Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" pēc iekļūšanas ČL "play-off" atlaiž Ančeloti

Andrejs Siliņš

"Napoli" pēc iekļūšanas ČL "play-off" atlaiž Ančeloti
Karlo Ančeloti. Foto: AFP / Scanpix

Neraugoties uz to, ka komanda ar pārliecinošu uzvaru pār "Genk" (4:0) nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas (ČL) izslēgšanas turnīrā, "Napoli" kluba vadība no darba atbrīvojusi galveno treneri Karlo Ančeloti.

Vakar Neapoles komanda ar 4:0 sakāva "Genk", taču pirms tam uzvaras nebija izcīnītas deviņos mačos pēc kārtas, ņemot vērā visus turnīrus, kuros klubs startē. Neizteiksmīgais sniegums licis noslīdēt līdz septītajai pozīcijai A sērijā. Tiesa, "Napoli" ir vienīgā komanda, kas šajā sezonā spējusi pamatlaikā apspēlēt Čempionu līgas kausa turētāju Liverpūli (pirmā apļa cīņā septembrī mājās 2:0).

Novembrī Ančeloti nostājās spēlētāju pusē strīdā ar kluba vadību. Proti, prezidents Aurelio de Laurentiss lika doties nedēļu ilgā treniņnometnē, lai strādātu ārpus ierastajiem apstākļiem, taču spēlētāji to nevēlējās, un Ančeloti komandu uz treniņnometni neaizveda.

60 gadus vecais Ančeloti par Neapoles komandas galveno treneri tika iecelts 2018. gada pavasara izskaņā. Pirmajā sezonā pie komandas stūres Ančeloti palika otrais A sērijā (11 punktu deficīts pret čempioniem Turīnas "Juventus"), Čempionu līgā neiekļuva "play-off", bet spēlēja Eiropas līgas ceturtdaļfinālā un arī Itālijas kausa izcīņā apstājās ceturtdaļfinālā.

Ančeloti ir viens no tikai trim treneriem vēsturē, kurš trīsreiz triumfējis Čempionu līgā (vēl arī Zinedins Zidāns un Bobs Peizlijs). Itālietis to divreiz (2003, 2007) paveica ar "Milan" un reizi (2014) ar Madrides "Real". Ančeloti panākumu saraksts gan kā spēlētājam, gan kā trenerim ir garš.

Trenera gaitas Ančeloti sāka 1995. gadā un strādājis ar tādām komandām kā "Reggiana", "Parma", "Juventus", "Milan", "Chelsea", PSG, Madrides "Real", Minhenes "Bayern" un "Napoli".

     [+] [-]

, 2019-12-11 13:51, pirms 4 gadiem
Gatuzo?

     [+] [-]

, 2019-12-11 17:35, pirms 4 gadiem
Tiešām Gatuzo! Nu nez.