Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

RABA dramatiskā galotnē pieveic "Nikaru" un tuvojas čempionu titulam

Agris Suveizda

RABA dramatiskā galotnē pieveic "Nikaru" un tuvojas čempionu titulam
RABA
Foto: Romualds Vambuts

Šodien Rīgas "Olimpiskajā sporta centrā" tika aizvadīta Latvijas telpu futbola čempionāta trešā finālspēle. Tajā saspringtā cīņā panākumu ar 4:3 izcīnīja RABA, kas finālsērijā guvusi otro uzvaru un vairs atrodas tikai vienu soli no tik kārotā čempionu titula. Finālsērijas favorīts "Nikars" pirmais izvirzījās vadībā, tomēr lielāko daļu otrā puslaika atradās iedzinēja lomā un tā arī nespēja glābt maču.

Spēli aktīvāk uzsāka " Nikars", kam pamatsastāvā devās triecienmaiņa ar trim leģionāriem ierindā, savukārt RABA šoreiz uzsāka vietējie spēlētāji. Trīsreiz vārtus neveiksmīgi apdraudēja Vadims Atamaņukovs, bet sestajā minūtē jau ļoti laba izdevība bija RABA - Dmitrijs Dobrovoļskis lēcienā glāba pēc Iļjas Afanasjeva raidījuma. Nākamajā minūtē "Nikars" atklāja rezultātu. Veve RABA laukuma pusē atbruņoja pretinieku, un brazīlietis ar sitienu vārtu apakšējā stūrī pārspēja Aigaru Bondaru (1:0). "Nikars" izveidoja vēl vairākus momentus, savukārt 12.minūtē atkal izdevība bija Afanasjevam - bumba pēc viņa sitiena norībināja vārtu pārliktni.

Pēc divām minūtēm RABA panāca izlīdzinājumu. Artūra Šketova padotie aizskrēja pretuzbrukumā, un Dmitrijs Zolotarjovs pēc Sergeja Vasiļjeva piespēles ieraidīja bumbu tukšos vārtos (1:1). Pēc trim minūtēm lieliska iespēja bija "Nikara" futbolistam Igoram Dacko, bet viņš no aptuveni septiņiem metriem raidīja bumbu virsū Bondaram. Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās, toties pēc pārtraukuma RABA bija vajadzīgas tikai 34 sekundes, lai izvirzītos vadībā. Aleksandrs Žukovs pazaudēja bumbu pie sava soda laukuma, un RABA sodīja "Nikaru" par paviršību (2:1).

RABA turpināja uzbrukt, un bīstami sita gan Maksims Seņs, gan Vasiļjevs, gan Almirs duš Santušs. Spēlei pamazām tuvojoties beigām, "Nikara" pārsvars pieauga, bet RABA arvien vairāk domāja galvenokārt par savu vārtu drošību. 34.minūtē no ļoti labas pozīcijas virsū Bondaram sita Atamaņukovs, bet Veve pēcāk trāpīja pa stabu. "Nikars" izmisīgi uzbruka un jau gatavojās nomainīt vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, tomēr pašreizējiem čempioniem divas minūtes pirms spēles beigām uzsmaidīja veiksme - RABA sesto reizi pārkāpa noteikumus.

Lai arī Dacko enerģiski centās pārliecināt tiesnešus, ka pārkāpums noticis tuvāk, pendele tika izpildīta no desmit metru attāluma - tas Dacko vienalga nebija šķērslis, un rezultāts kļuva neizšķirts 2:2. "Nikara" prieki gan bija ļoti īsi. Jau pēc desmit sekundēm RABA brazīlietis Almirs nodemonstrēja savu individuālo meistarību un ar teicamu sitienu tālajā stūrī pārspēja Dobrovoļski (3:2). "Nikars" nekavējoties nomainīja vārtsargu, un jau pēc pusminūtes teicams moments bija Dacko. Tas netika realizēts, un vēlāk RABA jau dubultoja pārsvaru - Almirs no savas laukuma puses trāpīja tukšos vārtos (4:2).

"Nikars" vienalga nepadevās, un 46 sekundes pirms pamatlaika beigām tas pats Dacko no tuvas distances šoreiz pielaboja bumbu vārtu tīklā (3:4). "Nikars" ļoti ātri atguva bumbu, un viņiem bija laiks pēdējam un izšķirošajam uzbrukumam. 14 sekundes pirms beigām pēc sitiena no distances bumba, iespējams, soda laukumā trāpīja RABA spēlētājam pa roku, taču tiesnešu svilpes klusēja, un viņu lēmumu nemainīja arī skaļie "Nikara" protesti (vairākus fanus, kuri centās izskriet laukumā (un pēc mača beigām to arī izdarīja) nācās nomierināt apsardzes darbiniekiem). RABA nosargāja dramatisku uzvaru un sērijā izvirzījās vadībā ar 2:1. Nākamā finālspēle tiks aizvadīta 21.aprīlī plkst. 14:30.

Nikars - RABA 3:4 (1:1)

Vārti: Veve 7' Dacko 39'40' - Zolotarjovs 14' Žukovs 21' (s.v.) Almirs 39'39'
Brīdinājumi: Ļašenko, Dacko - Zolotarjovs, Vasiļjevs, Almirs

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 08:53, pirms 12 gadiem
Nenāktu par sliktu, ja Nikars kādu sezonu arī neuzvarētu. Bet pa to laiku ir beidzies arī reģionālā telpu futbola čempionāts.