Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijas A Sērija atceļ cerēto sezonas atsākšanos uz nenoteiktu laiku

Rolands Eliņš

Itālijas A Sērija atceļ cerēto sezonas atsākšanos uz nenoteiktu laiku
Mario Balotelli pret "Juventus". Foto: AFP/Scanpix

Itālijas A Sērija futbolā paziņojusi, ka savu iepriekš izsludināto mērķi par sezonas atsākšanos maija beigās atceļ un tā vietā konkrētu laiku nenosaka, taču pauda gatavību atsākt sezonu brīdī, kad to ļaus situācija valstī.

A Sērijas vadība vakar tikās ar Itālijas spēlētāju arodbiedrību. Lai arī kopējs kompromiss par spēlētāju algām netika panākts, abas puses vienojās, ka šobrīd neuzturēs konkrētu datumu, uz kuru plānot sezonas atsākšanos. Sapulcē piedalījās visu 20 A Sērijas klubu pārstāvji, sarunas veicot videokonferencē.

Paziņojumā apstiprināts, ka atlikušās A Sērijas un Itālijas kausa spēles tiks aizvadītas tikai tad, kad to ļaus veselības situācija Itālijā. Valstī ieviesti stingri drošības pasākumi koronavīrusa pandēmijas dēļ, kas Itālijā uzliesmoja pirms pārējām Eiropas valstīm.

A Sērija bija pirmā Eiropas futbola līga, kurā koronavīrusa dēļ tika pārtrauktas spēles, attiecīgi Itālijā tika uzturēta cerība, ka tā varētu būt arī starp pirmajām, kas varētu atsākt savu darbību. Daži klubi izrādīja gatavību atsākt treniņus jau marta izskaņā, jo tas sākotnēji nebija aizliegts, taču tagad valdība pieņēmusi arī šādu lēmumu.

A Sērija sola, ka analizēs Covid-19 slimības ietekmi uz čempionāta izspēli un klubiem, kā arī turpinās izvērtēt radīto risku spēlētājiem un klubiem.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/151...