Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

''Napoli'' pārsauc savu stadionu Maradonas vārdā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Napoli'' pārsauc savu stadionu Maradonas vārdā
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijas A sērijas klubs ''Napoli'' stadions pārsaukts mūžībā aizgājušā argentīniešu futbolista Djēgo Maradonas vārdā, kas klubā spēlēja no 1984. - 1991. gadam. Šādu lēmumu šodien pieņēma Neapoles pilsētas vadība, izskatot kluba iesniegumu ar lūgumu nodēvēt ''Stadio San Paolo'' par ''Stadio Diego Armando Maradona''.

Djēgo Maradona ar veselības problēmām cīnījās ilgu laiku savas dzīves un novembra sākumā viņam tika veikta smadzeņu operācija, kuras norise gan tika vērtēta kā izdevusies un tika cerēts uz slavenā argentīnieša atveseļošanos. Taču reizē arī viņa ārsti norādīja, ka Maradonam ir arī mentālās veselības problēmas, kā arī viņam jācīnās ar alkohola atkarību. 25. novembrī gan Maradona mira, piedzīvojot sirdstrieku. Argentīnā pēc notikušā tika izsludinātas sēras, kamēr Itālija ''Napoli'', kur slavenais argentīnietis pavadīja spožas sezonas, plānoja pārsaukt stadiona viņa vārdā.

Tas nu ir arī noticis un ''Stadio San Paolo'' no šodienas ir zināms kā ''Stadio Diego Armando Maradona'', lēmusi Neapoles pilsētas vadība. Savā paziņojumā pilsētas mērs atzina, ka Maradona bijis visu laiku izcilākais futbolists, kurš nēsājis ''Napoli'' kluba kreklu septiņus gadus, iemantojot līdzjutēju un pilsētas mīlestību.

Djēgo Maradona pievienojās ''Napoli'' 1984. gadā no Spānijas granda ''Barcelonas''. 1987. gadā kopā ar komandu Maradona izcīnīja Itālijas kausu, bet 1989. gadā UEFA kausu. 188 spēlēs kluba sastāvā Maradona izcēlās ar 81 vārtiem. 1986. gadā Djēgo Maradona izcīnīja FIFA Pasaules kausu kopā ar Argentīnas izlasi.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-04 20:03, pirms 3 gadiem
Latviski to pilsētu sauc Neapole.

     [+] [-]

, 2020-12-04 20:50, pirms 3 gadiem
Tak varēja uzreiz arī te San likt priekšā, būtu labāk - stadio San Diego Armando Maradona