Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Benfica" iegūst Portugāles Superkausu, "Inter" atlaiž Mančīni un gaida de Būru

Rolands Eliņš

"Benfica" iegūst Portugāles Superkausu, "Inter" atlaiž Mančīni un gaida de Būru
Roberto Mančīni
Foto: AFP/Scanpix

Vakar „Benfica” ar 3:0 apspēlēja „Braga” un pagājušās sezonas līgas čempiones titulu papildināja ar Portugāles Superkausu, ko ieguva sesto reizi savā vēsturē. Savukārt Milānas „Inter” oficiāli paziņojusi par trenera Roberto Mančīni atstādināšanu.

Portugāles pagājušās sezonas čempione „Benfica” Superkausa izcīņā piedalījās trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem pendelēs tika pieveikta „Rio Ave”, pirms gada zaudējums „Sporting”, bet šoreiz nācās tikties ar kausa izcīņas uzvarētāju „Braga”, kas vēl ne reizi nav ieguvusi Superkausu.

„Benfica” jau pašā spēles sākumā atklāja rezultātu, kad precīzi sita argentīnietis Franko Servi. Minimālais pārsvars saglabājās līdz 75. minūtei, kad brazīlietis Jonass panāca 2:0 „Benfica” labā, bet kompensācijas laikā bijušais „Braga” audzēknis Pici guva trešos vārtus un nokārtoja drošu uzvaru.

„Benfica” šis ir sestais Superkauss vēsturē, taču zaudējumu šajās spēlēs joprojām krietni vairāk – veselas 12 reizes „Benfica” Superkausu noslēdza, skatoties, kā priecājas pretinieki.

Tikmēr Milānas „Inter” nav sagaidījusi pat sezonas sākumu, lai pieņemtu krasu lēmumu – no darba atbrīvots galvenais treneris Roberto Mančīni, kurš pagājušajā sezonā aizveda komandu līdz ceturtajai vietai. „Inter” nepiedzīvo savus labākos laikus un pašreizējā situācijā ceturtā vieta aiz „Juventus”, „Napoli” un „Roma” bija loģisks un optimāls iznākums.

Taču par Mančīni atlaišanu runāja jau pāris mēnešus un negatīvu lomu nospēlēja sagrāves pēdējās pārbaudes spēlēs – 1:6 pret „Tottenham” un 1:4 pret „Bayern”. Arī pats Mančīni nebija apmierināts ar notiekošo, jo uzskatīja, ka klubs ir pārāk neaktīvs transfēru tirgū. Viņam iepriekš „Inter” piedāvāja jaunu trīs gadu līgumu, bet Mančīni to noraidīja, jo tas neparedzēja viņam vēlamo teikšanu jaunu futbolistu piesaistē. Viņa pašreizējā līgumā vēl bija paredzēta viena sezona.

Mančīni sekotājs jau praktiski skaidrs. Par to kļūs bijušais Nīderlandes izlases līderis un „Ajax” galvenais treneris Franks de Būrs. Viņš četras reizes kā treneris aizveda Amsterdamas klubu līdz Nīderlandes čempiona titulam, bet līdz šim vēl nav strādājis ārpus dzimtenes kā galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
F.C. Internazionale Milano - Sito Ufficiale |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja