Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ceļgala traumas dēļ karjerai punktu liek ilggadējais "Juventus" pussargs Markīzio

Ceļgala traumas dēļ karjerai punktu liek ilggadējais "Juventus" pussargs Markīzio
Klaudio Markīzio. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA/AFP. Bijušais Itālijas izlases un Turīnas "Juventus" futbolists Klaudio Markīzio ceturtdien paziņoja, ka noslēdz profesionāļa karjeru, jo pēc gūtās ceļgala traumas viņš nav spējis līdz galam atveseļoties.

Markīzio, kuram apritējuši jau 33 gadi, "Juventus" vienībai pievienojās vien septiņu gadu vecumā un visai ātri iemantoja apkārtējo simpātijas, tādēļ viņam tika piešķirta iesauka "Mazais princis".

"Es biju bērns, kurš sapņoja spēlēt "Juventus", un man tas arī izdevās," Turīnas komandas stadionā notikušajā preses konferencē teica Markīzio.

Savā "Twitter" profilā futbolists atklāja, ka karjerai punktu nolēma likt arī tāpēc, ka viņa sniegums vairs neatbilda tam, ko pats sev reiz apsolīja.

"Apsolīju šo zēnam, kurš reiz sapņoja kļūt par futbolistu. Solīju, ka laukumā turpināšu doties vienīgi tad, ja spēšu rādīt brīnumus. Nespēju vairs turēt savu solījumu, tāpēc arī beidzu karjeru. Paldies tev sapni, ka devi man spēku, veiksmi un prieku," teikts futbolista ierakstā.

Futbolists savu pirmo profesionālo maču aizvadīja 2006.gadā, pārstāvot "Juventus", kuras rindās viņš atradās līdz pat 2018.gadam. Spēlētājs pa visu šo laiku tikai vienu sezonu atradās īrē citā Itālijas komandā "Empoli".

Kopumā viņš "Juventus" rindās nospēlēja gandrīz 400 mačus, izcīnot septiņus Itālijas čempionāta un četrus kausa titulus. Tāpat Markīzio divreiz spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā, tomēr pie uzvaras neizdevās tikt.

2016.gadā spēlētājs guva ceļgala savainojumu, bet pēc diviem gadiem viņš pameta "Juventus", pievienojoties Sanktpēterburgas "Zeņit". Šajā komandā spēlētājs aizvadīja vien deviņas spēles, tomēr ar to bija gana, lai paspētu kļūt par Krievijas čempionu.

Savukārt Itālijas izlases rindās Markīzio aizvadījis 55 spēles Itālijas izlasē. Veiksmīgākais gads valstsvienībā bija 2012., kad itāļi iekļuva Eiropas čempionāta finālā, kurā gan nācās piekāpties Spānijas izlasei.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-10-03 20:45, pirms 4 gadiem
Jūtu līdzi.
, 2019-10-03 20:48, pirms 4 gadiem
Atminos, ka 2016.gadā arī Montolivo guva traumu, esot tobrīd lieliskā formā, un tā arī nav varējis atgūties. Šīs divas traumas arī ievadīja Itālijai neveiksmīgo PK atlases ciklu.
, 2019-10-03 22:34, pirms 4 gadiem
Marķīzs ir piemērs, kā cieņpilni aizvadīt karjeru jebkuram futbolistam. Ļoti priecātos redzēt viņu Juventus sistēmā arī turpmāk - jebkurā pozīcijā. Barzalji jau trenē de Lihtu, domāju, arī Markizio pieredze un degsme varētu būt noderīga, piemēram, jauniešu komandai.
Paldies par izcilo uzticību.
''Inter'' galvenais treneris Simone Inzagi. Foto: AFP/Scanpix
1

''Inter'' nenosargā uzvaru pār čempioni, ''Juventus'' neiesit ''Genoa''

Šodien A sērijā nenotika viena spēle, jo ''Fiorentina'' direktors Džo Barons pāris stundas pirms spēles sākuma saļima viesnīcā. Tā dēļ mačs pret ''Atalanta'' tika pārcelts uz vēl nezināmu laiku. Neuzvarēja Turīnas ''Juventus'' un līdere ''Inter'', bet trīs punktus izcīnīja ''Milan''.
Džovanni Fabjans priekšplānā. Foto: SIPA/Scanpix

Boloņas spiediens rezultējas ar izrautu uzvaru kompensācijā pret ''Empoli''

Itālijas A sērijas futbolā 29. kārta šovakar startēja ar ievērojamu ''Bologna'' spiedienu un izrautu uzvaru kompensācijas laikā viesos pret ''Empoli'' – 1:0.
Luka Goti. EPA/Scanpix

Atlaistā D'Aversas vietā ''Lecce'' turpmāk vadīs bijušais ''Spezia'' stratēģis Goti

LETA--PA Media/DPA. Par Itālijas A sērijas futbola kluba "Lecce" galveno treneri apstiprināts Luka Goti, kurš amatā nomainīs par sitienu pretiniekam atlaisto Roberto D'Aversu, trešdien paziņoja vienība.