Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Bijušais "United" fiziskās sagatavotības treneris: "Ronaldu spēlēs līdz 41 gada vecumam"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Bijušais "United" fiziskās sagatavotības treneris: "Ronaldu spēlēs līdz 41 gada vecumam"
Krištianu Ronaldu. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba Mančestras "United" bijušais fiziskās sagatavotības treneris Miks Klegss, kurš šobrīd strādā par fitnesa treneri, izteicis savas domas par to, cik ilgi profesionālajā līmenī spēlēs portugālis Krištianu Ronaldu. Viņš uzskata, ka 35 gadus vecais spēlētājs spēlēs vēl vismaz 5 gadus.

Klegsam bija liela loma Ronaldu fiziskajā izaugsmē, kad viņš sāka savu karjeru Anglijā. Fitnesa treneris, kurš bija sera Aleksa Fērgusona komandā, uzskata, ka portugālis augstākajā līmenī varēs spēlēt līdz pat 41 gada vecumam. "Pirms Ronaldu labākais atlēts, kādu es biju redzējis, bija Raiens Gigss," teica bijušais "United" fiziskās sagatavotības treneris. "Viņš bija pats stiprākais un lielu uzmanību veltīja detaļām. Ja Gigss nospēlēja līdz 40 gadu vecumam, tad Ronaldu to darīs vēl ilgāk."

"Ronaldu ir vienīgais, kurš varētu sasniegt Gigsa līmeni. Viņš turpinās mainīt savu spēles stilu, pielāgos to – gluži tāpat, kā to darīja Gigss," Klegss turpināja. "Ronaldu turpina būt starp labākajiem, jo viņš ir tendēts uz panākumiem. Viņš daudz strādā pie tā, lai saglabātu labu fizisko formu – ievēro pareizus ķermeņa atjaunošanās laikus, pievērš lielu uzmanību miegam. Tāpat viņam ir savs pavārs, kas gatavo viņam pareizo ēdienu. Domāju, ka viņš karjeras laikā gūs vismaz 805 vārtus."

Lielāko karjeras laiku portugālis aizvadījis Madrides "Real" sastāvā (2009.-2018.gads). Karaliskā kluba sastāvā 35 gadus vecais spēlētājs guva 450 vārtus un atdeva 132 rezultatīvas piespēles, bet "Juventus" sastāvā viņam 71 vārtu guvums un 19 piespēles 94 mačos. Ronaldu "United" sastāvā aizvadīja 292 spēles, kuru laikā guva 118 vārtus un atdeva 69 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/i...

     [+] [-]

, 2020-11-14 22:26, pirms 3 gadiem
..mūsdienās daudzi spēlē krietni ilgāk kā iepriekš. Zidans, piemēram, mierīgi vēl varēja kapāt, bet beidza spēlēt jau 32 gados. Zlatans kapā aizvien. un viņš nav vienīgais tāds monstrs