pasauli, jeb mafiju. Zīmīgi, ka daļa no Anjelli nodrošinātajām biļetēm pēc tam nokļuva "melnajā tirgū", tiekot pārdotas par krietni augstāku cenu.

Jāpiebilst, ka Anjelli šogad tika ievēlēts par Eiropas klubu asociācijas (ECA) prezidentu. Jau iepriekš viņa adresē bija izskanējuši pārmetumi par saistību ar Kalabrijas reģiona mafijas bosu Roko Dominello, tomēr Anjelli tos publiski noraidīja.

"Juventus" ir pēdējo sešu gadu Itālijas čempione, bet par valsts labāko komandu tā kļuvusi 33 reizes.

Izmantotie resursi:
LETA