Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Atalanta" kontrolē notikumus un droši iekļūst kausa finālā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"Atalanta" kontrolē notikumus un droši iekļūst kausa finālā
Mateo Pesina. Foto: EPA/Scanpix.ee

Itālijas kausa finālā šovakar vietu nodrošināja arī Bergamo "Atalanta", kas, pateicoties diviem Mateo Pesinas vārtiem, ar 3:1 savā laukumā uzvarēja "Napoli", ar tādu pašu rezultātu triumfējot arī divu spēļu summā. Jau vakar vietu finālā nodrošināja Turīnas "Juventus".

Ja pirmajā spēlē abas komandas vārtus tā arī neguva, aizvadot samērā vienmuļu spēli, tad šovakar "Atalanta" jau no pirmajām minūtēm kontrolēja cīņas notikumus un 16. minūtē jau bija vadībā ar 2:0. Vārti gan gūti tika divos diametriāli pretējos veidos - vispirms desmitajā minūtē ar lielisku tālsitienu izcēlās Duvans Zapata, bet 16. minūtē Bergamo klubs izcēlās ir izcilu komandas saspēli, pirmo vārtu guvējam Zapatam izcilā pozīcijā izvirzot Mateo Pesinu, kurš pret vārtu stabu trieca bumbu vārtos.

"Napoli" vienus vārtus atguva otrā puslaika sākumā. Irvinga Losano pirmo sitienu atvairīja vārtsargs, taču otrais jau tika raidīts faktiski tukšos vārtos (2:1). Neapoles komandai vajadzēja vienus vārtus, lai izrautu vietu finālā otro gadu pēc kārtas, taču turpinājumā, par spīti mazākai bumbas kontrolei, tuvāk vārtu guvumam bija mājnieki. Vienu no daudzajām iespējām 78. minūtē pēc lieliska reida izmantoja Pesina, gūstot savus otros vārtus mačā un pieliekot punktu "Napoli" cerībām iekļūt finālā (3:1).

Itālijas kausa fināls norisināsies 19. maijā "San Siro" stadionā Milānā.

Itālijas kauss, 1/2 fināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Juventus - Inter2:10:02:1
Napoli - Atalanta0:01:31:3

  +1 [+] [-]

, 2021-02-11 09:47, pirms 3 gadiem
Tik ļoti vāju Napoli spēli uzbrukumu veidošanā vēl nebiju redzējis. Ļoti žēl.

     [+] [-]

, 2021-02-11 12:04, pirms 3 gadiem
Nāksies vien mīlēt Tev Atalantu pat bez Gomeza
Attiecībā uz raksta sākumu - "pateicoties Pesinas vārtiem" - Zapata šajā uzvarā noteikti nebija mazāk nozīmīgs.
kasagrande rakstīja: Tik ļoti vāju Napoli spēli uzbrukumu veidošanā vēl nebiju redzējis. Ļoti žēl.