Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Lukaku 119. minūtē panāk Milānas derbiju, pagarinājumā uzvar arī "Juventus"

Lukaku 119. minūtē panāk Milānas derbiju, pagarinājumā uzvar arī "Juventus"
Romelu Lukaku kopā ar komandas biedriem. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Itālijas kausa ceturtdaļfinālā iekļuvuši valsts grandi Milānas "Inter", "Napoli" un Turīnas "Juventus", taču visiem trim uzvaras nāca ļoti smagi – attiecīgi 2:1 pagarinājumā pret "Fiorentina", 3:2 pamatlaikā pret "Empoli" un 3:2 pagarinājumā pret "Genoa".

Vakar "Milan" tikai pēcspēles sitienos tika galā ar "Torino" (0:0, 5:4 pendelēs), un šovakar kārtīgi mocīties nācās arī "Inter". Pirmā puslaika beigās 11 metru soda sitienu realizēja Arturo Vidals, taču 57. minūtē ar lielisku sitienu no soda laukuma pusapļa izlīdzinājumu panāca Florences "Fiorentina" uzbrucējs Kristians Kuamē. Milānas grands minūti līdz pagarinājuma beigām tomēr izvairījās no pendelēm – pēc Nikolo Barellas centrējuma ar galvu trāpīja Romelu Lukaku (2:1).

Smagi uzvara nāca arī "Napoli", kas divreiz nenoturēja vadību, tomēr apspēlēja B sērijas līderi "Empoli" (3:2). Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Irvings Losano, abus viesu vārtus guva Ziemeļmaķedonijā dzimušais Šveices U21 izlases spēlētājs Nedims Bajrami, bet 76. minūtē par varoni kļuva Andrea Petanja, pēc stūra sitiena pielabojot atlēkušo bumbu.

Vakara noslēgumā no 120 minūšu cīņas neizvairījās arī Turīnas "Juventus", kas, pateicoties Dejana Kuluševska vārtiem un rezultatīvai piespēlei, jau pirmā puslaika vidū ieguva divu vārtu pārsvaru. Tomēr piecas minūtes vēlāk Lennarts Čiborra pēc centrējuma ar galvu atspēlēja pirmos vārtus, bet 74. minūtē ar teicamu tālsitienu pagarinājumu izrāva Filipo Melegoni. Pamatlaika izskaņā laukumā tika sūtīts arī Krištianu Ronaldu, bet 105. minūtē savā debijas spēlē par varoni kļuva 21 gadu vecais tunisietis Hamza Rafija, cīņā vārtu priekšā iesitot atlēkušo bumbu (3:2).

Itālijas kausa astotdaļfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Milan – Torino0:0; 5:4 pen.
Fiorentina – Inter1:2 pag.Kuamē 57' – Vidals 40'(11m) Lukaku 119'
Napoli – Empoli (II)3:2 (2:1)Di Lorenco 19' Losano 38' Petanja 77' – Bajrami 33'68'
Juventus – Genoa3:2 pag.Kuluševskis 2' Morata 23' Rafija 105' – Čiborra 28' Melegoni 74'
Sassuolo - SPAL (II)14.01.
Atalanta – Cagliari14.01.
Roma – Spezia19.01.
Lazio – Parma21.01.

Itālijas kausa ceturtdaļfināls

Pāris
Atalanta/Cagliari – Lazio/Parma
Napoli – Roma/Spezia
Inter – Milan
Sassuolo/SPAL – Juventus

Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
''Inter'' galvenais treneris Simone Inzagi. Foto: AFP/Scanpix
1

''Inter'' nenosargā uzvaru pār čempioni, ''Juventus'' neiesit ''Genoa''

Šodien A sērijā nenotika viena spēle, jo ''Fiorentina'' direktors Džo Barons pāris stundas pirms spēles sākuma saļima viesnīcā. Tā dēļ mačs pret ''Atalanta'' tika pārcelts uz vēl nezināmu laiku. Neuzvarēja Turīnas ''Juventus'' un līdere ''Inter'', bet trīs punktus izcīnīja ''Milan''.
Džovanni Fabjans priekšplānā. Foto: SIPA/Scanpix

Boloņas spiediens rezultējas ar izrautu uzvaru kompensācijā pret ''Empoli''

Itālijas A sērijas futbolā 29. kārta šovakar startēja ar ievērojamu ''Bologna'' spiedienu un izrautu uzvaru kompensācijas laikā viesos pret ''Empoli'' – 1:0.