Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ronaldu ar uzvaras vārtiem pār "Milan" izcīna pirmo trofeju kopā ar "Juventus"

Ronaldu ar uzvaras vārtiem pār "Milan" izcīna pirmo trofeju kopā ar "Juventus"
Krištianu Ronaldu svin uzvaru nesošos vārtus. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas Superkausa izcīņas spēlē, kas norisinājās Saūda Arābijā, Turīnas „Juventus” ar 1:0 pārspēja „Milan”, pateicoties Krištianu Ronaldu vārtu guvumam otrā puslaika vidū. "Juventus" bumbu vārtos iesita vēl divas reizes, taču šie vārtu guvumu netika ieskaitīti aizmugures dēļ.

Itālijas Superkauss Saūda Arābijā notika pirmoreiz, lai gan iepriekš tas vairākkārt ticis izspēlēts ārpus Itālijas robežām (arī ASV, Ķīnā, Katarā un Lībijā). „Juventus” to tajā piedalījās astoto reizi pēc kārtas, taču iepriekšējos divos gados bija cietusi zaudējumus attiecīgi pret „Milan” un „Lazio”.

Itālijas Superkausā ierasti piedalās valsts čempione un kausa izcīņas uzvarētāja, taču pagājušajā sezonā abos šos titulus ieguva „Juventus”, līdz ar to tās pretiniece Superkausā bija Itālijas kausa izcīņas fināliste „Milan”. Milānas klubs spēli sagaidīja bez savas lielākās zvaigznes Gonsalo Igvaina sākumsastāvā – klubs vēstīja par viņa slimību, bet Itālijas mediji piesauca baumas par Argentīnas uzbrucēja sarunām ar „Chelsea” par iespējamo pāreju.

Pirmajā puslaikā „Juventus” radīja daudz bīstamākas vārtu gūšanas iespējas, un Blēzs Matuidī arī iedabūja bumbu vārtos, taču darīja to no aizmugures pozīcijas. Spēcīgu un akrobātisku sitienu izdarīja Krištianu Ronaldu, taču bumba vārtos nenonāca, kamēr par „Milan” bīstamāko momentu parūpējās Hakans Čalhanolu, kura sitienu no asa leņķa atvairīja „Juventus” vārtsargs Vojcehs Ščensnijs.

Otrā puslaika sākumā „Milan” neizmantoja ļoti labu iespēju izvirzīties vadībā, kad itāļu jauneklis Patriks Kutrone nerealizēja savu izdevību. „Juventus” daudz vairāk vaļību aizsardzībā nepieļāva un 61. minūtē atklāja rezultātu – par to parūpējās Krištianu Ronaldu, kurš nospēlēja tieši uz aizsardzības līnijas un īstajā mirklī aizskrēja aiz tās, brīvi sagaidot Miralema Pjaniča centrēto bumbu. Ronaldu sitiens ar galvu gan neizdevās izcils, taču „Milan” vārtsargam Džanluidži Donnarummam neizdevās notvert gar viņa rokām lidojošo bumbu.

Turpinājumā „Juventus” vēlreiz dabūja bumbu vārtos, bet Paulo Divalas skaisti noslēgtā kombinācija tomēr netika ieskaitīta rezultātā aizmugures dēļ. „Milan” tikmēr 73. minūtē palika mazākumā Franka Kesija rupjības dēļ, un situāciju neglāba arī Igvaina došanās laukumā uz maiņu, un „Juventus” uzvarēja 1:0.

Itālijas Superkausa ieguvēji

GadsUzvarētāja
2018Juventus
2017Lazio
2016Milan
2015Juventus
2014Napoli
2013Juventus
2012Juventus

, 2019-01-16 21:50, pirms 5 gadiem
Kauss paliek kauss, kaut arī ne pats svarīgākais. Chellini, Costa un Pjanic nospēlēja īpaši atzīstami. Daudz nevajadzīgu dzelteno, no abām pusēm, bet dažas sevišķi nevajadzīgi dumjas, kā Dybalam. Par Kessie sarkano - tas bija riebīgs pārkāpums. Milan rindās izcēlās Paqueta - ir labs pirkums, nenoliedzami. Cutrone varēja spēli uztaisīt interesantāku, bet tā nu ar tiem pārliktņiem gadās.
Forza Juve!
, 2019-01-16 21:52, pirms 5 gadiem
Mjā...fenomenāls spēlētājs, visos klubos tituli un būs vēl.
, 2019-01-16 22:56, pirms 5 gadiem
Ronaldo transferam uz Turinu tiesneši es tā saprotu nāca līdzi,jā?!
, 2019-01-17 11:03, pirms 5 gadiem
Prieks par trofeju, jo šoreiz ap šo ne tik svarīgo tauku vismaz bija kaut kāda nebūt ažiotāža, jo citādi šo spēli diez vai īpaši daudzi vērotu. Vislielākais paldies, protams "Milan" vīriem un "Ķēdes sunim" personīgi, jo bez viņu pūliņiem diez vai šī spēle būtu tik baudāma. Mazliet sakreņķējos par Ščesnija pozicionālo kļūdu, bet viss ir labs, kas labi beidzas. Ronaldu šoreiz nospēlēja teicami, to nevar noliegt. Ar neapbruņotu aci nemaz nebūt iespējams konstatēt, bija vai nebija aizmugure vārtu gūšanas brīdī, bet, protams, ka nebija. Pjaniča piespēle vispār konča, lai gan reti kāds vēl brīnās par viņa augsto klasi. Neteikšu gan, ka šī būtu no tām labākajām "Juves" spēlēm, bet kopumā šovs sanāca ekselents, un pat aizmirsās visas "Milan" problēmas A sērijā.
Forza Italia! Forza Juve!
, 2019-01-17 11:06, pirms 5 gadiem
MartinsS rakstīja: Mjā...fenomenāls spēlētājs, visos klubos tituli un būs vēl.
Frančesko Toti par šādu komentāru tikai pasmīnētu. Varētu padomāt, ka lojalitāte pret klubu un līdzjutējiem mūža garumā mūsdienās vispār nav nekā vērta. Es laikam esmu vecā kaluma futbola fans, novērtējot uzticību vienam klubam. O tempora! O morēs!
Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix
1

Tiesa piespriež "Juventus" izmaksāt Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro

LETA--AP. Itālijas tiesa piespriedusi Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" izmaksāt portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro.
Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.