Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

A sērija joprojām stingri vēlas pabeigt sezonu, klubi vienojas samazināt algas

Agris Suveizda

A sērija joprojām stingri vēlas pabeigt sezonu, klubi vienojas samazināt algas
Lautaro Martiness pret Blēzu Matuidī. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas A sērija futbolā savā mājaslapā nākusi klajā ar jaunākajiem lēmumiem Covid-19 pandēmijas laikā. Sezonas priekšlaicīga izbeigšana joprojām nav dienas kārtībā, un klubi vienbalsīgi vienojās samazināt algas, ko gan bargi kritizēja Spēlētāju arodbiedrība.

"A sērija turpina sekot līdzi notikumu attīstībai. Vēlme pabeigt sezonu arvien ir spēkā, taču spēlēšanu atsākt varēs tikai tad, kad to atļaus veselības dienesti un valdība," teikts paziņojumā. "Ņemot vērā ienākumu samazināšanos, radušos zaudējumus ir nepieciešams kompensēt. A sērija šodien vienbalsīgi vienojās par vadlīnijām, kas paredzēs atalgojuma samazinājumu pirmās komandas spēlētājiem, treneriem un pārstāvjiem. Vienošanos panāca visi klubi, izņemot "Juventus", kas jau bija samazinājusi algas."

"Gadījumā, ja sezona netiks atsākta, alga uz četriem mēnešiem tiks samazināta par vienu trešdaļu, bet gadījumā, ja atlikušos mačus izdosies izspēlēt, alga uz diviem mēnešiem tiks samazināta par vienu sestdaļu," paziņojumā turpināts. Lai arī klubi vienojās par vadlīnijām, tas vēl gan nenozīmē automātisku algu samazināšanu, jo katram klubam individuāli vēl būs jāvienojas ar saviem spēlētājiem un citiem pirmās komandas pārstāvjiem.

Spēlētāju arodbiedrības viceprezidents Umberto Kalanjo jau paguva kritizēt līgas lēmumu samazināt algas: "Tas ir apkaunojošs un nepieņemams piedāvājums. Ir skaidrs, ka viņi vēlas, lai par krīzes radītajiem zaudējumiem maksātu tikai un vienīgi spēlētāji. Līgas preses relīzes vienīgā saistošā daļa ir tā, ka komandām par līguma izmaiņām būs jārunā individuāli ar spēlētājiem."

Izmantotie resursi:
NOTA ASSEMBLEA LEGA SERIE A | News | Lega Serie A
https://www.football-italia.net/151...