Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Nikars" trīsreiz atspēlējas un cīnās neizšķirti ar Serbijas čempioni

Agris Suveizda

"Nikars" trīsreiz atspēlējas un cīnās neizšķirti ar Serbijas čempioni
"Nikara" kapteinis Arnaldu Pereira guva vārtus un nopelnīja sarkano kartīti
Foto: FK "Nikars"

Septiņkārtējais Latvijas čempions "Nikars" trīsreiz atspēlējās un tika pie pirmā punkta UEFA Futzāla kausa Elites kārtā, Kazahstānas pilsētā Almati cīnoties neizšķirti ar Serbijas "Ekonomac" (5:5). Abas komandas nopelnīja arī pa vienai sarkanajai kartītei, "Nikara" rindās pamatlaika pēdējā minūtē ar noraidījumu izceļoties kapteinim Arnaldu Pereiram.

"Nikars" jau pirmajā minūtē nokļuva iedzinēja lomā, kad Aigars Bondars ne pārāk veiksmīgi atvairīja sitienu un Milošs Simičs izmantoja doto iespēju (1:0). Turpinājumā "Nikaram" piederēja teritoriāls pārsvars, tomēr serbu pretuzbrukumi bija bīstami un 16. minūtē Ninoslavs Aleksičs ar lielisku tālsitienu pašā devītniekā dubultoja pārsvaru (2:0).

"Nikaram" gan pēc nepilnas pusotras minūtes izdevās tikpat lieliska atbilde, Maksimam Seņam spīdoši sitot tālajā apakšējā stūrī (1:2). Vēl pēc nepilnas minūtes Seņam jau bija izdevība panākt izlīdzinājumu – laukuma centrā pagrūžot mugurā Germanu Matjušenko, serbi nopelnīja sesto pārkāpumu, bet Seņs no desmit metru atzīmes sita virsū vārtsargam.

Otrā puslaika sestajā minūtē Simičs pretuzbrukumā noslēdza teicamu kombināciju un atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1), un "Nikars" jau spēles 27. minūtē pirmoreiz nomainīja Bondaru pret piekto laukuma spēlētāju (Seņu). Atšķirībā no vakardienas cīņas pret "Kairat" šoreiz vairākuma izspēle "Nikaram" padevās daudz labāk, un rīdziniekiem ļoti ātri izdevās izspēlēt līdz tukšiem vārtiem (Oskars Ikstens, 2:3).

Spēles 29. minūtē cits citam sekoja virkne nozīmīgu notikumu, kas varēja kļūt par visas spēles lūzuma punktu. "Nikaru" no ceturto vārtu zaudējuma glāba pārliktnis, rīdzinieki atbildēja ar nesekmīgu pretuzbrukumu, bumba nokļuva pie serbu vārtsarga Nemaņas Momčiloviča, kurš nekavējoties pats aizskrēja pretuzbrukumā, zaudējot bumbu "Nikara" laukuma pusē, un Simičs bija spiests glābt situāciju, nopelnot otro brīdinājumu un atstājot komandu mazākumā.

Rīdziniekiem, lai izspēlētu vairākumu, vajadzēja tikai deviņas sekundes, un Seņs jau panāca izlīdzinājumu (3:3). Kā izrādījās, tas bija tikai sākums vēl daudziem dramatiskiem notikumiem. Pēc 40 sekundēm vēlreiz ne pārāk veiksmīgi nospēlēja Bondars, avantūriski pametot vārtus, un Marko Pršičs skaisti ar papēdi atguva serbiem vadību (4:3). Jau pēc 37 sekundēm Arnaldu pretuzbrukumā ar sitienu tālajā stūrī atjaunoja neizšķirtu (4:4), bet vēl pēc pusotras minūtes Milošs Stojkovičs izgājienā viens pret vienu vēlreiz deva pārsvaru "Ekonomac" (5:4).

"Nikars" atkal bija spiests ņemt nost vārtsargu, un jau pēc 15 sekundēm trešo reizi tika panākts izlīdzinājums – vēlreiz pie tālā staba īstajā brīdī atradās Ikstens (5:5). Viens punkts rīdziniekus neapmierināja, un "Nikars" turpināja spēlēt piecatā pret četriem. Tomēr savas iespējas izmantot neizdevās – pretiniekus pēc Ikstena sitiena glāba arī stabs -, un 40 sekundes līdz pamatlaika beigām "Nikars" jau palika mazākumā. Arnaldu pretinieku laukuma pusē ar roku bloķēja serba potenciālo sitienu tukšos vārtos un uzreiz nopelnīja sarkano kartīti. Mazākumā "Nikars" izturēja, tomēr neizšķirts līdz minimumam samazināja jau tā nelielās cerības vēl pacīnīties par pirmo vietu grupā.

Grupas līderu duelī Francijas "Sporting" plkst/ 16:30 pēc Latvijas laika tiksies ar laukuma saimnieci un vienu no visa turnīra galvenajām favorītēm "Kairat". "Nikars" grupas pēdējo spēli aizvadīs svētdien, kad plkst. 11:30 pēc Latvijas laika tiksies ar Parīzes klubu.

UEFA Futzāla kauss, Elites kārta

"Nikars" – "Ekonomac" 5:5 (1:2)
Vārti: Seņs 17', 32', Ikstens 28', 35', Arnaldu 33' – Simičs 1', 26', Aleksičs 16', Pršičs 33', Stojkovičs 35'
Noraidījumi: Arnaldu 40' – Simičs 32'
Brīdinājumi: Avanesovs, Matjušenko, Aleksejevs - Simičs
Nikars: Bondars, Šustrovs, Avanesovs, Arnaldu, Seņs; Astrahancevs, Matjušenko, Zabarovskis, Ikstens, Pastars, Gnutovs, Diakvnišvili, Aleksejevs, Arhipovs-Prokofjevs

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Kairat110011:23
2.Sporting11004:13
3.Ekonomac20116:91
4.Nikars20117:161

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2014-11-21 18:36, pirms 9 gadiem
Ja nebūtu tik smagi norakuši pret Almati... bet nu tik un tā lai būtu 1. vieta grupā būtu jāparāda vairāk nekā izcils sniegums visos mačos