Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

"Lazio" minimāli zaudē, taču iekļūst kausa finālā

"Lazio" minimāli zaudē, taču iekļūst kausa finālā
Romas derbijā Itālijas kausa pusfinālā uzvarēja "Lazio"
Foto: AP / AFP / Digitale

Itālijas kausa izcīņas finālā iekļuva Romas klubs "Lazio", kas pusfināla atbildes mačā ar 2:3 piekāpās citam galvaspilsētas klubam "Roma", taču divu spēļu summā uzvarēja ar 4:3. "Lazio" pretinieks finālā noskaidrosies trešdien, kas pusfināla atbildes maču aizvadīs "Napoli" un Turīnas "Juventus". Fināls notiks 2. jūnijā.

Abu Romas klubu pirmajā kausa izcīņas pusfinālā itin pārliecinoši uzvarēja „Lazio” (2:0), kas deva tai lielākas izredzes kvalificēties finālam. Tajā pat laikā „Roma” futbolistiem vajadzēja atspēlēties un viņi ātri ķērās pie lietas. Jau mača trešajā minūtē lieliska iespēja atklāt rezultātu bija „Roma” līderim Edinam Džeko. Viņš saņēmis bumbu ideālā pozīcijā un no pieciem metriem aizsita nedaudz garām vārtiem. Arī nākamā vārtu gūšanas iespēja bija nominālajiem laukuma saimniekiem „Roma” futbolistiem. Izcilu solo gājienu no laukuma dziļuma līdz pat „Lazio” soda laukumam veica Stefans el Šarāvi, taču viņa raidīto bumbu no vārtu apakšējā stūra izvilka „Lazio” vārtsargs Tomass Strakoša.

Notikumiem bagāta izrādījās pirmā puslaika beigu daļā. Vispirms vadībā varēja izvirzīties „Lazio”, taču Čiro Immobiles sitienu atvairīja romiešu vārtsargs Elisons. Taču pēc minūtes arī viņš nespēja glābt savus partnerus, kad pie atlēkušās bumbas pirmais bija Sergejs Milinkovičs-Savičs, no tuvās distances triecot to vārtos, izvirzot „Lazio” vadībā (0:1). Lai kvalificētos finālam, „Roma” vajadzēja gūt jau četrus vārtus un viņi metās uz priekšu, kas ļāva vienus vārtus atgūt jau vēl pirms pārtraukuma. El Šarāvi nekavējoties sita pa vārtiem pēc „Lazio” aizsarga kļūdas, panākot 1:1.

Īsi pēc pārtraukuma „Lazio” līderi Milinkovičs-Savičs un Immobile noorganizēja otros vārtus. Milinkovičs-Savičs ar tālu un precīzu piespēli atrada Immobili, kas izskrēja viens pret vienu ar vārtsargu, aukstasinīgi gūstot otros vārtus un panākot 1:2.

Nonākot bezdibeņa malā, aktivizējās „Roma” futbolisti. Mača 66. minūtē viņiem atkal izdevās izlīdzināt rezultātu. El Šarāvi sitienu atvairīja vārtu stabs, taču pirmais pie atlēkušās bumbas piesteidzās Mohameds Salāhs, ieripinot to vārtos (2:2). Arī mača turpinājumā vairāk uzbruka „Roma” futbolisti un ik pa laikam spēlē bija nopietni jāiesaistās Strakošam. Spēles 74. minūtē viņš glāba „Lazio” pēc Kevina Strakošas sitiena, bet 83. minūtē lēcienā izvilka bumba no stūra pēc Salāha raidījuma. Pašā spēles izskaņā „Roma” centieni vainagojās ar panākumu. Salāhs pēc stūra sitiena izspēles sita precīzi, panākot 3:2. „Roma” uzvarēja spēli, bet zaudēja divu spēļu summā.

„Lazio” pārliecinoši nosargāja pārsvaru divu maču summā un iekļuva Itālijas kausa izcīņas finālā. Izšķirošajā mačā par trofeju „Lazio” mērosies spēkiem ar „Napoli” un „Juventus” pāra uzvarētāju, kas kļūs zināms pēc atbildes spēles trešdien Neapolē. Pirmajā mačā ar 3:1 uzvarēja Turīnas klubs.

Itālijas kausa izcīņas fināls notiks 2. jūnijā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.
Milānas "Inter" futbolistu svinības. Foto: Gabriele Menis/EPA/Scanpix
3

"Inter" dominē, atspēlējas un pašā galotnē nospiež Udīni, tuvojoties otrajai zvaigznei virs logo

Ļoti tuvu 20. Itālijas čempiones titulam un, līdz ar to otrās zvaigznes "piespraušanai" virs kluba logotipa, tikusi Milānas "Inter", kura šovakar pamatīgi spieda "Udinese" vienību, kompensācijas laika beigu daļā gūstot pēdējos vārtus un uzvarot ar 2:1.