Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

RABA panāk izlīdzinājumu finālsērijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

RABA panāk izlīdzinājumu finālsērijā
RABA
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas futzāla čempionātā finālsērijā pēc diviem mačiem rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1. Šodien Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā nervozā spēlē RABA ar 5:4 pārspēja "Nikaru".

Finālsērijas pirmajā mačā pirms nedēļas "Nikars" bija pārāka ar 5:3 un arī šodienas maču sāka aktīvāk nekā pretiniece, kas arī deva loģisku rezultātu – "Nikars" iesita pirmā. 6. minūtē Igors Dacko ar diagonālu piespēli no kreisā flanga laukuma pretējā pusē atrada Vadimu Atamaņukovu, kurš ieraidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī – 1:0.

RABA pamazām iespēlējās un 11. minūtē panāca izlīdzinājumu, kad lieliski labajā malā nospēlēja Tjagu un, apspēlējis aizsargu, no asa leņķa panāca 1:1. Drīz vien RABA ieguva tiesības izpildīt soda sitienu, taču Maksima Seņa spēcīgais sitiens atdūrās "Nikara" spēlētāju mūrī.

"Nikara" aizsardzība pirmā puslaika izskaņā sabruka. Vispirms 2:1 RABA labā pēc stūra sitiena izspēles panāca Iļja Afanasjevs, bet drīz vien iesita arī Dmitrijs Jakovļevs, kurš vārtu guvumā pārvērta Sergeja Vasiļjeva asu piespēli no kreisās malas – RABA pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 3:1.

Otrais puslaiks sākās tāpat, kā beidzās pirmais – divus vārtus guva RABA. 4:1 ar atkārtotu sitienu panāca Tjagu. Nokļuvusi iedzinējos ar trim vārtiem, "Nikars" nolēma spēlēt bez vārtsarga. Tas noveda pie tā, ka pāri visam laukumam tukšos vārtos iesita duš Santušs – jau 5:1 RABA labā.

"Nikars" nepadevās un turpināja pakaļdzīšanos. Aleksandra Dibrivnija vadītā komanda atguva trīs vārtus (vienreiz iesita Dacko, bet divreiz Arnaldu Pereira), taču līdz neizšķirtam aizsniegties tai nebija lemts – RABA panākums ar 5:4, bet sērijā līdz trim uzvarām neizšķirts 1-1.

Sērijas trešās spēles norises vietu un laiku Latvijas Futbola federācija sola paziņot pirmdien, 2. aprīlī.

Latvijas čempionāta finālsērija, 31. marts

RABA – Nikars 5:4 (3:1)
Vārti: Tjagu 11', 27', Afanasjevs 18', Jakovļevs 20', duš Santušs 34' – Atamaņukovs 7', Dacko 36', Arnaldu 35', 36'
Brīdinājumi: Pereira 12', Baranovs 37'
RABA: Bondars, Parhimovičs, K. Zabarovskis, Afanasjevs, Seņs, Jakovļevs, Zolotarjovs, Vasiļjevs, Makejevs, Tjagu, D. Zabarovskis, duš Santušs
Nikars: Dobrovoļskis, Zalaletdinovs, Atamaņukovs, Ze Marija, Arnaldu, Veve, Ļašenko, Matvejevs, Dacko, Baranovs, Žukovs, Šustrovs

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...