Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Lille" pārdod Osimhenu par "80 miljoniem" un nolīgst turku bombardieri Jilmazu

"Lille" pārdod Osimhenu par "80 miljoniem" un nolīgst turku bombardieri Jilmazu
Viktors Osimhens. Foto: AFP/Scanpix

Vakardien oficiāli tika apstiprināts transfēra darījums, kurā Nigērijas jaunais uzbrucējs Viktors Osimhens no Francijas „Lille” pārcēlās uz Itālijas „Napoli”. Šodien „Lille” nolīgusi Turcijas veterānu Buraku Jilmazu, kurš Turcijas augstākajā līgā guvis 205 vārtus, taču „Lille” viņam vairāk paredzot rezervista pozīciju, nevis tiešu Osimhena aizstāšanu. Viņš klubam pievienojies kā brīvais aģents.

Par 21 gadu vecā nigērieša Viktora Osimhena pārdošanu „Napoli” klubam tika runāts jau labu laiciņu, un vakardien darījums tika apstiprināts oficiāli. Transfēra summu „Napoli” kluba direktors Aurelio de Laurentis nosauca kā 81 miljonu eiro, kas būtu tuvumā Āfrikas futbolistu transfēra rekordam.

Tiesa, Itālijas medijs „Sky Sport Italia” vēsta, ka patiesība ir nedaudz pieticīgāka. Šobrīd galdā liktā transfēra summa ir „tikai” 50 miljoni eiro, kamēr desmit miljoni paredzēti kā potenciāli bonusa maksājumi, kurus piepildīt nebūs nemaz tik viegli. Tāpat „Napoli” atdos Francijas klubam četrus savus spēlētājus – rezerves vārtsargu Oresti Karnezi un trīs jauniešu komandas futbolistus -, kuri ļoti dāsni šajā darījumā novērtēti 20 miljonu eiro vērtībā.
Osimhena alga Neapolē tiek solīta starp četriem un pieciem miljoniem eiro sezonā.

Osimhens „Lille” sastāvā ieradās tikai pirms gada un savā vienīgajā sezonā Francijas augstākajā līgā palīdzēja komandai ar 18 vārtu guvumiem 27 spēlēs. Pirms tam viņš spēlēja „Wolfsburg” rindās Vācijā, taču Bundeslīgā vārtus tā arī neguva. Savukārt Nigērijas izlasē viņš deviņās spēlēs paspējis gūt četrus vārtus. Osimhens ir 2017. gada U17 Pasaules kausa labākais vārtu guvējs.

Šodien „Lille” paziņojusi, ka tās sastāvā ieradies cits uzbrucējs – turku veterāns Buraks Jilmazs, kurš gan netiekot plānots kā tieši Osimhena aizstājējs pamatsastāvā. Jilmazs ieradies kā brīvais aģents, priekšlaicīgi laužot līgumu ar „Besiktas”, kas neesot varējusi turpināt maksāt viņa līgumā ierakstīto algu.

35 gadus vecais Jilmazs līdz šim spēlējis tikai Turcijas līgā (vienu sezonu izmēģinot spēkus Ķīnā) un darījis to ļoti rezultatīvi. Šosezon viņš tika pie 13 vārtu guvumiem, bet iepriekšējā sezonā iesitqa 16. Viņš savā karjerā pārstāvējis arī tādus Turcijas klubus kā „Trabzonspor” un „Galatasaray” un savu iespaidīgāko sezonu aizvadīja 2011./12. gadā, kad izcēlās ar 33 vārtu guvumiem 34 spēlēs Turcijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsfrance.c...
https://www.football-italia.net/156...


Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
''Inter'' galvenais treneris Simone Inzagi. Foto: AFP/Scanpix
1

''Inter'' nenosargā uzvaru pār čempioni, ''Juventus'' neiesit ''Genoa''

Šodien A sērijā nenotika viena spēle, jo ''Fiorentina'' direktors Džo Barons pāris stundas pirms spēles sākuma saļima viesnīcā. Tā dēļ mačs pret ''Atalanta'' tika pārcelts uz vēl nezināmu laiku. Neuzvarēja Turīnas ''Juventus'' un līdere ''Inter'', bet trīs punktus izcīnīja ''Milan''.
Džovanni Fabjans priekšplānā. Foto: SIPA/Scanpix

Boloņas spiediens rezultējas ar izrautu uzvaru kompensācijā pret ''Empoli''

Itālijas A sērijas futbolā 29. kārta šovakar startēja ar ievērojamu ''Bologna'' spiedienu un izrautu uzvaru kompensācijas laikā viesos pret ''Empoli'' – 1:0.