Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kulibali neveiksme neļauj "Napoli" dramatiskā cīņā atņemt punktus "Juvei"

Kulibali neveiksme neļauj "Napoli" dramatiskā cīņā atņemt punktus "Juvei"
"Juventus" pussargs Blēzs Matuidī mierina "Napoli" neveiksminieku Kalidu Kulibali. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Sestdien Itālijas A sērijas otrās kārtas spēlē tikās pagājušās sezonas čempioni un vicečempioni - Turīnas "Juventus" savā laukumā uzņēma "Napoli" un, pateicoties Neapoles aizsarga Kalidu Kulibali iesistajai bumbai savos vārtos, izcīnīja uzvaru ar 4:3, lai gan spēles laikā zaudēja 3:0 vadību.

Otrā spēļu kārta sākās jau piektdien, kad "Bologna", pateicoties Soriano vārtiem trešajā kompensācijas laika minūtē, pieveica "Spal", tiekot pie savas pirmās uzvaras sezonā. Vakar pie pirmajiem punktiem sezonā tika "Milan", kas ar 1:0 mājās apspēlēja "Brescia", kam tas savukārt bija pirmais zaudējums sezonā.

Tomēr sestdienas un visas kārtas lielākā spēle norisinājās vēlu vakarā, kad čempioni Turīnas "Juventus" uzņēma vicečempionus "Napoli". Jau pirmajās minūtēs abām komandām bija iespēja atklāt rezultātu, un 16. minūtē tas arī notika. Matija de Šiljo savainojuma dēļ nevarēja turpināt maču un 15. minūtē viņu nomainīja Danilu. Uzreiz pēc uznākšanas laukumā brazīlietis noslēdza mājinieku pretuzbrukumu, izvirzot vadībā "Juventus" (1:0). Dažas minūtes vēlāk Gonsalo Igvains, saņēmis bumbu pāris metrus no vārtsarga laukuma, apstrādāja to, pagriezienā ap savu asi apspēlēja aizsargu un sita vārtos - 2:0.

Tuvojoties otrā puslaika vidum, Krištianu Ronaldu atgādināja par savu izcilību, no soda laukuma vidus pēc Duglaša Kostas piespēles sitot bumbu kreisajā apakšējā stūrī. Tomēr "Juventus" nemācēja noturēt 3:0 vadību. Nākamo sešu minūšu laikā Kosts Manols pēc standartsituācijas ar galvu no vārtu priekšas atguva vienus vārtus, bet Irvings Lozano, aizvadot pirmo spēli pēc atgriešanās no savainojuma, pretuzbrukumā panāca 2:3. 81. minūtē pēc Hosē Kaljehona veiktā brīvsitiena Džovanni Di Lorenco no vārtu priekšas izlīdzināja rezultātu - 3:3.

Tomēr "Napoli" līdzjutējiem sajūsma drīz vien tik pilnībā sadragāta - otrajā kompensācijas laika minūtē pēc "Juventus" brīvsitiena dažus metrus no vārtiem "Napoli" aizsargs Kalidu Kulibali lēcienā ar kāju ieraidīja bumbu savu vārtu augšējā tuvējā stūrī. Senegāliešu futbolists saļima bezcerībā, bet "Juventus" eksplodēja ekstāzē - pēc tik nesekmīgām 30 minūtēm izdevās tomēr izvairīties no punktu zaudēšanas pēdējo gadu principiālākajai sāncensei. "Juventus" svinēja uzvaru ar 4:3, nonākot sev ierastajā pirmajā pozīcijā turnīra tabulā. Tikmēr "Napoli" tā bija pirmā neveiksme sezonā.

Itālijas A sērija, otrā kārta

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Bologna - Spal1:0 (0:0)Soriano 90'+3'
Milan - Brescia1:0 (1:0)Čalhanoglu 12'
Juventus - Napoli4:3 (2:0)Danilo 16' Igvains 19' Ronaldu 62' Kulibali 90'+2' (s.v.) - Manols 66' Lozano 68' Di Lorenco 81'
Lazio - Roma
Atalanta - Torino
Cagliari - Inter
Genoa - Fiorentina
Lecce - Verona
Sassuolo - Sapmdoria
Udinese - Parma

, 2019-09-01 12:52, pirms 5 gadiem
Juventus nodarbojas ar Voodoo laikam, nu kā var vienai komandai tā veikties
, 2019-09-01 15:36, pirms 5 gadiem
Ne jau tikai Kulibali uzstādīja rezultātu. Gluži tāpat de Lihts iesita savos vārtos un stipri vien "palīdzēja" pie vēl vienu zaudēšanas. Tomēr uzvara pilnībā pelnīta, jo visu pirmo spēles stundu un arī spēles beigas Juve bija daudz labāka par neapoliešiem un uzbrukumā izskatījās ļoti cerīgi. De Lihtam debija sanāca tikai Kjelīnī savainojuma dēļ un jaunais džekiņš vēl nav pilnībā gatavs tik ātram futbolam, kā brīžam piedāvāja mazie Napoli fiksīši.
Šovakar Romas derbijā liktu uz Lazio, bet nu spēlei vajadzētu būt ne mazāk jautrai kā bija šī.
Forza Juve!
, 2019-09-01 16:26, pirms 5 gadiem
Kulibalī neveiksmīga spēle, es teiktu, ka neveiksmīgi nospēlēja pie otrajiem vārtiem, varēja arī kartiņu dabūt par Bonuči savainošanu.
, 2019-09-01 16:59, pirms 5 gadiem
timoty rakstīja: Šovakar Romas derbijā liktu uz Lazio, bet nu spēlei vajadzētu būt ne mazāk jautrai kā bija šī.
Es arī liktu uz Lazio. Vismaz pēc pirmās kārtas šķiet, ka viņi tomēr krietni stabilāki, gandrīz viss sastāvs saglabājies, klāt nācis Lazarī no Spal, kurš, manuprā't, ļoti labi der viņu futbolam. Teikšu, ka 3-1 Lazio.
, 2019-09-01 19:52, pirms 5 gadiem
Kas tā tāda par līgu? Kāpēc dižais sporta centrs vispār par tādu raksta? Vai nabaga Siliņam liek veselu diennakti tulkot rakstus no itāliešu valodas? Varbūt nemocīt pēcpusi, ja nevarat...Vārdu sakot, krievu tautas teiciens
, 2019-09-01 19:52, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Juventus nodarbojas ar Voodoo laikam, nu kā var vienai komandai tā veikties
Gribi parunāt par Kediru?
Mirklis pēc Arkadiuša Milika vārtu guvuma. Foto: Juventus FC

"Lazio" spēj dzēst divu vārtu deficītu, taču "Juventus" galotnē tiek kausa finālā

22. reizi vēsturē Itālijas kausa izcīņas finālu sasniedzis sacensību titulētākais klubs Turīnas "Juventus", pusfināla otrajā cīņā izbraukumā gan piekāpjoties (1:2) Romas "Lazio", taču summā izrādoties pārāka ar 3:2.
Markuss Tirams. Foto: Zumapress.com/Scanpix
2

Milānas "Inter" uzvar derbijā un izcīna divdesmito Itālijas titulu

Pēc trīs gadu pārtraukuma un divdesmito reizi vēsturē par Itālijas futbola čempionvienību kļuvusi Milānas "Inter", kas šovakar ar rezultātu 2:1 uzvarēja Milānas derbijā un līderu duelī un piecas kārtas līdz sezonas beigām nodrošināja pirmo vietu.
Fabio Kannavaro. Foto: AFP/Scanpix

"Udinese" cīņā par palikšanu A sērijā vedīs 2006. gada pasaules labākais spēlētājs Kannavaro

Itālijas futbola klubs "Udinese" pavēstījis par galvenā trenera Gabrieles Čofi un divu viņa palīgu atbrīvošanu, bet līdz sezonas beigām komandu vadīs Fabio Kannavaro, kuram palīdzēs gan brālis Paolo, gan arī ilggadējais "Udinese" pussargs Džampjēro Pinci.