Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itāļu futbola leģenda Pirlo liek punktu futbolista karjerai

Rolands Eliņš

Itāļu futbola leģenda Pirlo liek punktu futbolista karjerai
Andrea Pirlo
Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA/AFP. Itālijas futbola leģenda Andrea Pirlo oficiāli liek punktu profesionāļa karjerai, pirmdien paziņoja pussargs.

Pirlo svētdien nāca uz maiņu Amerikas Futbola līgas (MLS) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences pusfināla spēlē, bet viņa pārstāvētā "New York City" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Kolumbusas "Crew" vienību, taču divu maču summā cieta zaudējumu ar 3:4.

"Pienākušas beigas ne tikai manām gaitām "New York City" komandā, bet arī manam kā futbolista ceļojumam," tviterī raksta Pirlo, kurš jau pirms mēneša bija paziņojis, ka šī viņam ir pēdējā sezona karjerā.

"Vēlos izmantot iespēju pateikties manai ģimenei un bērniem par atbalstu un mīlestību, kuru viņi vienmēr man devuši. Vēlos pateikties katrai komandai, kurā man bija tas gods spēlēt, katram komandas biedram, ar kuru bija jāspēlē plecu pie pleca. Visi šie cilvēki padarīja manu karjeru neticami skaistu. Tāpat vēlos pateikties līdzjutējiem visā pasaulē, kuri mani vienmēr atbalstīja. Jūs vienmēr būsiet manā pusē un manā sirdī," raksta 2006.gada Pasaules kausa ieguvējs Pirlo.

Pašlaik 38 gadus vecais Pirlo "New York City" komandai pievienojās 2015.gada jūlijā, parakstīdams divarpus gadu līgumu.

Pirms tam viņš četras sezonas pārstāvēja Turīnas "Juventus", ar kuru četras reizes triumfēja Itālijas čempionātā. Pēdējais mačs Eiropā viņam bija 2015.gadā, kad "Juventus" UEFA Čempionu līgas finālā zaudēja "Barcelona" komandai.

Pirms pārejas uz "Juventus" Pirlo desmit gadus aizvadīja "AC Milan" komandā, bet pirms tam viņš spēlējis arī Milānas "Inter", "Brescia" un "Reggina" rindās.

Pirlo Itālijas izlasē aizvadīja 116 spēles, kurās guva 13 vārtus. 2006.gadā viņš Itālijas izlases sastāvā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Karjeras laikā viņš sešas reizes kronēts par Itālijas čempionu - divreiz ar "AC Milan" un četras reizes ar "Juventus". "AC Milan" sastāvā viņš 2003. un 2007.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2017-11-06 23:41, pirms 6 gadiem
Pietrūkst šī lieliskā spēlētāja un viņa spēles izpratnes. Bet prieks, ka arī es palikšu viņa sirdī! Paldies, Andrea!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-06 23:45, pirms 6 gadiem
Visu cieņu.

     [+] [-]

, 2017-11-07 01:53, pirms 6 gadiem
kopaa ar Xavi lieliskaakie speeles dirigjenti mana laika futbolaa,shobriid tikai Modric ir kaut cik tuvu sho dzeku izpratnei par speeli un iespeejai atrast celju izcilai piespeelei,kur citi neredz variantus

  +2 [+] [-]

, 2017-11-07 05:29, pirms 6 gadiem
Domāju, ka Konte savā lepnumā kļūdījās, nepaņemot Pirlo kā MLS spēlētāju uz euro 2016. Brīdī, kad De Rossi un Motta nevarēja spēlēt, Pirlo būtu noderējis.