Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Parma" ar Zommeru rezervē turpina ceļu augšup un iekļūst B Sērijā

Rolands Eliņš

"Parma" ar Zommeru rezervē turpina ceļu augšup un iekļūst B Sērijā
Kristaps Zommers
Foto: parmacalcio1913.com

Itālijas B Sērijā atgriezusies pazīstamā komanda “Parma”, trīskārtējā Itālijas kausa ieguvēja, kas finansiālu grūtību dēļ bija izkritusi uz ceturto līgu. Šodien ar Latvijas vārtsargu Kristapu Zommeru rezervē “Parma” ar 2:0 izšķirošajā pārspēļu cīņā pieveica “Alessandria”.

Šodienas mačā Florencē “Parma” jau spēles 11. minūtē izvirzījās vadībā un drīz varēja arī dubultot pārsvaru. Tomēr “Alessandria” puslaika pārtraukumu sagaidīja ar slideno 0:1 deficītu. Taču otrā puslaika vidū “Parma” tomēr izdevās panākt savu, proti, daudz drošāko 2:0. Mača beigās “Alessandria” vēl palika mazākumā, no zaudējuma tā arī neizvairoties un paliekot “Lega Pro” dalībnieču sastāvā.

Savukārt “Parma” otro gadu pēc kārtas pacēlusies uz augšu un nākamsezon spēlēs B Sērijā. Parmas panākumu palīdzēja kaldināt arī Latvijas jaunais vārtsargs Kristaps Zommers, kurš piedalījās 19 “Lega Pro” spēlēs. Šodien gan viņš palika rezervē.

Pirms vairāk nekā gadsimta dibinātā “Parma” vēl pirms pāris gadiem bija A Sērijas dalībniece, trīs gadus pēc kārtas finišējot labāko desmitniekā, taču tad sekoja milzīgas finansiālas problēmas, bankrots, kura rezultātā klubs ar jaunu oficiālo nosaukumu tika nosūtīts uz ceturto līgu.

“Parma” ir trīskārtēja Itālijas kausa ieguvēja, 1999. gadā uzvarot arī Superkausā. Tāpat komandas vēsturē ir atrodamas divas uzvaras UEFA kausā un Eiropas Superkausā pagājušā gadsimta izskaņā.

Izmantotie resursi:
Lega Pro, Parma-Alessandria 2-0: raddoppia

  +2 [+] [-]

, 2017-06-17 22:21, pirms 7 gadiem
Izskatās ka Zommers var būt brīvs!