Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Sēras Itālijā: pēkšņā nāvē miris izlases aizsargs un "Fiorentina" kapteinis Astori

Agris Suveizda

Sēras Itālijā: pēkšņā nāvē miris izlases aizsargs un "Fiorentina" kapteinis Astori
Davide Astori
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas futbola klubs Florences "Fiorentina" savā mājaslapā paziņojis par komandas kapteiņa Davides Astori pēkšņu aiziešanu mūžībā. Itālijas izlases aizsargs 31 gada vecumā iepriekšējā vakarā pirms gaidāmās spēles Udīnē miris viesnīcas numuriņā.

"Ar dziļu nožēlu esam spiesti paziņot par to, ka mūžībā aizgājis mūsu kapteinis Davide Astori, kuru uzveikusi pēkšņa slimība," teikts kluba paziņojumā. "Ņemot vērā briesmīgo un delikāto situāciju un pirmām kārtām aiz cieņas pret viņa ģimeni, lūdzam ievērot privātumu."

Astori, kuram 7. janvārī apritēja 31 gads, Itālijas izlasē aizvadīja 14 spēles un guva vienus vārtus. 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Astori izgāja sākumsastāvā mājas spēlē pret Izraēlu (1:0), bet vēl desmit spēlēs palika rezervē. "Fiorentina" sastāvā šosezon Itālijas A sērijā Astori aizvadīja 25 spēles un guva vienus vārtus.

Bergāmo provincē dzimušais Astori bija "Milan" audzēknis, tiesa, kluba pirmajā komandā neaizvadīja nevienu spēli. Lielāko daļu profesionālās karjeras viņš piederēja "Cagliari", kas viņu izīrēja arī "Roma" un "Fiorentina", līdz Florences klubs 2016. gadā viņu izpirka par trīsarpus miljoniem eiro. A sērijas karjerā Astori aizvadīja 289 spēles un guva septiņus vārtus. Vien pirms divām nedēļām 18. februārī Astori kļuva par tēvu.

Florences "Fiorentina" šodien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika izbraukumā bija jātiekas ar "Udinese", taču nu šī spēle, protams, ir pārcelta uz nenoteiktu laiku. Pēcāk pārcelta tika arī dienas agrā spēle starp "Genoa" un "Cagliari", kurai bija jāsākas plkst. 13:30 - komandas traģiskās ziņas uzzināja 20 minūtes pirms paredzētā sākuma -, bet tagad pārceltas arī pārējās spēles šajā kārtā.

Izmantotie resursi:
E' MORTO IL CAPITANO DAVIDE ASTORI