Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bufonam parīt pēdējā spēle "Juventus" kreklā, par karjeras beigām vēl nav izlēmis

Bufonam parīt pēdējā spēle "Juventus" kreklā, par karjeras beigām vēl nav izlēmis
Džanluidži Bufons
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas spēcīgākais futbola klubs Turīnas "Juventus" šajā pēcpusdienā sasauca īpašu preses konferenci. Tā kā tika rakstīts, ka tajā piedalīsies arī 40 gadus vecais Džanluidži Bufons, kļuva skaidrs, ka preses konferences tēma būs vārtsarga karjera – vai nu tās noslēgums, vai arī paziņojums par tās turpinājumu.

Beigās gan sanāca kaut kas pa vidu, jo Džanluidži Bufons paziņoja par to, ka sestdien mājās pret "Hellas Verona" aizvadīs pēdējo spēli Turīnas "Juventus", taču piebilda, ka vēl nav pieņēmis lēmumu par karjeras tālāko attīstību. "Sestdien es došos laukumā, taču tas ir vienīgais, kas ir pilnīgi skaidrs," teica Bufons. "Pirms divām nedēļām biju drošs, ka beigšu futbolista karjeru, bet tagad ir parādījušies daži piedāvājumi – gan piedāvājumi spēlēt, gan arī piedāvājumi ārpus laukuma robežām."

"Gadījumā, ja beigšu spēlēt, labāko piedāvājumu ārpus laukuma man ir izteicis Andrea [Anjelli, "Juventus" prezidents]. Domāju, ka galīgo lēmumu pieņemšu pēc spēles, kad būs rimušās emocijas. Nākamā nedēļa būs tā, kad pieņemšu lēmumu, ko iesākt tālāk, taču šis lēmums nemainīs to, kā jūtos. Pirms divām nedēļām biju jau samierinājies ar karjeras beigām, tā ka jebkurš lēmums mani darīs mierīgu. Galvenais ir neaptraipīt šo pusi dzīves, kuru esmu pavadījis "Juventus", un tos, kuri man allaž ir ticējuši," Bufons turpināja.

"Galvenais bija karjeru "Juventus" pabeigt labākajā iespējamajā veidā – ar divām trofejām -, un neaizmirsīsim, ka "Juventus" aiz manis ir lielisks vārtsargs [Vojcehs Ščensnijs], kurš ir 13 gadus jaunāks," sacīja Bufons, kurš uzsvēra "Juventus" un Anjelli lomu viņa karjerā. "2001. gadā "Juventus" ieguva ļoti talantīgu vārtsargu – es gan varu būt neobjektīvs šajā ziņā -, taču par čempionu es kļuvu tieši "Juventus" dēļ."

Nesen Argentīnā baumoja par leģendārā "Boca Juniors" interesi par Bufonu, taču konkrētus piedāvājumus Bufons neatklāja. Ja arī viņš turpinās spēlēt, tā gan noteikti nebūs Itālija: "Par Itāliju pat nevar būt ne runas. Atgriešanās Parmā ir romantisks bērnības sapnis, taču nekas vairāk. Es noteikti neesmu tā persona, kas vēlētos karjeru pabeigt zemāka līmeņa līgā, jo man patīk sacensties."

Lēmumu beigt karjeru izlasē gan Bufons nemainīs: "Jau esmu teicis, ka Bufons par problēmu kļuva pirms trim mēnešiem. Nevaru iedomāties, par ko es kļūtu pēc trim, sešiem, 12 mēnešiem. To būtu ļoti smagi sagremot. Un domāju, ka izlasē jau ir vairāki lieliski jaunie spēlētāji, kuriem ir nepieciešama iespēja."

Bufons karjeru sāka Parmā, kuras rindās 1999. gadā izcīnīja UEFA kausu, bet 2001. gadā viņu par tiem laikiem iespaidīgiem 53 miljoniem eiro nopirka Turīnas "Juventus". Vecās sinjoras sastāvā Bufons 11 reizes kļuva par Itālijas čempionu (divi tituli gan tika atņemti), vienreiz uzvarēja arī B sērijā, izcīnīja četrus Itālijas kausus un piecus superkausus.

Izmantotie resursi:
Gianluigi Buffon to leave Juventus; reveals...


, 2018-05-17 15:37, pirms 6 gadiem
Kaut gan spēlēja Juvē, tomēr - visu cieņu un paldies par 2006!
, 2018-05-17 17:04, pirms 6 gadiem
Nākošgad Liverpool (Klops esot piedāvājis pirmā vārtsarga vietu) un jāņem ČL !
, 2018-05-17 17:21, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Nākošgad Liverpool (Klops esot piedāvājis pirmā vārtsarga vietu) un jāņem ČL !
Par RM arī tika minēts
, 2018-05-17 18:05, pirms 6 gadiem
Jums ar paldies par visu, sākot no 2010
M8archa rakstīja: Kaut gan spēlēja Juvē, tomēr - visu cieņu un paldies par 2006!
, 2018-05-17 18:22, pirms 6 gadiem
timoty rakstīja: Jums ar paldies par visu, sākot no 2010
Phe, trebli tāpat jūs nedabūjāt, un iespējas dabūt - izcūkojāt, tā kā man viss ok. Drīz prieki būs cauri.
, 2018-05-19 01:12, pirms 6 gadiem
Leģendārs vārtsargs u personība. Visu cieņu, lai ko arī izlemtu darīt karejeras turpinājumā. Gan jau, ka MLS klubi ir izteikuši piedāvājumus. Šaubos, ka Bufons dosies pēc naudas uz Ķīnu vai Kataru.
Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix
1

Tiesa piespriež "Juventus" izmaksāt Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro

LETA--AP. Itālijas tiesa piespriedusi Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" izmaksāt portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro.
Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.