Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" uzvar derbijā un iesoļo Itālijas kausa pusfinālā, līdere "Napoli" izstājas

Agris Suveizda

"Juventus" uzvar derbijā un iesoļo Itālijas kausa pusfinālā, līdere "Napoli" izstājas
Duglass Kosta
Foto: imago/Gribaudi/ImagePhoto/Scanpix

Par Itālijas futbola kausa izcīņas pēdējo pusfinālisti kļuva pēdējo trīs sezonu trofejas ieguvēja Turīnas "Juventus", kas savā laukumā derbijā ar 2:0 apspēlēja "Torino".

Turīnas "Juventus" pēc uzvaras Veronā (3:1) nomainīja piecus pamatsastāva spēlētājus, taču kopumā laukumā sūtīja diezgan spēcīgu virknējumu ar Paulo Divalu, Miralemu Pjaniču un Džordžo Kjellīni priekšgalā. Un "Juventus" derbijā jau 15. minūtē izvirzījās vadībā – elegantu piespēli izdarīja Divala, bet brazīlietis Duglass Kosta sita precīzi no 15 metriem (1:0). Otrā puslaika vidū "Juventus" dubultoja pārsvaru. Mājinieki atguva bumbu pretinieku laukuma pusē, un Mario Mandžukičs ar liela rikošeta palīdzību nokļuva vienatnē pret vārtsargu, pārmezdams bumbu pāri Vaņam Milinkovičam-Savičam (2:0).

Vakar izstājās A sērijas līdere "Napoli", kas savā laukumā ar 1:2 piekāpās "Atalanta". Pēc uzvaras Krotonē (1:0) "Napoli" sākumsastāvā veica septiņas izmaiņas, bet tajā palikušie Mareks Hamšīks un Hosē Kaljehons 56. minūtē tika nomainīti pret Drīsu Mertensu un Lorenco Insinji.

Visi vārti tika gūti otrajā puslaikā. 50. minūtē bumba pēc centrējuma un rikošeta nokļuva pie Timotī Kastaņa, kurš no vārtu priekšas panāca 1:0, bet 81. minūtē Alehandro Gomess no tuvas distances spēcīgi sita zem pārliktņa (2:0). Trīs minūtes vēlāk intrigu atjaunoja Mertenss, kurš pēc Insinjes centrējuma precīzi sita ar galvu (1:2).

Pusfinālu pirmās spēles tiks aizvadītas janvāra beigās, kad "Milan" uzņems Romas "Lazio" un "Juventus" uzņems "Atalanta". Atbildes spēles notiks februāra beigās.

Itālijas kauss, 1/4 fināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Lazio – Fiorentina1:0 (1:0)Luličs 6'
Milan – Inter1:0 pag.Kutrone 104'
Napoli – Atalanta1:2 (0:0)Mertenss 84' – Kastaņs 50' Gomess 81'
Juventus – Torino2:0 (1:0)Kosta 15' Mandžukičs 67'