Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Futzāla finālsēriju "Nikars" sāk ar uzvaru pār RABA

Andrejs Siliņš

Futzāla finālsēriju "Nikars" sāk ar uzvaru pār RABA
FK "Nikars"
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Sestdien Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā pirmajā Latvijas futzāla čempionāta finālsērijas spēlē iepriekšējo četru sezonu čempione "Nikars" ar rezultātu 5:3 pārspēja RABA vienību, izvirzoties sērijā līdz trim uzvarām vadībā ar 1:0. Sēriju par trešo vietu ar panākumu sāka ISMA, kas ar 8:5 apspēlēja RTU.

Kā ierasts, "Nikars" un RABA komandu cīņas raisīja pastiprinātu interesi futzāla mīļotāju sirdīs un prātos, tāpēc pilnās Olimpiskā centra tribīnes lielu pārsteigumu nesagādāja. Finālam piemērotā atmosfērā "Nikars" sāka maču krietni pārliecinošāk pretēji tam, kā tas bija noticis regulārajā sezonā, kad savstarpējos mačos ar vārtu guvumiem bija sākusi RABA. Jau septītajā sekundē brazīliešu leģionārs Veve izvirzīja vadībā "Nikaru", bet astotajā minūtē pretuzbrukumā 2010. gada Eiropas vicečempions Portugāles sastāvā Arnaldu atdeva piespēli Vadimam Atamaņukovam, kurš turpināja pusfinālā iesākto rezultativitāti un starpību dubultoja (2:0). Turpinājumā laukumā ritēja līdzīga spēle, momenti bija kā vieniem, tā otriem. Tā kādā no pretuzbrukumiem RABA bija ļoti tuvu vārtu guvumam, bet "Nikaru" glāba aizsargs, kurš uz līnijas piesedza no vārtiem izskrējušo vārtsargu.

Otrā puslaika ievadā arī "Nikaram" bija vairākas labas iespējas. 26. minūtē, izspēlējot pozicionālo uzbrukumu, ar vairākām piespēlēm izdevās tikt līdz tukšiem vārtiem, kuros bumbu ar prieku raidīja Igors Dacko. Vien divas minūtes vēlāk RABA kļūdījās, pazaudējot bumbu laukuma centrā, un Veve guva savus otros, bet komandas ceturtos vārtus pirmajā finālmačā. Pēc tam RABA veica izmisuma soli un nomainīja vārtsargu pret papildu laukuma spēlētāju, taču dažas sekundes pēc izspēles no centra atkal pazaudēja bumbu, un "Nikars" portugāļa Ze Marijas personā panāca jau graujošu 5:0.

Tomēr RABA bez cīņas nepadevās, komandas līderi spēlēja teju bez maiņām. Joprojām pie pirmās iespējas uzbrukumā vārtsargu mainot pret papildu laukuma spēlētāju Maksimu Seņu, un tādā veidā komandai ātri izdevās atgūt divus vārtus - 31. un 32. minūtē precīzs bija tieši Seņs. Pusminūti vēlāk Brazīlijas futbolists Tjagu trāpīja pa stabu, taču bumba atsitās vārtsargam pret muguru un iekrita atpakaļ vārtos.

Panākuši 3:5, RABA turpināja spēlēt agresīvi, bija arī vairākas labas epizodes, taču realizācija nebija sabiedrotā, un "Nikars" pirmo finālsērijas spēli noslēdza ar pelnītu uzvaru.

Par čempioni kļūs tā komanda, kas pirmā uzvarēs trijos sērijas mačos, tāpat arī mazajā finālā par trešo vietu, kur šodien ISMA ar 8:5 uzveica RTU, izvirzoties vadībā.

Nākamās spēles norisināsies pēc nedēļas turpat Olimpiskajā centrā.

Latvijas telpu futbola čempionāta finālsērija

Nikars - RABA 5:3 (2:0)
Vārti: Veve 1', 28', Atamaņukovs 8', Dacko 26', Ze Marija 28' - Seņs 31', 32', Tjagu 33'

Komandu sastāvi: "Nikars" RABA

Pēdējo piecu sezonu medaļnieces

Gads1.vieta2.vieta3.vieta
2011.NikarsRABAJelgava-Monarch
2010.NikarsRABAFC Jūrmala
2009.NikarsJFC KauguriRABA
2008.NikarsRABAFK Kauguri
2007.Kimmel/KauguriRABARTU

Visas čempiones

KomandaGadsKomandaGads
Nikars2008. 2009. 2010. 2011.Viesnīca OMA2003.
RABA2005. 2006.Lido2000.
FK Policija2001. 2002.AVG1999.
Kimmel/Kauguri2007.SPIDVEJS1998.
Bugroff2004.