Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

A Sērijas klubi nobalso par finansiālu palīdzību krīzē esošajai "Parma"

Agris Suveizda

A Sērijas klubi nobalso par finansiālu palīdzību krīzē esošajai "Parma"
Antonio Nočerīno
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas A Sērijas futbola klubi ar pārliecinošu vairākumu nobalsojuši par finansiālas palīdzības sniegšanu līgas vājākajam klubam "Parma", kas atrodas uz bankrota sliekšņa.

Līgas ierosinātais plāns paredz, ka "Parma" saņems par šīs sezonas soda naudām iekasēto summu, kas tiek lēsta aptuveni piecu miljonu eiro apmērā. Balsojumā no līgas pārstāvjiem atturējās "Roma", "Napoli" un "Sassuolo" un vienīgi "Cesena" balsoja pret.

Lai saņemtu piedāvāto naudu, "Parma" gan ir izvirzīts būtisks nosacījums – klubam ir jāaizvada abas nākamās spēles līdz 19. martam, kad paredzēta noklausīšanās iespējamās bankrota procedūras sakarā. "Uz Parmu tikties ar pilsētas mēru un spēlētājiem dosimies ar piedāvājumiem, kurus uzskatu par saprātīgiem," sacīja līgas prezidents Karlo Tavekio.

"Parma" spēlētāji un vadība algas nav saņēmuši jau kopš vasaras, un kluba kopējie parādi tiek lēsti 100 miljonu eiro apmērā. Kluba kase ir praktiski tukša, un tam nav naudas pat mājas spēļu nodrošināšanai. "Parma" nav aizvadījusi jau divas spēles pēc kārtas – mājās pret "Udinese" un viesos pret "Genoa". Nākamie mači paredzēti 8. martā mājās pret "Atalanta" un 15. martā izbraukumā pret "Sassuolo".

"Parma" ar desmit punktiem 23 mačos Itālijas A Sērijā ieņem pēdējo vietu, no 17. pozīcijā esošās "Atalanta" atpaliekot par 13 punktiem. Pēdējo mēnešu laikā parādu māktā "Parma" jau divas reizes mainīja īpašniekus. Abos gadījumos kluba kontrolpaketes un saistību pārņemšana izmaksāja vienu eiro.

Izmantotie resursi:
Lega agrees Parma deal | Football Italia