Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Dumbijā atgriežas Cauņas pārstāvētajā CSKA, "Stoke City" par kluba rekordsummu iegūst Šačiri

Rolands Eliņš

Dumbijā atgriežas Cauņas pārstāvētajā CSKA, "Stoke City" par kluba rekordsummu iegūst Šačiri
Seidū Dumbijā
Foto: AFP/Scanpix

Kotdivuāras uzbrucējs Seidū Dumbijā pēc tikai septiņiem Itālijas vicečempiones „Roma” sastāvā pavadītiem mēnešiem oficiāli atgriezies Maskavas CSKA sastāvā, kurai izīrēts līdz gada beigām. Savukārt abi Milānas grandi "Inter" un "AC Milan" šovakar oficiāli apstiprinājuši divu futbolistu – Alesio Romaņoli un Džerdana Šačiri- pārejas uz jaunām komandām.

Seidū Dumbijā CSKA rindās no 2010. līdz 2014. gadam bija aizvadījis 129 spēles un guvis 84 vārtus, kā arī divreiz kļuvis par Krievijas Premjerlīgas rezultatīvāko spēlētāju. Pagājušajā transfēru logā janvārī viņš par 14,4 miljoniem eiro pievienojās „Roma”, taču jau šovasar atgriezies CSKA rindā uz īres līguma pamata.

Dumbijā jau pieteikts CSKA sastāvā Čempionu līgai, kurā Aleksandra Cauņas pārstāvētais klubs „play-off” kārtā tiksies ar Lisabonas „Sporting”. Eirokausi CSKA gan nebeigsies arī zaudējuma gadījumā, jo tad komanda pārcelsies uz Eiropas līgu. Jāpiemin, ka Dumbijā īres līgumā iestrādāts īpašs punkts, kas ļauj īres termiņu pagarināt līdz sezonas beigām.

Kā ziņo "Serie A" komandas "AC Milan" oficiālā mājaslapa, klubs panācis vienošanos ar 20 gadus veco aizsargu Alesio Romaņoli. Futbolists šodien veiksmīgi izgājis medicīniskās pārbaudes un jau vienojies par līgumu uz turpmākajām piecām sezonām. Par itālieti sarkanmelnie spēlētāja bijušajam klubam "Roma" samaksās aptuveni 30 miljonus eiro

Romaņoli iepriekšējo sezonu pavadīja īrē „Sampdoria”, kuru vadīja pašreizējais „Milan” treneris Siniša Mihajlovičs, kurš arī uzstāja uz Itālijas U21 izlases līdera atvešanu uz Milānu. Romaņoli jau sniedzis interviju jaunā kluba mājaslapā, kurā apgalvo, ka nonācis pasaules lielākajā un panākumiem bagātākajā komandā. „Mediji apgalvo, ka „Milan” ir vāja, taču pat aizsardzībā komandai netrūkst kvalitātes. Un ciktāl tas skar mani, vienkārši vēlos nospēlēt maksimāli labi.”

Šovakar par oficiālu kļuvusi Milānas "Inter" un Šveices izlases uzbrucēja Džerdana Šačiri pāreja uz Premjerlīgas vienību „Stoke City”. Par 23 gadus vecā spēlētāja transfēru klubi vienojās jau jūlijā, taču iebildumus cēla pats Šačiri, kurš vēlējās palikt Milānā.

Pagājušajā sezonā „Inter” rindās 20 spēlēs viņš guva trīs vārtus, bet nu iesaistītās puses nonākušas pie kopsaucēja, un, pateicoties 12 miljonus angļu mārciņu (gandrīz 17 miljoni eiro) vērtajai transfēra summai, Šačiri kļūs par "Stoke City" dārgāko pirkumu. Iepriekšējais rekordists bija augumā raženais Pīters Kroučs, par kuru 2011. gadā klubs samaksāja 12 miljonus eiro.

Profesionāļa karjeru Šačiri uzsāka "Basel" klubā, bet 2012.gadā šveicietis pievienojās vācu grandam Minhenes “Bayern”. Minheniešu rindās futbolists kopumā aizvadīja 81 spēli un guva 17 vārtus, kā arī divas reizes triumfēja Bundeslīgā, bet vienu reizi - UEFA Čempionu līgā. Šveices izlases sastāvā uzbrucējs piedalījies 46 mačos un izcēlies ar 17 precīziem raidījumiem.

Izmantotie resursi:
Official: Doumbia returns to Moscow | Football...
BBC Sport - Xherdan Shaqiri: Stoke City sign...
Xherdan Shaqiri completes £12m move to Stoke...
WELCOME ALESSIO! | News | AC Milan

     [+] [-]

, 2015-08-11 16:42, pirms 9 gadiem
Dumbijam vajag speciālu attieksmi, lai viņam aizietu Romā to nevar piedāvāt. cska gan viņš būs topā.
Līdz ar to Džeko tiks oficiāli paziņots, jo Romai bija jāatbrīvo nonEU kvota.

     [+] [-]

, 2015-08-11 16:49, pirms 9 gadiem
Nesprotu, ko Inter taa grib tikt valaa no Saciri? V

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 17:46, pirms 9 gadiem
nu kautkā ciskai to zenītu tak gribās uzvilkt, uzbrūkošais tandēms: dumbja- mussa salīdzinoši monstruāls

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 21:07, pirms 9 gadiem
Šačiri laikam ir kaut kas saistīts ar čirikiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-12 00:15, pirms 9 gadiem
EPL turpina audzēt muskuļus

     [+] [-]

, 2015-08-12 01:15, pirms 9 gadiem
Oioi
jo tu zini labāk par visiem futbola ekspertiem, kas viņu sauc par Šačiri

     [+] [-]

, 2015-08-12 10:42, pirms 9 gadiem
Šačiri??? Šačiri??? ŠAČIRI??? AAAAA!!!!! Nu kā var ko tādu izdomāt no Shaquiri... Neticami!

     [+] [-]

, 2015-08-12 22:35, pirms 9 gadiem
Patiesībā ir jāraksta "Šakira"

     [+] [-]

, 2015-08-13 10:06, pirms 9 gadiem
Bigijs rakstīja: Šačiri??? Šačiri??? ŠAČIRI??? AAAAA!!!!! Nu kā var ko tādu izdomāt no Shaquiri... Neticami!
Ari Shaquiri viņš nav