Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:251, Did:0, useCase: 3

Ielu futbols 3. posms - 13. jūnijs, BAUSKA

Ielu futbols 3. posms - 13. jūnijs, BAUSKA
4pret4 Ielu futbols, 23. maijs, Rīga Plaza

Līdz nākamajam posmam lielajā Ielu futbola turnīra sērijā ir atlikusi nedaudz vairāk par vienu nedēļu. Jau nākamo sestdien, 13. jūnijā BAUSKĀ, Pilsētas rātslaukumā, visi futbola entuziasti un spēlētgribētāji aicināti pieteikties uz 3. posmu Ielu futbolā, kurā arī šoreiz sagaidāmas spraigas un aizraujošas cīņas, un līdz dienas beigām tiks noskaidroti labākās Ielu futbola komandas visās trijās vecuma grupās - Bērni, Jaunieši un Pieaugušie.

Pirmajos divos Ielu futbola turnīros kopumā piedalījās 93 komandas un kā parādīja rezultāti, tad visās trijās vecuma grupās ir parādījušies izteiktas līderkomandas. Vai kādai no komandām būs iespējas šoreiz pierādīt, ka var uzvarēt kopvērtējuma līderus un iegūt reitinga vērtīgos 30 punktus.

Kopumā visas vasaras garumā ir paredzēti 14 ielu futbola turnīri, kas norisināsies dažādās Latvijas un Igaunijas pilsētās. Vasaras noslēgumā tiks noteikti arī visu turnīra kopvērtējuma uzvarētāji, kuri tad arī saņems balvas no Ielu futbola atbalstītājiem un sadarbības partneriem.

Projekts "Ielu Futbols" norisināsies jau otro gadu. Pagājušā gada tika veiksmīgi aizvadīti deviņi turnīri lielākajās Latvijas pilsētās. Pasākumā piedalījās 328 komandas, tika izspēlētas 811 spēles, un tika iesisti 3841 vārti! Atsaucība bija tika liela, ka sadarbībā ar Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekciju tika organizēti arī Rīgas Vidzemes priekšpilsētas starpskolu turnīri. Šogad futbola turnīri norisināsies arī Igaunijā un Lietuvā. Projekta īpaša pievilcība ir tā, ka lai spēlētu ielu futbolu nav nepieciešamas ļoti specifiskas iemaņas. Lai piedalītos spēlē ir nepieciešamas tik vien kā skriet un spert pa bumbu.

Ielu Futbolā nepieciešams tikai vārtsargs un trīs laukuma spēlētāji. Spēle notiek 15 x 10 metru lielā norobežotā laukumā. Vārtu izmērs 180 x 120 cm. Visos Ielu futbola turnīros tiek spēlēts, ievērojot „godīgas spēles” principus, kas, veicina gan spēlētāju izpratni par futbolu, gan arī sekmē viņu attieksmi pret citiem spēlētājiem. Svarīgs aspekts ir arī tas, ka tiek novērsta dzimumu diskriminācija – ielu futbolu var spēlēt sievietes kopā ar vīriešiem, kā arī nav vecuma ierobežojumu.

Ielu futbola turnīrus organizē Latvijas Ielu Futbola Federācija. ielufutbols.lv