Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Milan" pēc neveiksmīgā septembra no galvenā trenera amata atlaiž Džampaolo

Rolands Eliņš

"Milan" pēc neveiksmīgā septembra no galvenā trenera amata atlaiž Džampaolo
Marko Džampaolo. Foto: Sportimage/PA Images/Scanpix

LETA--AFP/DPA. Itālijas A sērijas futbola klubs "AC Milan" no galvenā trenera amata atbrīvojis Marko Džampaolo, vēsta vienība.

Kādreizējais Eiropas grands no Milānas šobrīd atrodas vien 13.vietā Itālijas A sērijas čempionātā, tikai trīs punktus virs izkrišanas zonas no līgas. 52 gadus vecais Džampaolo tikai vasarā nomainīja galvenā trenera postenī Dženāro Gatuzo, taču bijušais Dženovas "Sampdoria" vadītājs piedzīvojis jau četras neveiksmes septiņās spēlēs, ieskaitot 0:2 zaudējumu pilsētas derbijā "Inter".

"AC Milan" zaudēja arī divus nākamos mačus pret "Torino" un Florences "Fiorentina", līdz beidzot iepriekšējā nedēļas nogalē ar 2:1 uzvarēja "Genoa".

Iepriekšējās trīs sezonas Džampaolo vadīja "Sampdoria" vienību, tai stabili iekļūstot desmit labāko A sērijas komandu pulkā. Tāpat viņš karjeras laikā vadījis "Empoli", "Cremonese", "Brescia", "Cesena", "Catania", "Siena", "Cagliari" un "Ascoli".

Šveicē dzimušais Džampaolo karjeras laikā pārstāvēja vairākas Itālijas komandas, uzspēlējot arī B sērijā jeb pēc spēka otrajā līgā. Viņš spēlēja pussarga pozīcijā.

Par labāko iespējamo maiņu astoņpadsmitkārtējiem Itālijas čempioniem tiek uzskatīts bijušais "Inter" treneris Lučiāno Spaleti, ziņo "Gazzetto Dello Sport" and "Sky Sport Italia".

Tomēr 60 gadus vecais Spaleti joprojām nav vienojies par atlaišanas nosacījumiem ar "Inter", kuru viņš iepriekšējās divās sezonās aizveda līdz dalībai Čempionu līgā, kurā klubs nebija spēlējis sešus gadus. Viņam joprojām ir līgums līdz 2021.gadam, lai arī viņu jau ir aizstājis Antonio Konte.

Tāpēc galvenais favorīts šobrīd uz septiņkārtējās Eiropas čempiones stūres ratu ir bijušais "Inter" un "Fiorentina" vadītājs Stefāno Pioli.

Pioli pēc "Inter" vadīšanas 2016./2017.gada sezonā tika uzskatīts par kandidātu uz ne pārāk sekmīgi sezonu sākušās "Genoa" vadīšanu.

Arī Francijas speciālists Rudi Garsija, kurš iepriekš vadījis "Roma" un Marseļas "Olympique", ir ieskaitīts potenciālajos trenera amata kandidātos.

"Milan", kas Itālijas čempionāta A sērijā nav uzvarējis kopš 2011.gada, iepriekšējā sezonā finišēja piektajā vietā, kas ļāva spēlēt Eiropas līgā. Tomēr dalība Eiropas līgā klubam gāja secen, jo bija jāizcieš sods par finansiālo godīgas spēles noteikumu pārkāpšanu.

Tikmēr "Sampdoria" pēc neveiksmīgā sezonas sākumā šķīrusies no galvenā trenera Eusebio di Frančesko. Dženovas futbolisti pirmajās septiņās kārtās cietuši sešus zaudējumus un ir pēdējie līgā.

50 gadus vecais di Frančesko pie "Sampdoria" stūres stājās jūnijā, kas noslēdza trīs gadu līgumu.

Pirms tam viņš teju divus gadus vadīja "AS Roma" komandu, no kuras martā tika atbrīvots, bet pirms darba Romā itālis trenēja "Sassuolo" vienību, jau pirmajā sezonā palīdzot tai iekļūt A sērijā. Tāpat viņš stūrējis "Virtus Lanciano", "Pescara" un "Lecce" komandas.

Di Frančesko tieši ar "AS Roma" komandu guva lielāko sasniegumu spēlētāja karjerā, 2001.gadā triumfējot Itālijas čempionātā. Tāpat viņš kā spēlētājs 13 spēles aizvadīja nacionālajā izlasē, bet 2008.gadā sāka trenera karjeru.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-10-08 22:36, pirms 5 gadiem
Milan fani nav sajūsmā par nevienu Inter treneri. Patiesībā Gatuzo bija, manuprāt, labs variants, katrā ziņā neslikts. Var jau būt, ka Spaletti vai Pioli kaut ko panāks, bet ne šosezon. Milan drīzāk ņems Pioli. Sampa, visticamāk, ņems to no diviem, kurš paliks pāri vai... Gatuzo.

     [+] [-]

, 2019-10-09 08:29, pirms 5 gadiem
Lai arī pēdējais čempionu tituls Milānai ir 2011.gadā, tomēr tas ir arī pēdējais, ko izcīnījusi kāda komanda, kas nav Juventus Man tomēr visvairāk simpatizēja Montellas laiks, kad vienlaikus spēlēja Montolivo, Di Šilio, Bonaventura, Locatelli, Romanjoli un citi vietējie kadri, bet tad sākās traumu vilnis un visa spēle pajuka

     [+] [-]

, 2019-10-09 12:45, pirms 5 gadiem
Skaidrs, ka ir simpātiski, kad klubā spēlē daudz attiecīgās valsts jauno un perspektīvo. Montellam arī tagad ir interesanta komanda, protams, savādāka, bet itāļu jaunatne tur arī ir. Un viens no tiem īpaši perspektīvais
kasagrande rakstīja: Lai arī pēdējais čempionu tituls Milānai ir 2011.gadā, tomēr tas ir arī pēdējais, ko izcīnījusi kāda komanda, kas nav Juventus Man tomēr visvairāk simpatizēja Montellas laiks, kad vienlaikus spēlēja Montolivo, Di Šilio, Bonaventura, Locatelli, Romanjoli un citi vietējie kadri, bet tad sākās traumu vilnis un visa spēle pajuka