Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" aizsargam Lihtšteineram veikta sirds operācija

Rolands Eliņš

"Juventus" aizsargam Lihtšteineram veikta sirds operācija
Štefans Lihtšteiners
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas čempione Turīnas "Juventus" vakar oficiāli paziņoja, ka tās aizsargam Štefanam Lihtšteineram veikta operācija, kuras dēļ viņam nāksies izlaist mēnesi. Taču Itālijas mediji ziņo, ka šāds termiņš varētu būt pārāk optimistisks, jo sirds slimību speciālisti pēc šāda veida operācijas iesaka vismaz sešu mēnešu pārtraukumu.

Štefanam Lihtšteineram spēlē pret "Frosinone" piedzīvoto elpošanas problēmu dēļ tika ieteikts veikt sirds operāciju, kura norisinājās vakar. Pēc tās "Juventus" paziņoja, ka sagaida sava pamatsastāva aizsarga atgriešanos laukumā 30 dienu laikā.

Šādai diagnozei gan nepiekrīt pasaulē pazīstamais kardiologs Bruno Karu, kurš intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere dello Sport" norādījis uz daudz pesimistiskāku scenāriju: "Saskaņā ar likumu, futbolistam vajadzētu izlaist vismaz sešus mēnešus pirms atgriešanās laukumā. Turklāt pēc tam vēl jānovērtē operācijas atstātās sekas un jākonstatē sirds aritmijas zudums."

"Teorētiski pastāv astoņu procentu iespēja, ka operācija nav nesusi vēlamos rezultātus, kas nozīmētu, ka operācija jāveic atkārtoti," izteicās sirds slimību speciālists Karu. "Lai nu kā, bet "Juventus" sadarbojas ar profesoru Gaitu, kurš šajā jomā ir viens no labākajiem. Uzskatu, ka šobrīd arī pāragri runāt par Lihtšteinera karjeras beigām. Viņa sirds ir vesela, un viņš atgriezīsies laukumā, tikai tas var prasīt pacietību."

31 gadu vecais Štefans Lihtšteiners pārstāv arī Šveices izlasi, bet Turīnā spēlē kopš 2011. gada un kļuvis par ļoti svarīgu tās aizsardzības līnijas sastāvdaļu. Lihtšteiners var spēlēt arī malējā pussarga pozīcijā, ko ļoti labprāt izmantoja "Juventus" treneris Masimiljāno Alegri. Lihtšteiners A Sērijā vairāk nekā 200 spēlēs izcēlies ar 15 vārtiem, kas aizsargam ir ļoti cienījams rādītājs, un palīdzēja komandai pirms gada sasniegt Čempionu līgas finālu.

Šobrīd "Juventus" ir nelielā krīzē un atrodas tikai 15. vietā A Sērijā, un Lihtšteinera nespēlēšana - arī, ja piepildās optimistiskākās prognozes par tikai mēneša izlaišanu - noteikti nebūs tas, kas palīdzēs klubam uzlabot savas pozīcijas.

Izmantotie resursi:
Lichtsteiner out for six months? | Football Italia
Lichtsteiner medical update - Juventus.com

     [+] [-]

, 2015-10-03 14:53, pirms 9 gadiem
Njaa neka patikama,tiesam labs speletajs,veselibu

     [+] [-]

, 2015-10-03 23:26, pirms 9 gadiem
Vairāk detaļas, kā izpaudās elpošanas problēma?
Sala sajūta plaušās, smakšana...

LIht. stāsts var glābt desmitiem un simtiem amatieru, kurus neuzpas doki tik ļoti