Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

UEFA uz pusgadu diskvalificē Itālijas Futbola federācijas prezidentu

UEFA uz pusgadu diskvalificē Itālijas Futbola federācijas prezidentu
Karlo Tavečio
Foto: AP/Scanpix

Itālijas Futbola federācijas prezidentam Karlo Tavečio piespriesta pusgada diskvalifikācija par rasistiskiem izteikumiem. UEFA izslēgusi itāļu amatpersonu no darbības Eiropas futbola organizācijas struktūrās, taču viņš turpinās pildīt savus pienākumus Itālijā.

71 gadu vecais Karlo Tavečio šovasar tika ievēlēts par Itālijas Futbola federācijas prezidentu. Viņa kļūšanu par Itālijas futbola šefu pavadīja arī pamatīgs rasisma skandāls, kuru izmeklēšanu pieprasīja arī FIFA.

"Anglijā spēlētājus pārbauda jau brīdī, kad viņi parādās komandā, un, ja viņi ir profesionāli, tad arī spēlē. Savukārt mums ir visādi Opti Pobas, kuri pirms tam ēda banānus, bet tad pēkšņi kļūst par sākumsastāva spēlētājiem "Lazio"," šādi savā runā Itālijas Amatieru līgas pārstāvjiem norādīja Tavečio, kurš citos gadījumos diezgan nievājoši bija izteicies arī par sieviešu futbolu, bet savas dzīves laikā bija piedzīvojis arī piecas apsūdzības likumpārkāpumos, kas noveda pie kopumā 16 mēnešiem cietumsoda.

Tas, protams, nepalika nepamanīts, un šodien UEFA atklāja lēmumu diskvalificēt Tavečio uz pusgadu. Viņš, protams, drīkstēs turpināt Itālijas federācijas prezidenta pienākumu pildīšanu, tomēr nevarēs iesaistīties UEFA jauniešu un amatieru futbola komitejās, kur darbojās iepriekš. UEFA arī lika Tavečio organizēt īpašu pasākumu Itālijā cīņai ar rasismu.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2014-10-08 00:16, pirms 10 gadiem
Kur tur rasims, neksitejosas personas Opti Pobas, nav teiks ne melnais, ne ebrejs, ne gejs un protams kurs no mums nav bananus edis.
Kas attiecas uz sieviesu futbolu, ir sporta veidi kur sievietes tiesam tizli izskatas, bet nez kapec visiem par to klusu jastav un jaziliekas sakot vienlidziba sen ta vajadzeja, cik tas ir labi.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-08 02:33, pirms 10 gadiem
Katrā gadsimtā kādas medības-savulaik raganu, tagad rasistu...

  +2 [+] [-]

, 2014-10-08 09:17, pirms 10 gadiem
Ne jau vārdā nēģeris, ebrejs u.c. ir problēma, bet gan attieksmē un iemeslā kapēc tā pateica.

No šī teikuma (noteikti nebija tikai viens teikums) jau var saprast nievājošu attieksmi. Kapēc neteica ka parādās visādi Serjogas Vaņkas? Jo tos neuzskata par problēmu, bet redz āfrikāņi ir problēma.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-08 12:03, pirms 10 gadiem
marcy rakstīja: Ne jau vārdā nēģeris, ebrejs u.c. ir problēma, bet gan attieksmē un iemeslā kapēc tā pateica.

No šī teikuma (noteikti nebija tikai viens teikums) jau var saprast nievājošu attieksmi. Kapēc neteica ka parādās visādi Serjogas Vaņkas? Jo tos neuzskata par problēmu, bet redz āfrikāņi ir problēma.
Vispār saruna bija nevis par rasi, bet par to, ka Itālijas futbolā pārāk viegli ir tikt pie līguma un neviens nepārbauda kur tāds spēlētājs ir radies vispār. Ka šādi mistiskie "talanti" bieži izrādās neprofesionāli, viltotām dzimšanas apliecībām, utt. Tai pašā laikā tika uzsvērts, ka Anglijā spēlētājus krietni vairāk pārbauda un, ja vien nav izcēlies savas valsts izlasē, pirmajā gadā nosūta uz dublieriem, lai iepazītu kāds viņš ir kā cilvēks. Nekur netika teikts ka Opti Poba bija domāts melnais. To izsecināja pāris rasisma fanātiķi žurnālisti pēc atslēgvārda "banāns" un, izraujot pāris teikumus no konteksta, uztaisīja skandālu.